Detta tillgänglighetsutlåtande gäller webbplatsen www.kotouttaminen.fi/www.integration.fi och de tillhörande sociala medierna LinkedIn, Instagram och YouTube.
Integration.fi är arbets- och näringsministeriets webbtjänst. För webbinnehållet svarar arbets- och näringsministeriets kompetenscenter för integration av invandrare. Kompetenscentret svarar också för kanalerna i de sociala medierna i anslutning till webbtjänsten. Nya integration.fi har publicerats som betaversion i maj 2021. Den baserar sig på den tidigare webbplatsen.
Tillgänglighetsutlåtandet uppdaterades den 1 januari 2025.
Webbtjänsten uppfyller delvis tillgänglighetskriterierna
Tjänsten omfattas av lagen om tillhandahållande av digitala tjänster som förutsätter att webbtjänster för den offentliga förvaltningen ska vara tillgängliga. Webbplatsen ska delvis uppfylla nivå A och AA enligt riktlinjerna för tillgängligt webbinnehåll, Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1.
Webbplatsen uppfyller ännu inte till alla delar tillgänglighetskraven. På webbplatsen finns innehåll som inte omfattas av lagstiftningen eller som på grund av oproportionell börda ännu inte kunnat göras tillgängligt.
Innehåll som inte omfattas av lagstiftningen
I de kontorsprogramsfiler och i de bilder i filerna som publicerats på webbplatsen och i de sociala medierna före den 23 september 2018 finns brister som gäller bland annat textmotsvarigheter och filernas inställningar. Kontorsfilerna har ursprungligen publicerats i den tidigare tjänsten integration.fi, och de uppdateras kontinuerligt till att motsvara kraven på tillgänglighet. Vissa av de videoinspelningar som publicerats före den 23 september 2020 saknar textbeskrivningar.
Lagstiftningen omfattar inte
- kontorsprogrammens filer (till exempel doc, pdf) som har publicerats före den 23 september 2018
- direkta video- eller ljudsändningar som inte spelas in för att bevaras eller offentliggöras på nytt
- video- eller ljudsändningar som har publicerats före den 23 september 2020
Nedan finns en närmare förteckning över alla brister i tillgängligheten och anges vilka WCAG-kriterier bristen bryter mot. Vi uppdaterar utlåtandet när vi avhjälpt tillgänglighetsbristerna.
- Bristande rubriker eller textmotsvarigheter: I PowerPoint-presentationerna som publicerats i SlideShare har tillgänglighetskraven inte iakttagits till alla delar. I presentationerna saknas textmotsvarigheter, den ordning i vilken texten ska läsas samt rubriker. WCAG 1.1.1 Innehåll som inte är text, 1.3.2 Meningsfull ordning.
- Fokusordning: Nivån på rubrikerna Läs mer/Mer information följer inte fokusordningen. WCAG 2.4.3 Fokusordning, 2.4.6 Rubriker och ledtexter/etiketter.
Upptäckte du en brist på tillgänglighet på integration.fi?
Berätta för oss om bristen på tillgänglighet på integration.fi och vi gör vårt bästa för att avhjälpa bristen.
Om du inte kan nå det innehåll du behöver, kontakta oss så att vi kan skicka informationen till dig i tillgängligt format.
Du kan kontakta oss per e-post på adressen [email protected] eller via en webblankett.
Ge respons på tillgängligheten med denna webblankett
Transport- och kommunikationsverket Traficom övervakar att kraven på tillgänglighet uppfylls
Om du upptäcker brister i tillgängligheten på webbplatsen ska du i första hand vända dig till webbplatsens administratör, det vill säga till oss. Svaret kan dröja 14 dagar.
Ge respons på tillgängligheten med denna webblankett
Om svaret du får inte är tillfredsställande eller om du inte får något svar inom 14 dagar, kan du lämna respons till Transport- och kommunikationsverket Traficom. På verkets webbplats finns anvisningar för hur du ger respons och hur ärendet behandlas.
Lämna respons på bristande tillgänglighet till Transport- och kommunikationsverket Traficom
Tillsynsmyndighetens kontaktuppgifter
Transport- och kommunikationsverket Traficom
Enheten för tillsyn över digital tillgänglighet
[email protected]
telefonnummer växeln 029 534 500
Vi utvecklar tillgängligheten till integration.fi
Vi har vill göra en utomstående expertutvärdering av webbplatsens tillgänglighet vid behov. Därtill kontrollerar vi också själva tillgängligheten bland annat genom att använda hjälpprogram. Vi åtgärdar kontinuerligt de problem med tillgängligheten som har upptäckts i tjänsten.