Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa luotettavien tahojen tuottamaa viestintää ja tuottaa päivittyvää tietoa (UKK) Ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja palveluista Suomessa.
Kotoutumislain uudistus Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2024 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Tietoa koronaviruksesta kotoutumistoimijoille Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa uutisiin viranomaisten, valtion, kuntien ja järjestöjen tuottamaa monikielistä koronavirusviestintää.

Uutiset

Kuntien kotoutumispalveluiden työntekijöiden näkymä Kelan etuustietopalvelu Kelmussa on muuttunut
1.6.2023 | Uutinen
Kuntien kotoutumispalveluilla on tehtäviä, joissa työntekijällä on lakiin perustuva oikeus saada Kelasta tietoja asiakkaansa etuuksista. Jatkossakin tietoja voi tarkistaa Kelan etuustietopalvelu Kelmusta. Tietojen näkymiseen on kuitenkin tullut muutoksia 27.5.2023.
Kotoutumisen johdantojakson pilotoinnin avustushaku on käynnissä
31.5.2023 | Uutinen
Nyt haettavissa olevalla valtionavustuksella on tarkoitus jatkaa vuonna 2022 käynnistynyttä kunnan kotoutumisohjelmaan sisältyvän kotoutumisen johdantojakson pilotointia. Pilotoinnilla valmistaudutaan kotoutumislain kokonaisuudistuksessa säädettävän kunnan kotoutumisohjelman järjestämiseen. Haku on kohdennettu kunnille, joissa on vähintään 50 000 vieraskielistä, ja sen hakuaika päättyy 16.6.2023.
Toimintakortit tukevat häiriö- ja poikkeustilanteisiin varautumista
26.5.2023 | Uutinen
Kehitysvammaliitto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Kuntaliitto ovat julkaisseet suosituksia yhdenvertaisuuden varmistamiseksi häiriö- ja poikkeustilanteissa. Suositukset on suunnattu erityisesti hyvinvointialueille ja kunnille, ja ne on julkaistu toimintakortteina, jotka käsittelevät viestintää, yhteistyötä ja palveluiden turvaamista. Toimintakortit on kehitetty koronapandemian aikana kerättyjen tiedon ja kokemusten pohjalta.

Blogit

Ilman huoltajaa suomeen tulleet nuoret tarvitsevat kannustusta ja tukea aikuistumiseen
2.6.2023
Itsenäistyminen on merkittävä siirtymävaihe kenen tahansa aikuistuvan nuoren elämässä. Erityisesti muutto omilleen on kohta, jossa aikuistuva nuori ottaa ison harppauksen kohti vastuuta itsestään...
Suomalainen koulutusjärjestelmä tulee vanhemmille tutuksi omalla kielellä 
12.5.2023
Omakielisissä vertaisryhmissä tutustutaan suomalaiseen koulutusjärjestelmään, jotta vanhemmat voisivat tukea nuoriaan oman polun löytämisessä.
Arvot toimivat työkaluna kulttuurieroista keskustelemiseen
21.4.2023
Keskustelu onnistuneen kotoutumisen mahdollisuuksista kiteytyy usein kulttuurieroihin ja etenkin arvoihin: ovatko eri kulttuureista tulevien ihmisten arvot sovitettavissa yhteen, ja kuinka kaukana...

Tapahtumat

Kansainvälisiä malleja työllistymistä edistävään kumppanuuteen
7.6.2023 - 7.6.2023
Uudenmaan ELY-keskuksen valtakunnallinen Kumppanina kotoutumisessa -koordinaatiohanke (ESR+) järjestää 7.6. klo 10-12.15 webinaarin Kansainvälisiä malleja työllistymistä edistävään kumppanuuteen.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee