Hyppää sisältöön

Kotoutuminen.fi

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelu on suunnattu työssään maahanmuuttaneita kohtaaville, kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Palvelua ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus.

Nainen ja mies keskustelevat julkaisusta

Mies katsoo hymyillen tietokonetta työpöydän ääressä.

Ajankohtaista

Kotoutuminen.fi:ssä on lista monikielisistä materiaaleista kotoutumisen tueksi
18.10.2021 | Uutinen
Kotoutumisentukena.fi ja kotoutumisen osaamiskeskus ovat päivittäneet listan, joka kokoaa yhteen monikielisiä suomalaiseen yhteiskuntaan liittyviä materiaaleja. Lista löytyy kotoutuminen.fi-verkkopalvelusta ja sen on tarkoitus tukea kotoutumista ja kotoutumista edistävien toimijoiden työtä.
EMN Luxemburg julkaisi uuden turvapaikkaprosessia koskevan raportin
18.10.2021 | Uutinen
EMN Luxemburgin julkaisema uusi raportti käsittelee haavoittuvan aseman havaitsemista kansainvälisessä suojamenettelyssä.
HEUNI ja Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmä ovat tehneet selvityksen ihmiskaupan uhrien työllisyyspalveluista Suomessa
15.10.2021 | Uutinen
HEUNIn ja Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmän lokakuussa julkaisema selvitys avaa ulkomaalaistaustaisten ihmiskaupan ja hyväksikäytön uhrien työllisyyspalveluita ja kotoutumista Suomessa. Selvityksessä todetaan, että esimerkiksi joustavammat työllisyys- ja kotoutumispalvelut, ammattilaisten koulutus ja yksilöllisten tarpeiden huomioiminen parantaisivat uhrien työllistymistä ja kotoutumista.
Kaikki uutiset

Tapahtumat

Kotogaala
27.10.2021 - 27.10.2021
Suomen Pakolaisavun kotogaala kokoaa yhteen maahanmuuton ja kotoutumiskentän toimijoita ja tuo esiin ajankohtaisia aiheita. Keskiviikkona 27.10.2021 järjestettävän gaalan teemana on työ.
Pakolaisten vastaanoton ajankohtaispäivä -webinaari
4.11.2021 - 4.11.2021
Tilaisuuden aiheena on uudelleensijoittamisen ja turvapaikanhaun ajankohtainen tilanne, pakolaisten vastaanottoon ja kuntiin ohjaamiseen vaikuttavat tekijät sekä tulevaisuuden näkymät. Ajankohtaispäivän ohjelma julkaistaan tällä sivulla lokakuussa.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee

Lue blogiamme

Hyvä tulkkaus ja käännös vahvistavat kotoutumista
15.10.2021
Tulkkaukseen, viestin välittämiseen ja kommunikaatioon liittyvät kysymykset ovat tärkeä osa kotoutumiskentän keskusteluja. Usein kun puhutaan kotoutumisesta, painotetaan suomen kielen oppimisen...
Monikielisessä korona-arjessa Tampereella: monikanavainen digiaika ei ole arkea kaikille
8.10.2021
Monikielisen neuvontapisteen Mainion puhelin kävi kuumana erityisesti pandemian alkuvaiheessa. Jopa suomenkieliset, Suomessa syntyneet oppivat soittamaan meille, kun huomasivat, että palvelu on...
Onko kotoutuminen epäonnistunut?
17.9.2021
Törmäämme mediassa ja arjen keskusteluissa toistuvasti väitteeseen, että kotoutuminen on epäonnistunut. Ajatus epäonnistumisesta on raastava jokaiselle, joka päivittäin ponnistelee työssään...

Kotoutumisen kumppanuusohjelma

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”

Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö

Tutustu kumppanuusohjelmaan

Varpu Taarna

Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Korona – Covid 19 Tietoa koronaviruksesta ja sen vaikutuksista eri kielillä. Epidemian aikana hyödynnettäviä aineistoja työssään maahanmuuttaneita kohtaaville.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.