Hyppää sisältöön

Koulutusportti ohjaa maahanmuuttaneet koulutukseen

Koulutusportti on tietojärjestelmä, jonka avulla TE-toimistoon työnhakijaksi tulevat maahanmuuttajat voidaan ohjata kielitaidon tai ammatillisen osaamisen kartoituksiin ja kotoutumista edistävään koulutukseen. Koulutusportissa voidaan nopeasti ja turvallisesti välittää tietoa TE-toimiston, kartoittajien ja oppilaitosten välillä.

Koulutusportin avulla on mahdollista varata testaus- ja koulutuspaikkoja. Järjestelmästä voi välittää kutsuja kartoituksiin ja koulutuksiin tai tiedottaa omaehtoisen opiskelun mahdollisuuksista suomen ja ruotsin lisäksi 16 eri kielellä. Järjestelmää voidaan käyttää myös koulutuksen suunnittelun apuna, koska järjestelmään muodostuu jonoja koulututusta tarvitsevista ja tilastoja kielitaidon testaustuloksista.

Koulutusportti on käytössä valtakunnallisesti TE-toimistoissa ja yli sadassa koulutus- ja kartoitusorganisaatiossa. Koulutusportti edellyttää käyttäjätunnuksia, joten järjestelmä ei sovellu asiakkaiden itsenäiseen tiedonhakuun.

Koulutusportti-järjestelmää on kehitetty ESR-projektina. Työtä on jatkettu Uudenmaan ELY-keskuksessa työ- ja elinkeinoministeriön rahoituksella.

Yhteyshenkilö TE-hallinnossa asiantuntijoille haettavia Koulutusportti-järjestelmän käyttäjäoikeuksia, palveluntuottajaorganisaatioiden sopimuksia sekä Koulutusportin ohjeistusta koskevissa asioissa:

Jarno Ruotsalainen
[email protected]
+358 295 021 121