Hyppää sisältöön

Tapahtumat ja koulutukset

Kotoutumisen osaamiskeskus järjestää koulutuksia, seminaareja, webinaareja ja muita tapahtumia sekä osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Tapahtumat ja koulutukset -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista.

Kotoutumisen osaamiskeskuksen ja yhteistyökumppaneiden järjestämistä tilaisuuksista voidaan jakaa materiaaleja ja tallenteita esiintyjien luvalla. Tilaisuuksien tallenteet tai koosteet julkaisemme osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla, jos ne täyttävät saavutettavuusvaatimukset.

Esitysmateriaaleja julkaisemme osaamiskeskuksen SlideShare-tilillä. 

Kotoutumisen osaamiskeskus YouTubessa

Kotoutumisen osaamiskeskus SlideSharessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotoutumiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotoutuminen.fi:n tapahtumasivuilla. Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: [email protected]

Tapahtumat ja koronavirus

Tarkista koronavirustilanteessa, järjestetäänkö tapahtuma verkossa, onko tapahtuma siirretty verkkoon vai onko tapahtuma peruttu kokonaan. Jos järjestät tapahtuman, seuraa alueesi suosituksia tapahtumajärjestelyissä. Voit tarkistaa tapahtumajärjestämiseen liittyvät koronasuositukset aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskussa on 3.3. esittelyssä Siirtolaisuusinstituutin työ.

Järjestäjä: TEM

Kumppanuusohjelman osaamispysäkit ovat lyhyitä tilaisuuksia, joissa toimijat voivat jakaa konkreettisia kotoutumiseen, yhteiskunnan vastaanottavuuden edistämiseen ja pakolaisten vastaanottoon liittyviä toimintatapoja. Tiistaina 7.3. osaamispysäkin aiheena on arabiankielisten tavoittaminen.

Järjestäjä: TEM

Oikeusministeriö järjestää naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaohjelman loppuseminaarin kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.2023.

Järjestäjä: OM

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskussa on 10.3.2023 esittelyssä International Organization for Migration (IOM).

Järjestäjä: TEM

Tiistaina 14.3.2023 järjestettävä tilaisuus päättää valtakunnallisen, Yhdessä aikuisuuteen – Elämässä Eteenpäin (YEE) -hankkeen. Tapahtumassa julkaistaan hankkeen tulokset ja pohditaan aikuistumisen tuen uudistustarpeita.

Kolmiosainen koulutussarja tarjoaa tietoa ja työvälineitä, joiden avulla opettajat voivat kohdata peruskoulun arjessa pakolaisuuden ja sodan traumoja kokeneita lapsia ja nuoria. Ensimmäinen koulutuskerta järjestetään 14.3.2023.

Pakolaisavun järjestämässä Selkokielen perusteet -koulutuksessa perehdytään kaikille saavutettavaan, selkokieliseen viestintään.

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskussa on 17.3.2023 esittelyssä Suomen Punaisen Ristin (SPR) kotoutumista edistävä toiminta.

Järjestäjä: TEM

Rasisminvastaisen viikon seminaarissa 21.3.2023 käsitellään työelämän yhdenvertaisuutta.

Järjestäjä: OM, TEM

Kela järjestää webinaarin, jossa käsitellään Ukrainasta paenneiden henkilöiden siirtymistä Kelan asiakkaiksi. Webinaarissa kuullaan palvelupoluista, toimeentulotuesta ja muista Kelan etuuksista.

Kolmiosainen koulutussarja tarjoaa tietoa ja työvälineitä, joiden avulla opettajat voivat kohdata peruskoulun arjessa pakolaisuuden ja sodan traumoja kokeneita lapsia ja nuoria. Toinen koulutuskerta järjestetään 22.3.2023.

Siirtolaisuusinstituutin järjestämässä Tiedeklubi -tapahtumassa käsitellään 22.3. luottamusta ja pakolaisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa. Miksi luottamuksen tutkimus on tärkeää pakolaisuuden ymmärtämiseksi ja miten voimme käyttää luottamusta analyyttisenä käsitteenä tutkimuksessa?

Maaliskuun Pakolaisesta kuntalaiseksi -verkostotapaamisessa kerrataan vuoden 2023 kotoutumislain muutoksia, muutosten toimeenpanoa sekä kuullaan yhteistyökäytännöistä.

Järjestäjä: TEM

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskussa on 24.3.2023 esittelyssä Euroopan muuttoliikeverkosto (EMN).

Järjestäjä: TEM

THL:n webinaarin teemana on asiakasosallisuus ja yhdenvertainen osallisuus hyvinvointialueilla. Tilaisuudessa käsitellään erilaisten asiakasryhmien yhdenvertaista osallisuutta.

Kolmiosainen koulutussarja tarjoaa tietoa ja työvälineitä, joiden avulla opettajat voivat kohdata peruskoulun arjessa pakolaisuuden ja sodan traumoja kokeneita lapsia ja nuoria. Kolmas koulutuskerta järjestetään 28.3.2023.

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskussa on 31.3.2023 esittelyssä Pakolaisneuvonnan työ.

Järjestäjä: TEM