Hyppää sisältöön

Sylvia-hanke tukee kuntia pakolaisten vastaanotossa

Kunnat kansainvälistyvät muun muassa pakolaisten vastaanoton myötä. Kunnan strategioissa huomioitu suunnitelmallinen ja monialainen vastaanottotyö tukee sujuvaa pakolaisten vastaanottoa ja kotoutumista. Työ- ja elinkeinoministeriön Sylvia-hanke edistää kansainvälistä suojelua saavien vastaanottoa myöntämällä kunnille taloudellista tukea ja lisäämällä tietoa vastaanotosta sekä kotoutumisesta.

Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastosta (AMIF) rahoitettavan Sylvia5-hankkeen toimikausi on 31.12.2021 asti. 

Hätätapauksia vastaanottavat kunnat voivat hakea lisätukea

Vuonna 2021 hätätapausten vastaanottoon sitoutuneet kunnat voivat hakea hätätapausten vastaanoton lisätukea Sylvia-hankkeelta 13.12.2021 asti. Lisätukea voi hakea, kun hätätapauksena saapuvat henkilöt ovat saapuneet kuntaan. 

Sylvia-hanke toteutetaan AMIF-rahoituksella

Sylvia-hanketta rahoittaa EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto (AMIF). Hanke toimii työ- ja elinkeinoministeriön Alue- ja kaupunkikehitys -ryhmässä, joka vastaa kansainvälistä suojelua saavien kuntiin sijoittamisesta.

Liity Sylvia-hankkeen postituslistalle

Ajankohtaiset tiedot Sylvia-hankkeen lisätukien hakemisesta, tilaisuuksista ja muusta ajankohtaisesta toiminnasta saat kotoutuminen.fi -sivustolta sekä hankkeen postituslistalta. Sähköpostilistalle voi liittyä lähettämällä pyynnön hankkeen sähköpostiosoitteeseen sylvia(at)tem.fi.

Postituslistan kautta tiedotetaan vain hankkeen ajankohtaisesta toiminnasta, eikä listan yhteystietoja luovuteta ulkopuolisille toimijoille. Sylvia-hankkeen sidosryhmärekisterin tietosuojaselosteen löydät lisätietoja-kohdasta.

Hankkeen yhteystiedot

Hankepäällikkö Maria Tiainen, puh. 02950 47582, [email protected]
Hankekoordinaattori Rita Alarinta, puh. 02950 47087, [email protected]

Hankkeen yleinen sähköposti: sylvia(at)tem.fi

Lisätietoa hankkeesta:
Päätös Sylvia5-hankkeen vuoden 2021 lisätukien myöntämisestä kunnille 
Sylvia-hankkeen tiedot Hankeikkuna-palvelussa
Sylvia-hankkeen sidosryhmärekisterin tietosuojaseloste