Hyppää sisältöön

Tapahtumat ja koulutukset

Kotoutumisen osaamiskeskus järjestää koulutuksia, seminaareja, webinaareja ja muita tapahtumia sekä osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Tapahtumat ja koulutukset -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista.

Kotoutumisen osaamiskeskuksen ja yhteistyökumppaneiden järjestämistä tilaisuuksista voidaan jakaa materiaaleja ja tallenteita esiintyjien luvalla. Tilaisuuksien tallenteet tai koosteet julkaisemme osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla, jos ne täyttävät saavutettavuusvaatimukset.

Esitysmateriaaleja julkaistaan Kumppanuusalustan työtiloissa. Kumppanuusalustan käyttö vaatii palveluun rekisteröitymisen ja kirjautumisen

Kotoutumisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotoutumiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotoutuminen.fi:n tapahtumasivuilla. Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: [email protected].

Kumppanuusohjelman osaamispysäkit ovat lyhyitä tilaisuuksia, joissa toimijat voivat jakaa konkreettisia kotoutumiseen, yhteiskunnan vastaanottavuuden edistämiseen ja pakolaisten vastaanottoon liittyviä toimintatapoja. Huhtikuun osaamispysäkillä Luckan kertoo FIKA-mentorointiohjelmastaan.

Järjestäjä: TEM

Tutkimus tutuksi -tietoiskussa esitellään ajankohtaista kotoutumiseen ja maahanmuuttoon liittyvää tutkimusta. Tutkimus tutuksi -tietoiskut järjestetään yhteistyössä Mobile Futures -hankkeen kanssa.

Järjestäjä: TEM

Webinaarissa kuullaan työllisyyden edistämiseen liittyviä tutkijapuheenvuoroja, jotka pohjautuvat Työkykyohjelman ja sen laajennuksen tutkimushankkeen (RRP) sekä Työllisyyden kuntakokeilujen arviointitutkimuksen tuloksiin.

Järjestäjä: THL

Webinaarisarja Kohti kotoutumislain kokonaisuudistusta 2025 tarjoaa tietoa ja tukea kotoutumislain kokonaisuudistukseen (KOTO24) valmistautumisessa. Kevään 2024 aikana järjestettävissä webinaareissa käydään läpi, miten kotoutumislain uudistus vaikuttaa kotoutumista edistävien toimijoiden vastuisiin ja tehtäviin. Tiistaina 9.4. aiheena kunnan kotoutumisohjelma ja siihen sisältyvät kotoutumista edistävät palvelut.

Järjestäjä: TEM

Tule mukaan kuulemaan SIMHE-palveluissa (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) kehitetyistä hyvistä käytänteistä korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien kielitaitoon liittyen.

KEHA-keskuksen Koto-digi-hanke ja järjestelmäkehittäjä Tietoevry esittelevät vuoden 2024 aikana valtakunnallisen kotoutumisen asiakastietojärjestelmän rakenteita ja ratkaisuja. Keskiviikkona 10.4. järjestettävässä toisessa demossa esitellään jo valmiita kokonaisuuksia kunnille.

Integration 2024 tutuksi -tietoiskuissa kerrotaan Integration 2024 -tapahtumasta ja sen järjestelyistä ja toimijoista. Tilaisuudet järjestetään osana kotoutumisen kumppanuusohjelman toiminta tutuksi -tietoiskuja, jotka järjestetään perjantaisin klo 9-10. Huhtikuun tilaisuudessa 12.4.2024 teemana on työvoiman ulkopuolella olevien maahanmuuttaneiden kotoutuminen.

Järjestäjä: TEM

Kotoutumisen kumppanuusohjelman Kotoutumisen tilannekuva -tietoiskuissa kuulet tutkimustietoa kotoutumisen nykytilasta ja saat näkökulmia kotoutumista edistävän työn kehittämiseen. Perjantaina 12.4.2024 järjestettävän tietoiskun teemana on hyvinvointi.

