Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa luotettavien tahojen tuottamaa viestintää ja tuottaa päivittyvää tietoa (UKK) Ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja palveluista Suomessa.
Kotoutumislain uudistus Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2024 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Tietoa koronaviruksesta kotoutumistoimijoille Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa uutisiin viranomaisten, valtion, kuntien ja järjestöjen tuottamaa monikielistä koronavirusviestintää.

Uutiset

Kuntiin ohjaamisen toimintaohjelmasta maksetaan taloudellisia lisätukia pakolaisia vastaanottaville kunnille
1.2.2023 | Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriön Kuntiin ohjaamisen toimintaohjelmasta toteutetaan vuonna 2023 valtionavustushaku, jonka tavoitteena on tukea pakolaisten vastaanoton ja kotoutumisen tuen järjestämistä sekä toimintamalleja ja yhteistyökäytäntöjä kunnissa. Toimintaohjelma tukee pakolaisia vastaanottavia kuntia myös laskennallisen korvauksen lisäosalla ja kiireellisen uudelleensijoittamisen lisätuella. Kotoutumislain mukaisten korvausten lisänä maksettavien lisätukien hakuaika alkaa 1.2.2023.
Ukrainalaisia on nyt työnhakijoina enemmän kuin muita ulkomaalaisia
31.1.2023 | Uutinen
Ulkomaalaisia työttömiä työnhakijoita oli joulukuussa 37 091, mikä on 14 % kaikista työttömistä työnhakijoista. Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä nousi edellisvuodesta 15 % (4 919 henkilöä).
Pakolaisesta kuntalaiseksi -verkostotapaamiset jatkuvat kuukausittain kevään 2023 ajan
27.1.2023 | Uutinen
Pakolaisten vastaanoton toimijoita yhteen tuovan Pakolaisesta kuntalaiseksi -verkoston kuukausittaiset tapaamiset jatkuvat vuonna 2023. Kevään verkostotapaamisten tavoitteena on tukea vuoden 2023 alussa voiman tulevien lakiuudistusten toimeenpanoa sekä edistää pakolaisten vastaanoton ja kotoutumisen toimijoiden välistä yhteistyötä ja tiedonvaihtoa.

Blogit

Uudet näkökulmat moninaisuuteen lisäävät osaamista maahanmuuttotyössä
23.11.2022
“Voinko ihan oikeasti osallistua koulutukseen, jonka nimi on monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutus?”, kysyi eräs osallistuja koulutuksen ensimmäisessä tapaamisessa....
Onko sinulla ystäviä virastoajan ulkopuolella?
23.9.2022
Kuvittele, että olisit juuri muuttanut uuteen maahan. Rekisteröidyt maahanmuuttovirastoon ja saat ensimmäisen paikallisen kontaktisi. Hän on henkilö, joka kirjaa tietosi tietokoneelle. Lähtisikö...
Espanjasta mallia viharikosten, vihapuheen ja syrjinnän ehkäisyyn
1.7.2022
Suomesta lähti kesäkuun alkupuolella yhdeksänhenkinen asiantuntijaryhmä opintovierailulle Espanjaan. Ryhmän tavoitteena oli tutustua Madridissa toimivaan Espanjan rasismin ja muukalaisvihan...

Tapahtumat

Hyvä hankehakemus -koulutus
16.2.2023 - 16.2.2023
Pakolaisavun järjestämässä koulutuksessa annetaan vinkkejä hyvän hankehakemuksen tekemiseen ja hankesuunnitteluun.
Kohti laadukasta aikuistumisen tukea - YEE-hankkeen päätösseminaari
14.3.2023 - 14.3.2023
Tiistaina 14.3.2023 järjestettävä tilaisuus päättää valtakunnallisen, Yhdessä aikuisuuteen – Elämässä Eteenpäin (YEE) -hankkeen. Tapahtumassa julkaistaan hankkeen tulokset ja pohditaan aikuistumisen tuen uudistustarpeita.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee