Hyppää sisältöön

Opi kotoutumisesta -verkkokoulutus

Opi kotoutumisesta -verkkokoulutuksesta saat kattavat perustiedot maahanmuutosta sekä kotoutumisesta ja sen edistämisestä.

Koulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville ammattilaisille, jotka tekevät kotoutumista edistävää työtä kunnissa, TE-toimistoissa, oppilaitoksissa ja järjestöissä. Koulutus kehittää myös kasvatus- ja opetustyössä toimivien, terveydenhuollon henkilöstön ja muiden maahanmuuttajia työssään kohtaavien ammattilaisten osaamista. Koulutus on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa tietoa maahanmuutosta ja kotoutumisesta. Kotoutumisen tukeminen on myös sinun asiasi.

Opi kotoutumisesta -verkkokoulutuksessa on tällä hetkellä toimimattomia linkkejä ja vanhentunutta sanastoa. Sisällössä ei huomioida vuoden 2023 lakimuutoksia. Koulutusta päivitetään vuosien 2023-2025 aikana. (17.11.2023)

Kuvalinkit ohjaavat koulutuksen eri osioihin

Opi kotoutumisesta -verkkokoulutus koostuu koulutuksen osioiden teksteistä, videoista, lisämateriaaleista, harjoituskysymyksistä ja lopputestistä. Voit suorittaa koko koulutuksen tai vain osia siitä oman tarpeesi mukaan. Koko koulutuksen opiskelu on mahdollista noin yhden työpäivän aikana. Jos suoritat lopputestin hyväksytysti, saat koulutuksesta todistuksen.

Kuvalinkit vievät suoraan koulutuksen itseopiskelumateriaaleihin. Kuvalinkkien alla on linkki sisäänkirjautumiseen, jos haluat suorittaa lopputestin. Itseopiskelumateriaalit ovat saatavilla myös sisäänkirjautumisen jälkeen koulutusalustalla.

Opi kotoutumisesta -verkkokoulutus on tuotettu Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen valtakunnallisessa Kotona Suomessa -hankkeessa (ESR) vuosina 2019–2020. Tekijöinä olivat Nexhat Beqiri, Sanna Hiltunen, Ilona Korhonen, Tanja Manner, Maarit Ojala, Jukka-Pekka Pöyliö, Päivi Ruotsala, Tanja Tammimies, Katariina Tcheuffa ja Hanna Wallenius.

Koulutus päivitetään seuraavan kerran aikaisintaan syksyn 2021 aikana.