Hyvien väestösuhteiden foorumi

Keskiviikko 31.5.2023 klo 11.00 – torstai 1.6.2023 klo12.30

Ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman tarkoituksena on tuoda yhteen toimijoita kautta Suomen kertomaan ja kuulemaan, mitä vuosina 2022–2023 on tehty hyvien väestösuhteiden edistämiseksi ja rasismin torjumiseksi.

Aika: 31.5.–1.6.2023
Paikka: Kuopion kaupungintalo, Tulliportinkatu 31, 70110 Kuopio

Kenelle: Yhdenvertaisuuden edistämiseen ja rasisminvastaiseen työhön erikoistuneille, kotoutumisen tukemisen asiantuntijoille, konfliktinratkaisun ja sovittelun asiantuntijoille, rikoksentorjunnan ammattilaisille ja muille aiheesta kiinnostuneille. 

Mitä ja miksi: Tämän ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman tarkoituksena on tuoda yhteen toimijoita kautta Suomen kertomaan ja kuulemaan, mitä vuosina 2022–2023 on tehty hyvien väestösuhteiden edistämiseksi ja rasismin torjumiseksi. Yhdenvertainen Suomi -toimintaohjelman tavoitteet ja toimenpiteet ovat luoneet hyvän pohjan tämän yhteiskunnallisesti tärkeän toiminnan kehittämiselle. 

Foorumissa verkostoidutaan ja päästään kuulemaan tarkemmin aluetoiminnasta. Aiheina ovat muun muassa eriarvoistavien rakenteiden purkaminen, työelämän monimuotoisuuden edistäminen, viranomaisten yhdenvertaisuusosaamisen vahvistaminen, väestön tietoisuuden kasvattaminen rasismin eri muodoista, osallisuuden ja vuorovaikutuksen lisääminen, turvallisuuden tunteen parantaminen sekä aiheeseen liittyvän tutkimuksen kehittäminen.

Ilmoittautumiset: Osallistujamäärä on rajallinen; mukaan pääsevät vain ensimmäiset 200 ilmoittautunutta.
Sitovat ilmoittautumiset ja erityisruokavaliot pyydetään ystävällisesti ilmoittamaan 17.5.2023 klo 16 mennessä.

Kustannuksista: Tapahtumaan osallistuminen ja ohjelmaan kuuluvat ruokatarjoilut ovat osallistujille maksuttomia. Mahdollinen majoittuminen ja matkat tapahtumapaikalle ovat omakustanteisia. Kuopiossa on samaan aikaan muitakin tapahtumia, joten hotellimajoitus kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen. Hotellit Sokos Hotel Puijonsarvi koodilla BHVS2023, Lapland Hotels Kuopio koodilla ALLHVS ja Scandic Atlas koodilla BKUO300523 tarjoavat majoituksen edullisempaan hintaan 16.5. mennessä varatessa (varaustilanteen mukaan).

Järjestäjät: Hyvien väestösuhteiden edistämisen pilottihanke ja Kuopion kaupunki
 

Hyvien väestösuhteiden foorumin kutsu

Hyvien väestösuhteiden foorumin ohjelma

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, media, kansalaiset, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt, hyvinvointialueet