Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Uutiset

Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä laskee hitaasti, mutta työllisyysaste ja osallistumisaste ovat korkealla
21.9.2021 | Uutinen
Syyskuun työllisyyskatsauksen mukaan ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä palautuu edelleen pandemiasta selvästi hitaammin kuin suomalaisten työttömien työnhakijoiden määrä ja alueellinen kehitys on ollut epätasaista. Samaan aikaan ulkomailla syntyneiden työllisyys- ja osallistumisasteet ovat kuitenkin nousseet.
TEM:n sähköpostiosoitteet muuttuvat – @gov.fi-pääte käyttöön 20.9.2021 alkaen
17.9.2021 | Uutinen
Valtioneuvosto ottaa syksyllä 2021 vaiheittain käyttöön yhteisen sähköpostiosoitteen päätteen. Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) henkilöstön osoitteet muuttuvat muotoon [email protected] 20.9.2021. Muutos koskee myös kotoutumisen osaamiskeskuksen asiantuntijoiden osoitteita.
Hallituksen tiekartta lisää ja sujuvoittaa koulutus- ja työperusteista maahanmuuttoa
10.9.2021 | Uutinen
Koulutus- ja työperusteisen maahanmuuton tiekartta kokoaa yhteen toimia, jotka lisäävät Suomen kansainvälistä houkuttelevuutta ja maahanmuuttoprosessin sujuvuutta. Tiekartta kiteyttää pitkän aikavälin tavoitetilan vuoteen 2035 asti. Tiekartan pyrkimyksenä on vahvistaa Suomen elinvoimaa ja julkista taloutta.

Blogit

Onko kotoutuminen epäonnistunut?
17.9.2021
Törmäämme mediassa ja arjen keskusteluissa toistuvasti väitteeseen, että kotoutuminen on epäonnistunut. Ajatus epäonnistumisesta on raastava jokaiselle, joka päivittäin ponnistelee työssään...
Suomessa on heti tarjolla tuhansien koulutettujen maahanmuuttaneiden osaaminen
10.9.2021
Olen työni kautta päivittäin tekemisissä koulutettujen Suomessa asuvien maahanmuuttaneiden kanssa. Tällä hetkellä liian monet heistä päätyvät ikiopiskelijoiksi, kotirouviksi, jatkuviksi...
Katseella on väliä
28.5.2021
Jokainen meistä toteuttaa käytöksellään päivittäin pienten eleiden politiikkaa. Teemme arjessa valintoja siitä, millä tavalla kohtaamme toisemme. Kohtaamisiin liittyy myös valtaa, joka kytkeytyy...

Tapahtumat

Osallisena -hankkeen aloitusseminaari
29.9.2021 - 29.9.2021
Osallisena -hanke järjestää Kuuleeko kukaan? – Osallistamisesta merkitykselliseen kumppanuusteen -aloitusseminaarin 29.9. Seminaari järjestetään yhteistyössä Kumppanuusohjelman kanssa. Luvassa on tuoreita näkökulmia osallisuuteen ja sen tukemiseen, tutkittua tietoa sekä kohtaamisia.
Työkalupakki moninaiseen työelämään -seminaari
7.10.2021 - 7.10.2021
Opin portailta työelämään Satakunnassa -hankkeen loppuseminaarissa saat täydennystä monikulttuuriseen työelämän työkalupakkiin. Seminaarissa käsitellään kulttuurien välistä viestintää, uskontolukutaitoa ja monikulttuurista työelämää.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee