Hyppää sisältöön

Monikieliset materiaalit tukevat kotoutumista

Monikieliset suomalaiseen yhteiskuntaan ja viranomaisten palveluihin liittyvät materiaalit tukevat maahanmuuttaneen kotoutumista. Voit hyödyntää materiaaleja myös esimerkiksi asiakaspalvelussa ja -ohjauksessa. 

Helsingin kaupungin hallinnoima InfoFinland.fi-verkkopalvelu ja työ- ja elinkeinoministeriön yhteistyössä InfoFinland.fi:n kanssa tuottama Tervetuloa Suomeen -opas ovat kattavia monikielisiä tietopaketteja. InfoFinland.fi toimii asiakaspalvelun tukena ja Tervetuloa Suomeen -opas jaetaan jokaiselle Suomeen muuttavalle. Molemmat on tuotettu 12 kielellä.

Monikielisten materiaalien määrä on kasvanut viime vuosina. Materiaaleissa on myös päällekkäisyyttä. Tämän vuoksi olemme koonneet materiaaleja ja koostaneet ohjeet monikielisten materiaalien tuotannosta.

Monikieliset materiaalit on toistaiseksi koottu PDF-tiedostoon, johon ne on jaoteltu teemoittain. Materiaalit ovat muun muassa videoita, verkkopalveluita ja esitteitä.

Materiaalit on koonnut Uudenmaan ELY-keskuksen hallinnoima Kotona Suomessa -hanke. Listaa ylläpitää kotoutumisentukena.fi yhteistyössä kotoutumisen osaamiskeskuksen kanssa. Kommentit ja lisäykset listaan voit toimittaa kotoutumisentukena.fi-verkkotoimitukselle osoitteeseen [email protected] ja osoitteeseen [email protected].

Monikielisiä suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin liittyviä materiaaleja maahanmuuttajille