Hyppää sisältöön

Ilman huoltajaa tulleiden alaikäisten psykososiaalinen tukeminen perheryhmäkodissa ja tukiasumisyksikössä

Ilman huoltajaa tulleiden alaikäisten psykososiaalinen tukeminen perheryhmäkodissa ja tukiasumisyksikössä -käsikirja on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät ilman huoltajaa olevien alaikäisten parissa perheryhmäkodeissa tai tukiasumisyksiköissä. 

Ilman huoltajaa turvapaikanhakijoina tulleille alaikäisille perheryhmäkoti ja tukiasumisyksikkö ovat keskeisiä kasvun ja kehityksen ympäristöjä. Psykososiaalista tukea tarjoava toiminta auttaa lasta ja nuorta eteenpäin uudessa ja haastavassa tilanteessa.

Käsikirja auttaa sinua työssäsi

Käsikirjan tavoitteena on vahvistaa alaikäisten asumisyksiköissä työskentelevien osaamista psykososiaaliseen tuessa ja traumatietoisessa työskentelyotteessa. Lasten ja nuorten kasvun, kehityksen, koulutuksen ja kotoutumisen tukeminen on perheryhmäkotien ja tukiasumisyksiköiden ydintoimintaa. 

Toivomme, että käsikirja omalta osaltaan auttaa luomaan tähän toiminnan ytimeen kaikkia työntekijöitä sitovan yhteisen perustan ja jaetun ymmärryksen. Käsikirjassa on myös liitteinä malleja esimerkiksi alkuinfosta, oma-ohjaajatoiminnasta ja asuinyksikön säännöistä.

Huom! Käsikirjan sisältö on osittain vanhentunut, ja sisältöä päivitetään vuoden 2024 aikana.

Lataa käsikirja:
Ilman huoltajaa tulleiden alaikäisten psykososiaalinen tukeminen perheryhmäkodissa ja tukiasumisyksikössä -käsikirja