Hyppää sisältöön

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelun saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkopalvelua kotoutuminen.fi / integration.fi ja siihen liittyviä sosiaalisen median kanavia Twitter-, Instagram-, YouTube-palveluissa.

Kotoutuminen.fi on työ- ja elinkeinoministeriön verkkopalvelu, jonka sisällöstä vastaa työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus. Osaamiskeskus vastaa myös verkkopalveluun liittyvistä sosiaalisen median kanavista. Kotoutuminen.fi-palvelu on julkaistu betaversiona toukokuussa 2021. Kotoutuminen.fi pohjautuu aiempaan kotouttaminen.fi-verkkopalveluun.

Saavutettavuusseloste on päivitetty 26.11.2023.

Verkkopalvelu täyttää saavutettavuuskriteerit osittain

Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Verkkosivuston on täytettävä Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1.-kriteeristössä esitetyt A- ja AA-tasot osittain.

Verkkopalvelussa ja verkkopalveluun liittyvissä palveluissa on sisältöä, joka ei kuulu lainsäädännön piiriin tai jota ei ole vielä ehditty muuttaa saavutettavaksi kohtuuttoman rasitteen vuoksi.

Sisältö, joka ei kuulu lainsäädännön piiriin

Verkkopalvelussa ja siihen liittyvissä sosiaalisen median kanavissa ennen 23.9.2018 julkaistuissa toimistotiedostoissa ja niiden sisältämissä kuvissa on puutteita muun muassa tekstivastineissa ja tiedostojen asetuksissa. Toimistotiedostot on julkaistu alun perin kotoutuminen.fi:tä edeltävässä kotouttaminen.fi-palvelussa, jonka vuoksi niitä päivitetään jatkuvasti saavutettavuusvaatimuksia vastaaviksi. Ennen 23.9.2020 julkaistuissa videotallenteissa ei ole kaikissa tekstitystä.

Lainsäädännön piiriin palvelussa eivät kuulu:

  • toimisto-ohjelmien tiedostot (esim. doc, pdf), jotka on alun perin tuotettu ja julkaistu ennen 23.9.2018.
  • suorat video- tai äänilähetykset, joita ei tallenneta säilytettäväksi tai uudelleen julkaistavaksi.
  • video- tai äänitallenteet, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.
  • sivustolla julkaistut tai sivustolle linkitetyt kuntien kotouttamisohjelmat, joiden saavutettavuudesta vastaa kunta (osa kotouttamisohjelmista on julkaistu liitetiedostoina, koska kotouttamisohjelmaa ei ole saatavilla muussa muodossa). 

Alla on lueteltu tarkemmin kaikki saavutettavuuspuutteet ja mainittu, mitä WCAG-kriteeristön kohtaa puute rikkoo. Päivitämme selostetta, kun alla mainitut saavutettavuuspuutteet on korjattu.

  • Puuttuvat otsikot tai tekstivastineet: SlideSharessa julkaistuissa PowerPoint-esityksissä ei ole noudatettu saavutettavuusvaatimuksia kaikilta osin. Esityksistä puuttuu tekstivastineita, lukujärjestys ja otsikoita. WCAG 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö, 1.3.2 Merkitykseen vaikuttava järjestys.
  • Kohdistusjärjestys: Lue lisää- / lisätietoja-otsikoiden taso ei noudata kohdistusjärjestystä. WCAG 2.4.3 Kohdistusjärjestys, 2.4.6 Otsikot ja nimilaput.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen kotoutuminen.fi:ssä?

Kerro meille saavutettavuuspuutteesta kotoutuminen.fi:ssä ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Jos tarvitsemasi sisältö ei ole saavutettava, ota meihin yhteyttä, jotta voimme sopia informaation toimittamisesta saavutettavassa muodossa.

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen [email protected] tai verkkolomakkeella.

Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuuden toteutumista

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Tee ilmoitus saavutettavuuspuutteesta Etelä-Suomen aluehallintovirastoon

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Kehitämme kotoutuminen.fi:n saavutettavuutta

Verkkopalvelun saavutettavuudesta teetetään ulkopuolinen asiantuntija-arvio, kun betaversiosta luovutaan. Lisäksi havainnoimme itse palvelun saavutettavuutta muun muassa apuohjelmien avulla. Korjaamme jatkuvasti palvelussa havaittuja saavutettavuuspuutteita.