MAUNO-koulutus on tarkoitettu ohjaus- ja neuvontatyön ammattilaisille taustaorganisaatiosta riippumatta.
Suoritettuasi MAUNO-koulutuksen maahanmuuttaneiden neuvontaan ja ohjaukseen:
- Tiedät ohjaus- ja neuvontatyön periaatteet ja osaat toimia niiden mukaisesti.
- Tunnet maahanmuuttaneiden ja vieraskielisten palvelujärjestelmää ja osaat edelleenohjata asiakkaita oikeiden palveluiden pariin.
- Osaat huomioida saavutettavuutta ja selkokielisyyttä työssäsi.
- Tunnet neuvonnan teemoja ja tiedät, mistä voit etsiä tietoa.
MAUNO-koulutus on ollut saatavilla kotoutuminen.fi:ssä helmikuuhun 2025 asti.
Vastuu valtakunnallisesta kotoutumistoimijoiden osaamisen tuesta on siirtynyt KEHA-keskuksen vastuulle, eikä MAUNO-koulutusta toistaiseksi tarjota kotoutuminen.fi-sivuston kautta. MAUNO-koulutusta vastaava verkkokoulutus julkaistaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana ja julkaisusta tiedotetaan kotoutuminen.fi:ssä.
MAUNO-koulutuksen esiteTiedosto avautuu uudessa välilehdessä
Alueellinen sisältö
Alueellisista sisältökokonaisuuksista löydät tarkempaa tietoa seuraavien alueiden ohjaus- ja neuvontatyöstä. Alueelliseen sisältöön pääset valitsemasi alueen kohdalta.
- HelsinkiLinkki toiselle sivustolle, Avautuu uudessa välilehdessä
- Kajaani ja KainuuLinkki toiselle sivustolle, Avautuu uudessa välilehdessä
- KuopioLinkki toiselle sivustolle, Avautuu uudessa välilehdessä
- MikkeliLinkki toiselle sivustolle, Avautuu uudessa välilehdessä
- OuluLinkki toiselle sivustolle, Avautuu uudessa välilehdessä
- SavonlinnaLinkki toiselle sivustolle, Avautuu uudessa välilehdessä
- Tampere ja PirkanmaaLinkki toiselle sivustolle, Avautuu uudessa välilehdessä
- TurkuLinkki toiselle sivustolle, Avautuu uudessa välilehdessä
- VaasaLinkki toiselle sivustolle, Avautuu uudessa välilehdessä
- VantaaLinkki toiselle sivustolle, Avautuu uudessa välilehdessä
MAUNO-koulutus on tuotettu yhteistyössä
MAUNO-koulutus on tehty työ- ja elinkeinoministeriön erityisavustuksella maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalveluiden kehittämiseen 2021–2022. Koulutussisältöjä on tehty valtakunnallisessa hankeyhteistyössä. Neuvontatyön ammattilaiset eri alueiden ohjaus- ja neuvontatyön hankkeista ovat rakentaneet ja suunnitelleen koulutussisällöt.
Kaikille yhteisen osion sisältöjä ovat tuottaneet Etelä-Pohjanmaan, Helsingin, Hämeenlinnan, Länsi-Uudenmaan, Oulun, Turun ja Varsinais-Suomen, Vaasan sekä Vantaan ohjaus- ja neuvontatyön hankkeet yhteistyössä paikallisten toimijoiden, valtion viranomaistahojen ja järjestöjen kanssa.
Alueellisia sisältöjä ovat tuottaneet Helsingin, Kajaanin ja Kainuun, Kuopion, Mikkelin ja Savonlinnan, Oulun, Tampereen ja Pirkanmaan, Turun ja Varsinais-Suomen, Vantaan sekä Vaasan ohjaus- ja neuvontatyön hankkeet.
Suunnittelu- ja arviointityöryhmässä ovat olleet mukana Etelä-Karjalan soten, Helsingin, Hämeenlinnan Jyväskylän, Kuopion, Lahden, Länsi-Uudenmaan, Oulun, Vaasan, Vantaan ja Varsinais-Suomen ohjaus- ja neuvontatyön hankkeet.
Koulutuskokonaisuuden koordinaatiosta on vastannut Helsingin Avoin ovi palveluihin -hanke. Työ- ja elinkeinoministeriö on rahoittanut koulutuskokonaisuuden tekemistä ja osallistunut koulutuskokonaisuuden suunnitteluun ja työryhmien fasilitointiin. Koulutuksen on toteuttanut Navisec-alustalle Navicre Oyj