Järjestäjä: TEM

Kauppakamarin webinaarissa esitellään yrityksille kieliratkaisuja työyhteisön kielellisiin haasteisiin tarjoava palveluntarjoaja Kielibuusti. 

Uudenmaan ELY-keskus järjestää ajankohtaiswebinaarin vanhuspalveluiden asiakaskunnan monikulttuuristumisen tilannekuvasta, palveluiden saavutettavuuden ja järjestämisen solmukohdista ja kehittämistarpeista 16.4.2024.

Suomen Pakolaisapu järjestää maksuttoman Oleskelulupaneuvonnan perusteet järjestötoimijalle -etäkoulutuksen.

Tervetuloa kuulemaan alustavia tutkimustuloksia käynnissä olevasta Valtioneuvoston Tutkimus- ja selvitystoiminnan hankkeesta: Ulkomaalaistaustaisten ja vieraskielisten suomalaisten yhteiskunnallinen osallistuminen (UTViS) etäyhteydellä keskiviikkona 17.4.

Järjestäjä: VNK

Kuntiin ohjaamisen toimintaohjelma kutsuu pakolaisten vastaanoton ja kotoutumisen parissa työskentelevät toimijat yhteiseen Pakolaisesta kuntalaiseksi -verkostopäivään torstaina 18.4.2024. Vuonna 2024 Pakolaisesta työkaveriksi -teemalla järjestettävä päivä tarjoaa näkökulmia, ratkaisuja ja käytännön vinkkejä pakolaisten työllistymiseen, ammattilaisten yhteistyöhön ja monimuotoisempaan työelämään.

Järjestäjä: TEM

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskut jatkuvat alkuvuoden 2024 ajan perjantaisin klo 9-10. Perjantaina 19.4. työstään kertoo AVIn työsuojelu.

Järjestäjä: TEM

Euroopan parlamentti ja jäsenmaita edustava EU:n neuvosto pääsivät 20.12.2023 alustavaan sopuun laajasta muuttoliike- ja turvapaikkapolitiikan uudistuksesta (New Pact on Migration and Asylum, pakti). Euroopan muuttoliikeverkosto (EMN) ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto (EPLO) järjestävät aiheesta keskustelutilaisuuden Helsingissä 19.4.

Työpaja on tarkoitettu erityisesti tuleville työllisyysalueille.

Uudenmaan ELY-keskus ja Moniheli ry kutsuvat sinut mukaan tekoälypäivään, jossa tutkitaan erilaisia mahdollisuuksia hyödyntää tekoälyä kotoutumistyössä. Tule mukaan keskustelemaan ja oppimaan, miten tekoäly voi tukea kotoutumisen asiantuntijoiden työtä ja tuoda helpotusta työarkeen.

Perheryhmäkotipäivät on alaikäisen ilman huoltajaa tulleiden lasten ja nuorten kanssa työskentelevien kanssa työskenteleville tarkoitettu tilaisuus, jonka teemana on vuonna 2024 omavalvonta perheryhmäkodissa.

Kumppanuusohjelman ja Moniheli ry:n Järjestöt tutuksi -tietoiskussa kuullaan kotoutumista edistävien järjestöjen ja yhdistysten työstä. Perjantaina 26.4.2024 toimintaansa esittelee Espoon monikulttuuriset lapset ja nuoret (Espoon Mokulat ry).

Järjestäjä: TEM

Suomen julkisen alan ammattiliittojen kansainvälisen verkosto FIPSU järjestää seminaarin työperäisestä maahanmuutosta ja eettisestä rekrytoinnista 26.4.2024. Seminaarissa tarkastellaan työperäisen maahanmuuton ajankohtaisia haasteita julkisen sektorin näkökulmasta sekä pohditaan, miten kansainvälistä rekrytointia toteutetaan eettisiä periaatteita noudattaen.