Hyppää sisältöön

Tapahtumat ja koulutukset

Kotoutumisen osaamiskeskus järjestää koulutuksia, seminaareja, webinaareja ja muita tapahtumia sekä osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Tapahtumat ja koulutukset -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista.

Kotoutumisen osaamiskeskuksen ja yhteistyökumppaneiden järjestämistä tilaisuuksista voidaan jakaa materiaaleja ja tallenteita esiintyjien luvalla. Tilaisuuksien tallenteet tai koosteet julkaisemme osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla, jos ne täyttävät saavutettavuusvaatimukset.

Esitysmateriaaleja julkaisemme osaamiskeskuksen SlideShare-tilillä. 

Kotoutumisen osaamiskeskus YouTubessa

Kotoutumisen osaamiskeskus SlideSharessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotoutumiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotoutuminen.fi:n tapahtumasivuilla. Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: kotoutumisenosaamiskeskus(at)tem.fi.

Tapahtumat ja koronavirus

Tarkista koronavirustilanteessa, järjestetäänkö tapahtuma verkossa, onko tapahtuma siirretty verkkoon vai onko tapahtuma peruttu kokonaan. Jos järjestät tapahtuman, seuraa alueesi suosituksia tapahtumajärjestelyissä. Voit tarkistaa tapahtumajärjestämiseen liittyvät koronasuositukset aluehallintoviraston verkkosivuilta.

IBBY Finland ry, Kirjastokaista ja Cultura-säätiö järjestävät torstaina 2.9. verkkoseminaarin monikielisestä lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Aihetta pohtivat Suomessa asuvat lasten- ja nuortenkirjailijat ja kääntäjät, joiden äidinkieli on muu, kuin suomi tai ruotsi.

Suomen Pakolaisavun Järjestöhautomon järjestämissä Yhdistyksen ABC -webinaareissa käsitellään suomalaisen yhdistystoiminnan perusasioita. Torstaina 2.9. webinaarissa tutustutaan yhdistystoimintaa sääteleviin lakeihin ja yhdistyshallintoon.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) järjestämässä webinaarissa käsitellään koronapandemian vaikutuksia ulkomailla syntyneiden terveyteen, arkeen ja syrjintäkokemuksiin liittyen. Webinaarissa esitellään ajankohtaisia tuloksia MigCOVID-tutkimuksesta.

Helsingin kaupunki järjestää 7.9. klo 13-15 helsinkiläisille maahanmuuttaneiden kotoutumista ja työllistymistä edistäville järjestöille infotilaisuuden kotoutujille suunnatuista palveluista.

Suomen Pakolaisavun Järjestöhautomon järjestämissä Yhdistyksen ABC -webinaareissa käsitellään suomalaisen yhdistystoiminnan perusasioita. Tiistaina 7.9. webinaarissa tutustutaan yhdistyksen taloudenhoitoon ja toiminnan suunnitteluun.

Väestöliiton Womento-työuramentotointi tukee koulutettujen maahanmuuttaneiden naisten asian-tuntijuutta ja työelämäosaamista. Haku mentorointiohjelmaan on auki 15.9. asti!

Seuraava kotoutumisen kumppanuusohjelman toimijoiden tapaaminen järjestetään keskiviikkona 15.9 klo 9.00-11.30. Tapaamisen aiheena on viestintä! Pohdimme, miten viestintää voidaan hyödyntää verkostojen arjessa ja miten poikkeusoloissa kehitettyjä käytäntöjä ja ideoita voidaan hyödyntää myös tulevaisuudessa.

Järjestäjä: TEM

Opin portailta työelämään Satakunnassa -hanke järjestää 16.9. seminaarin monikulttuurisen ja monialaisen harjoittelun moduulimallista sote-alalla. Tilaisuudesta saat työkaluja monikulttuuriseen työelämään!

Ihmisoikeusliitto järjestää Turvallinen kaupunkitila kaikille -webinaarin syrjinnästä ja häirinnästä julkisissa tiloissa maanantaina 20.9. klo 13-15. Webinaarissa käsitellään keinoja ja tekoja, jotka voisivat tehdä kaupunkitilasta turvallisen. Puheenvuoron tilaisuudessa pitää sisäministeri Maria Ohisalo.

Opetushallitus järjestää 21.9. webinaarin ulkomaalaisten tutkintojen tunnustamiseen liittyvistä ajankohtaisista asioista. Webinaarissa on lyhyitä alustuksia ja työpajatyöskentelyä.

Osallisena -hanke järjestää Kuuleeko kukaan? – Osallistamisesta merkitykselliseen kumppanuusteen -aloitusseminaarin 29.9. Seminaari järjestetään yhteistyössä Kumppanuusohjelman kanssa. Luvassa on tuoreita näkökulmia osallisuuteen ja sen tukemiseen, tutkittua tietoa sekä kohtaamisia.