Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa luotettavien tahojen tuottamaa viestintää ja tuottaa päivittyvää tietoa (UKK) Ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja palveluista Suomessa.
Kotoutumislain uudistus Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2024 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Tietoa koronaviruksesta kotoutumistoimijoille Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa uutisiin viranomaisten, valtion, kuntien ja järjestöjen tuottamaa monikielistä koronavirusviestintää.

Uutiset

Kunnat ja hyvinvointialueet voivat hakea lisätukea kiireellistä uudelleensijoitusta tarvitsevien kiintiöpakolaisten vastaanotosta vuonna 2024
5.12.2023 | Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriön Kuntiin ohjaamisen toimintaohjelmasta maksetaan kunnille ja hyvinvointialueille kiireellisen uudelleensijoittamisen lisätukea, jonka tavoitteena on tukea kiireellistä uudelleensijoitusta tarvitsevien kiintiöpakolaisten sijoittamista kuntiin ja palveluiden saatavuutta. 1.2.2024 alkaen lisätukea voidaan myöntää kuntien lisäksi myös hyvinvointialueille.
Kysely arabian-, darin-, somalin- ja soraninkielisille miehille käynnistyy
27.11.2023 | Uutinen
Uudenmaan ELY -keskuksen valtakunnallinen Kumppanina kotoutumisessa -hanke toteuttaa sähköisen kyselyn arabian-, darin-, soranin-, ja somalinkielisille, aikuisena Suomeen muuttaneille miehille. Kyselyllä kerätään tietoa selvitykseen, jonka tarkoituksena on tarkastella maahanmuuttaneiden miesten näkemyksiä ja kokemuksia elämästä Suomessa. 
Hallitus on sulkenut lisää rajanylityspaikkoja
27.11.2023 | Uutinen
Valtioneuvosto on päättänyt sulkea myös Kuusamon, Sallan ja Vartiuksen rajanylityspaikat itärajalla perjantaina 24.11.2023 klo 00.00 alkaen. Päätös on voimassa 23.12.2023 asti.

Blogit

Työllistymistä tukevat hankkeet hyödyntävät teknologiaa ja mentorointia maailmalla
24.11.2023
Onnistunut kotoutuminen edellyttää aktiivisuutta maahanmuuttaneelta ja vastaanottavuutta yhteiskunnalta. Kotoutumisen määritelmän mukaan kotoutumisen aikana maahanmuuttaneen yhdenvertaisuus,...
Kotoutumisen tunnusluvut tarvitsevat taustoitusta
3.11.2023
Kotoutumiseen liittyen kerätään runsaasti seurantatietoa, jota on saatavissa eri lähteissä. Yksittäinen tilastotieto ei kuitenkaan kerro paljon ilman laajempaa kontekstia. KEHA-keskuksen...
Tieto ja teknologia johdattavat kohti parempaa kotoutumista
26.10.2023
Yleisimmät perusteet muuttaa Suomeen ovat työ ja perhe. Maahan muutetaan myös esimerkiksi opiskelun ja kansainvälisen suojelun perusteella. Vaikka Suomeen muutetaan lukuisista eri syistä, kaikki...

Tapahtumat

Järjestöt tutuksi -tietoisku
15.12.2023 - 15.12.2023
Moniheli ry:n toteuttamassa Järjestöt tutuksi -tietoiskussa kuullaan kotoutumista edistävien järjestöjen ja yhdistysten työstä. Tämä on syyskauden 2023 viimeinen tietoisku.
Hyvien väestösuhteiden foorumi
28.5.2024 - 29.5.2024
Hyvien väestösuhteiden foorumi järjestetään toisen kerran 28.-29.5.2024. Vuoden 2024 hyvien väestösuhteiden foorumi järjestetään Kajaanissa.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee