IOM:s broschyr för kvotflyktingar till stöd för jobbsökningen finns nu tillgänglig på sju språk

30.3.2021 15.37 | Publicerad på svenska 1.4.2021 kl. 14.32
Nyhet

Internationella migrationsorganisationen IOM har gjort en broschyr som stöder jobbsökningen för kvotflyktingar i Finland. Broschyren finns nu tillgänglig på finska, svenska, engelska, franska, arabiska, swahili och tigrinska.

Broschyren innehåller information om kvotflyktingars rätt att arbeta samt om arbetstagarnas allmänna rättigheter i Finland. Broschyren ger praktiska anvisningar om hur man förbereder sig för jobbsökning, berättar om praxis vid jobbsökning och vägleder i frågor som gäller in-ledande av arbete, såsom ingående av arbetsavtal och anskaffning av skattekort. Broschyren innehåller också nyttig information om hur man reder ut problemsituationer på arbets-platsen och hur man söker hjälp.

Broschyren innehåller också anvisningar om hur man anmäler sig som arbetslös arbetssökande och kontaktuppgifter för de rådgivningstjänster som olika myndigheter erbjuder. Broschyren kan fritt laddas ner på IOM:s webbplats (länk finns under mer information). På webbplatsen finns också andra publikationer som är nyttiga i integrationsarbetet, såsom en broschyr för asylsökande till stöd för jobbsökningen.

Mer information:

IOM publikationer

Ajankohtaista
Tillbaka till nyheter