Hoppa till innehåll

Utbildningen Lär dig om integration

Utbildningen "Lär dig om integration" ger en överblick över invandring och integration i Finland.

Den är en organisationsoberoende introduktionsutbildning for alla som ska anställas för att arbeta med dessa ärenden på till exempel arbets- och näringsbyråer, kommuner, organisationer och läroanstalter. Personer som genomför webbutbildningen förstår vad integration handlar om och känner bland annat till de olika aktörernas roll i arbetet med att främja integration. Att stödja integration gäller också dig.

Bildlänkar leder till olika delar av utbildningen

Utbildningen "Lär dig om integration" består av texter, statistik, videofilmer, länkar till extramaterial samt uppgifter. Den inkluderar även ett sluttest, och alla som klarat det kan skriva ut ett intyg om att de genomfört utbildningen. Utbildningen kan genomföras på en gång eller i mindre delar. Den tar totalt cirka en arbetsdag att genomföra.

Bildlänkar leder direkt till självstudiematerialet. Efter bildlänkarna finns en länk for att logga in där man utför sluttestet. Självstudiematerialet finns också tillgängligt efter inloggningen på träningsplattformen.

Utbildningen "Lär dig on integration" har producerats av projektet Finland - mitt hem (ESF) vid NTM-centralen i Nyland under 2019–2020. Producenterna var Nexhat Beqiri, Sanna Hiltunen, Ilona Korhonen, Tanja Manner, Maarit Ojala, Jukka-Pekka Pöyliö, Päivi Ruotsala, Tanja Tammimies, Katariina Tcheuffa ja Hanna Wallenius. 

Utbildningen kommer att uppdateras tidigast hösten 2021.