Hyppää sisältöön

Kotoutuminen.fi

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelu on suunnattu työssään maahanmuuttaneita kohtaaville, kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Palvelua ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus.

Nainen ja mies keskustelevat julkaisusta

Mies katsoo hymyillen tietokonetta työpöydän ääressä.

Ajankohtaista

Syksyllä 2023 käynnistyy useampia ESR-pilottihankkeita
20.9.2023 | Uutinen
Valtakunnallisen Kumppanina kotoutumisessa -hankkeen ensimmäiset Maahanmuuttajien toimiva arki -kokonaisuuden pilottihankkeet (ESR+) ovat saaneet rahoituspäätökset ja aloittavat työnsä lähikuukausien aikana. Hankkeissa kehitetään toimintaa, jolla tavoitetaan kotona lapsia hoitavia vanhempia kotoutumista, koulutusta, työllistymistä ja arjen hallintaa edistäviin palveluihin. 
Kotoutumislain kokonaisuudistuksen lakimuutokset lausuntokierrokselle
19.9.2023 | Uutinen
Hallitus on ehdottanut muutoksia 1.1.2025 voimaan tulevaan kotoutumislakiin. Tavoitteena on, että muutoksilla voidaan vahvistaa julkista taloutta, lisätä maahanmuuttaneiden omaa vastuuta kotoutumisestaan ja parantaa maahanmuuttajaäitien asemaa. Hallituksen esitys muutoksista on lausuntokierroksella 23.10.2023 asti.
Sisäministeriö valmistelee muutoksia maahantulosäännösten kiertämistä koskevaan sääntelyyn
19.9.2023 | Uutinen
Sisäministeriö on asettanut hankkeen, jossa uudistetaan maahantulosäännösten kiertämistä koskeva sääntely. Tavoitteena on ehkäistä maahantulosäännösten kiertämistä sekä esimerkiksi turvapaikanhakijoiden siirtymistä työperäisen oleskeluluvan hakijoiksi kesken hakemusprosessin. Uudistuksilla toimeenpannaan hallitusohjelman kirjauksia.
Kaikki uutiset

Tapahtumat

Toisto-koulutus
26.9.2023 - 26.9.2023
Koulutus Toisto-menetelmästä suomen alkeiden opettamisessa järjestetään Rovaniemellä 26.9.2023 kello 13.00-15.00
Toisto-koulutus
26.9.2023 - 26.9.2023
Koulutus Toisto-menetelmästä suomen alkeiden opettamisessa järjestetään Rovaniemellä 26.9.2023 kello 17.00-19.00.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee

Lue blogiamme

Estävätkö sukupuoliroolit maahan muuttaneita naisia työllistymästä?
15.9.2023
Ulkomaalaistaustaisten naisten työllisyysaste on matala, ja heidän osaamistaan jää työmarkkinoilla käyttämättä. Vaikka maahan muuttaneiden naisten työllisyystilanne on viime vuosina kohentunut,...
Kumppanuusohjelmaa pidetään hyödyllisenä – tietoa ohjelmasta tarvitaan kuitenkin lisää
8.9.2023
Tuoreen Kumppanuusbaron vastauksissa ilahduttaa erityisesti se, että suurin osa vastaajista koki voivansa osallistua valtakunnalliseen kotoutumista edistävään kehittämistyöhön ja sai siitä myös...
Tiedolla johtaminen edellyttää laadukasta tietoa
18.8.2023
Jotta voimme johtaa tiedolla, tiedon pitää olla kattavaa, oikea-aikaista, eheää, pätevää (validia) ja luotettavaa. Jos tieto ei ole kaikkea tätä, sen pohjalta tehtävät analyysit ja analyysin...

Kotoutumisen kumppanuusohjelma

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”

Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö

Tutustu kumppanuusohjelmaan

Varpu Taarna

Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.
Kumppanuusalusta Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille.
Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa luotettavien tahojen tuottamaa viestintää ja tuottaa päivittyvää tietoa (UKK) Ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja palveluista Suomessa.
Kotoutumislain uudistus Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2025 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Korona – Covid 19 Tietoa koronaviruksesta ja sen vaikutuksista eri kielillä. Epidemian aikana hyödynnettäviä aineistoja työssään maahanmuuttaneita kohtaaville.