Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Uutiset

Kumppanuusalusta – kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoiden yhteistyötila avautuu tänään!
2.12.2021 | Uutinen
Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille. Alusta avautuu käyttäjille torstaina 2.12.2021 beta-versiona. Rekisteröidy alustalle ja tule mukaan Kumppanuusalusta-yhteisöön!
Policy Brief avaa maahanmuuton vaikutuksia paikallisten työllisyyteen ja palkkoihin
30.11.2021 | Uutinen
Tutkimuskirjallisuuden perusteella maahanmuutolla voi olla pieniä positiivisia vaikutuksia paikallisväestön työmarkkinatulemiin. Vaikutukset voivat kuitenkin olla negatiivisia niille, jotka kilpailevat maahanmuuttaneiden kanssa samoista työtehtävistä. Aihetta käsitellään kotoutumisen osaamiskeskuksen Policy Brief -artikkelisarjan kolmannessa osassa, jonka on kirjottanut tutkijatohtori Isa Kuosmanen.
MIELI ry:n kysely selvittää, miten moni- ja vieraskieliset henkilöt saavat tietoa mielenterveydestä ja mielenterveyspalveluista
29.11.2021 | Uutinen
MIELI ry pyrkii edistämään tietoa mielenterveydestä ja mielenterveyspalveluista muuta kieltä kuin suomea puhuvien henkilöiden parissa. Järjestö on avannut kyselyn, jossa kartoitetaan, mistä ja miten mielenterveyteen liittyvää tietoa tällä hetkellä saadaan ja millaisia kokemuksia vieraskielisistä mielenterveyspalveluista Suomessa on.

Blogit

Mitä ruoka voi merkitä maahanmuuttaneen kotoutumisessa?  
26.11.2021
Ystäväpiiriini on jo vuosien ajan kuulunut perheitä, jotka ovat muuttaneet Suomeen eri puolilta maailmaa. Olemme viettäneet mukavia hetkiä yhdessä ja usein tilaisuuksiin on liittynyt myös ruoka.
DigiAvoin on mukana torjumassa nuorten yksinäisyyttä
11.11.2021
Kuvittele olevasi 16-vuotias nuori, joka on ensin tehnyt vaikean päätöksen pakon edessä. Jättänyt kaiken tutun ja turvallisen taakseen ja lähtenyt yksin kohti tuntematonta. Kun pääset perille, olet...
Pakolaisten työllisyysohjaus nopeuttaa kotoutumista
4.11.2021
Kotoutumispalvelujen kehittämisestä käytävässä keskustelussa on pitkään ollut esillä tarve nopeuttaa maahanmuuttaneiden kotoutumista. Usein tällä tarkoitetaan työllistymisen nopeuttamista....

Tapahtumat

Kumppanuusalusta-tukiklinikka
7.12.2021 - 7.12.2021
Kotoutumistoimijoiden yhteistyötila Kumppanuusalusta avautuu käyttäjille 2.12.2021. Kotoutumisen osaamiskeskus järjestää tukiklinikoita, joilla tarjoamme alustaan liittyvää teknistä tukea ja apua ongelmiin.
Conference on the impact of digitalisation on the integration of refugees and immigrants
7.12.2021 - 7.12.2021
The Finnish Ministry of Economic Affairs and Employment and the Nordic Council of Ministers are organizing a conference on the impact of digitalisation on the integration of refugees and immigrants. At the conference, experts in the labour market, integration, and digitalisation will present examples of challenges and solutions linked to the digital transformation in relation to the integration of refugees and immigrants.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee