Hyppää sisältöön

InfoFinland tukee monikielistä viestintää ja asiakaspalvelua

InfoFinland on monikielinen verkkosivusto, joka kokoaa yhteen tärkeää tietoa Suomeen muuttoa suunnittelevalle tai täällä jo asuvalle. Sivusto palvelee myös viranomaisia monikielisessä tiedotuksessa.

Näin käytät InfoFinlandia asiakaspalvelun ja viestinnän tukena

InfoFinland-verkkopalvelusta käyttäjä löytää luotettavaa, omakielistä tietoa Suomeen muutosta, työstä, opiskelusta, asumisesta, koulutuksesta, terveydestä, perheestä, ongelmatilanteista ja vapaa-ajasta.

Sivustolta on runsaasti ulkoisia linkkejä viranomaisten ja järjestöjen sivuille.

Paikallistieto-valinnan avulla käyttäjä saa oikeaan palstaan linkit häntä kiinnostavan kunnan tietoihin. Kun käyttäjä on kunnan sivuilla, näytetään hänelle linkit aiheen perustietoon.

Palvelun kielet ovat suomi, ruotsi, englanti, venäjä, viro, ranska, somali, espanja, turkki, kiina, persia ja arabia. Nämä kieliversiot ovat keskenään identtisiä.

Kieliversiosivun ylälaidassa on aina sivun nimi myös suomeksi. Tämä helpottaa esimerkiksi palveluneuvojaa työssään: käyttäjä voi näyttää sivuilta tietoa asiakkaalle hänen omalla kielellään, vaikka yhteistä kieltä ei ole käytössä.

InfoFinland tarjoaa myös kaikki sisältönsä käytettäväksi avoimen rajapinnan (API) kautta.

InfoFinlandia ylläpitää Helsingin kaupunki

InfoFinlandin jäsenkunnat ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Turku, Tampere, Kokkola, Oulu, Raahe, Siikajoki, Pyhäjoki, Kalajoki ja Merijärvi.

InfoFinland-verkkopalvelua ylläpitää Helsingin kaupunki. Mukana rahoittajina ovat työ- ja elinkeinoministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, ympäristöministeriö, Kela, Verohallinto ja jäsenkunnat.

Lisätietoja:
InfoFinland.fi-verkkopalvelu
InfoFinlandin avoin data ja rajapinta