Hyppää sisältöön

Kototietokanta kertoo maahanmuuttajaväestöstä Suomessa

Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, josta saa laajasti tietoa maahanmuuttajaväestöstä Suomessa. Kototietokannan ylläpidosta vastaa Tilastokeskus.

Kototietokanta on helppokäyttöinen. Voit itse räätälöidä ja tuottaa työssä tarvitsemasi tilastot. 

Näin käytät tietokantaa

  1. Valitse ensin haluamasi aihealueen taulukko listasta.
  2. Valitse seuraavaksi haluamasi muuttujat. Valitse myös aluetaso sekä muut tiedot. Jos taulukossa on tähdellä merkittyjä muuttujia, näistä muuttujista on valittava aina vähintään yksi vaihtoehto.
  3. Lopuksi voit muotoilla taulukon rivien ja sarakkeiden järjestystä helppolukuisemmaksi, tallentaa valmiin taulukon Excel-muodossa tai ottaa ulos suoraan valmiita tilastokuvaajia. Tietoja taulukosta -välilehdeltä näet muuttujien tarkemmat tiedot.

Siirry kototietokantaan -linkkibanneri.

Käytä tilastotietoja huolellisesti

Tilastotietojen sekä käsitteiden käytössä kannattaa olla tarkka. Esimerkiksi maahanmuuttajalle ei ole yhtä vakiintunutta määritelmää. Asiayhteydestä riippuen voidaan tarkastella esimerkiksi ulkomaan kansalaisia tai ulkomailla syntynyttä väestöä.

Lisäksi pienten lukumäärien pohjalta tuotetuista tilastoista on vaikea tehdä yleistäviä johtopäätöksiä. Esimerkiksi maahanmuuttajien lukumäärän kaksinkertaistuessa pienellä paikkakunnalla, saattaa kyse olla vain muutaman hengen lisäyksestä.

Tulkitse siis tilastoja aina asiayhteys huomioiden.

Näin viittaat tietokantaan

Tekstiviite

(Kototietokanta, 2020)

Lähdeluettelo

Kototietokanta: Lisää tähän taulukon nimi [verkkojulkaisu]. Taulukko: Lisää tähän taulukon tarkka nimi. Helsinki: Kotouttamisen osaamiskeskus, Työ- ja elinkeinoministeriö. [viitattu Lisää tähän päivämäärä]. Saantitapa: Lisää tähän taulukon verkko-osoite.

Esimerkkiviittaus

Kototietokanta: Asuminen [verkkojulkaisu]. Taulukko: 117p-Asuminen asuntokuntatyypin ja asumisväljyyden mukaan. Helsinki: Kotouttamisen osaamiskeskus, Työ- ja elinkeinoministeriö. [viitattu 30.9.2020]. Saantitapa: http://kototietokanta.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/Kototietokanta/Kototietokanta__asum__kansal/koto_askut_kansal_001.px/?rxid=3a74c68f-f592-44c6-8fd3-9eea4ddf5d95