Hyppää sisältöön

Osaava edustaja -verkkokoulutus

Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajuudesta ja edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.

Koulutus on suunnattu edustajille tai edustajan tehtävistä kiinnostuneille. Koulutukseen kannattaa tutustua myös, jos toimit ilman huoltajaa olevien lasten tai heidän edustajiensa kanssa.

Kuvalinkin kautta pääset tutustumaan itseopiskelumateriaaleihin, joihin on mahdollista tutustua kirjautumatta. Kirjautumiskuvakken kautta pääset rekisteröitymään ja kirjautumaan kurssille. Itseopiskelumateriaalit löytyvät myös sisäänkirjautumisen jälkeen koulutusalustalta. Kurssin loppukokeen suorittaminen on mahdollista vain kirjautumalla koulutukseen. Jos suoritat loppukokeen hyväksytysti, voit tulostaa koulutuksesta itsellesi todistuksen.

Osaava edustaja -verkkokoulutuksessa on tällä hetkellä toimimattomia linkkejä ja vanhentunutta sanastoa. Sisällössä ei huomioida vuoden 2023 alun lakimuutoksia. Koulutusta päivitetään vuoden 2023 aikana. (17.11.2023)

Koulutus on laadittu Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) rahoittamassa Osaava edustaja -hankkeessa 2020. Hanketta koordinoi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Koulutuksen sisällöt on kerätty yhteistyössä ELY-keskusten, työ- ja elinkeinoministeriön sekä Maahanmuuttoviraston asiantuntijoiden kanssa. Edustajat turvapaikanhakijoille (ETU) ry sekä edustajat muutoinkin ovat kommenteillaan ja sisältöideoillaan tuoneet käytännön asiantuntemustaan koulutukseen. Ilman huoltajaa Suomeen saapuneiden nuorten toiveita on kuultu edustajien toimintaan ja edustajien koulutuksen sisältöihin liittyen.