Sidosryhmätilaisuus valtion kotoutumisen edistämisohjelmasta

Keskiviikko 13.12.2023 klo 9.00 –  11.30

työ- ja elinkeinoministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma järjestää sidosryhmätilaisuuden valtion kotoutumisen edistämisohjelmasta, joka laaditaan vuosille 2024–2027.

Aika: keskiviikkona 13.12.2023 klo 9–11.30 
Paikka: verkossa (Teams)

Laki kotoutumisen edistämisestä (1386/2010) edellyttää, että valtioneuvosto päättää valtakunnallisesta kotoutumisen edistämisen kehittämisestä laatimalla hallituskaudelle kotoutumisen edistämisen tavoitteet ja toimenpiteet sisältävän ohjelman.

Valtion kotoutumisen edistämisohjelman (VALKO) laatiminen on käynnistynyt syksyllä 2023. Laadittavassa ohjelmassa huomioidaan hallitusohjelman kotoutumista koskevia tavoitteita, joita ovat esimerkiksi maahanmuuttajien työllistymisen edistäminen, kotoutumisen velvoittavuuden ja kannustavuuden lisääminen, maahanmuuttajaäitien aseman parantaminen sekä rinnakkaisyhteiskuntien syntymisen torjuminen.

Sidosryhmätilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan valtion kotoutumisen edistämisohjelman laatimisesta ja hallitusohjelman kotoutumista koskevista teemoista. Tilaisuus on avoin kaikille kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistäville toimijoille. 

Ilmoittaudu tilaisuuteen 11.12.2023 mennessä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta. Tilaisuutta ei tallenneta. 

Lisätietoja:
Ilmoittaudu sidosryhmätilaisuuteen
Lue lisää valtion kotoutumisen edistämisohjelmasta (VALKO)
Lue lisää kumppanuusohjelmasta

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, järjestöt ja yhteisöt, hyvinvointialueet