Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa luotettavien tahojen tuottamaa viestintää ja tuottaa päivittyvää tietoa (UKK) Ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja palveluista Suomessa.
Kotoutumislain uudistus Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2024 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Tietoa koronaviruksesta kotoutumistoimijoille Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa uutisiin viranomaisten, valtion, kuntien ja järjestöjen tuottamaa monikielistä koronavirusviestintää.

Uutiset

Pakolaisesta kuntalaiseksi -verkosto kokoontuu syyskuusta alkaen kuukausittain
21.9.2022 | Uutinen
Pakolaisia vastaanottavien kuntien toimijoita yhteen tuovan Pakolaisesta kuntalaiseksi -verkoston kuukausittaiset etätapaamiset alkavat 29.9.2022! Verkostotapaamisten tavoitteena on tukea kuntien valmistautumista vuoden 2023 alussa voiman tuleviin pakolaisten vastaanottoa ja kotoutumista koskeviin uudistuksiin. Tapaamiset edistävät myös toimijoiden välistä yhteistyötä ja tiedonvaihtoa.
Suomessa on kartoitettu mahdollisuuksia auttaa Ukrainasta tulleita lastensuojelulapsia - mahdollisissa siirroissa noudatetaan kansallista lastensuojelulakia
21.9.2022 | Uutinen
Ukrainasta tulleen pyynnön seurauksena Suomi on selvittänyt voisiko se ottaa vastaan Ukrainasta sotaa pakenevia lastensuojelulapsia. Asiaa on kartoitettu yhdessä Helsingin kaupungin kanssa. 
Ulkomaalaisten työllisyysaste on nousussa - myös työnhakijoita on edelleen paljon
20.9.2022 | Uutinen
Syyskuun työllisyyskatsauksesta ilmenee, että Ukrainan kansalaiset ovat pian suurin yksittäinen kansalaisuusryhmä työttömien työnhakijoiden joukossa. Muiden kuin ukrainalaisten työttömien työnhakijoiden määrä laski 11 prosenttia edellisvuodesta.

Blogit

Onko sinulla ystäviä virastoajan ulkopuolella?
23.9.2022
Kuvittele, että olisit juuri muuttanut uuteen maahan. Rekisteröidyt maahanmuuttovirastoon ja saat ensimmäisen paikallisen kontaktisi. Hän on henkilö, joka kirjaa tietosi tietokoneelle. Lähtisikö...
Espanjasta mallia viharikosten, vihapuheen ja syrjinnän ehkäisyyn
1.7.2022
Suomesta lähti kesäkuun alkupuolella yhdeksänhenkinen asiantuntijaryhmä opintovierailulle Espanjaan. Ryhmän tavoitteena oli tutustua Madridissa toimivaan Espanjan rasismin ja muukalaisvihan...
Pakolaisperheille tarjottava varhainen tuki kannattaa
10.6.2022
Oulun kaupungin maahanmuuttajapalvelut tarjosivat kaikille pakolaistaustaisille asiakasperheille mahdollisuutta perheterapeuttisia ja perhetyön menetelmiä hyödyntävään Perhe Yhtenäiseksi...

Tapahtumat

Ajankohtaista tutkintojen ja kieliosaamisen tunnustamisesta -webinaari
27.9.2022 - 27.9.2022
Opetushallitus järjestää tiistaina 27.9.2022 klo 9–12 webinaarin tutkintojen ja kieliosaamisen tunnustamisen ajankohtaisista asioista.
16-18 -vuotiaiden ukrainalaisten koulutuksen järjestäminen -webinaari
29.9.2022 - 29.9.2022
Opetushallitus järjestää 29.9. webinaarin 16-18-vuotiaiden ukrainalaisten koulutuksen järjestämisestä. Webinaarissa kuulet muun muassa esimerkkejä koulutuksen järjestäjien käytännöistä.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee