Ajankohtaista
Yhdenvertaisuusvaltuutettu muistuttaa, että tulevien työllisyysalueiden on turvattava työvoimapalveluiden yhdenvertaisuus
20.9.2024
|
Uutinen
Yhdenvertaisuusvaltuutettu on lähettänyt kunnille ja 1.1.2025 aloittaville työllisyysalueille kirjeen, johon on koottu yhdenvertaisuusvaltuutetun keskeisiä suosituksia, jotka koskevat syrjinnän kieltoa ja yhdenvertaisuuden edistämistä työvoimapalveluissa. Työllisyysalueet ovat velvollisia edistämään yhdenvertaisuutta tavoitteellisesti ja aktiivisin toimenpitein.
THL:n kiihdyttämö ohjaa organisaatioita antirasistiseen muutokseen − hae mukaan
20.9.2024
|
Uutinen
Haku Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) järjestämään oppimisprosessiin antirasismista on alkanut. Vuoden mittaisessa kiihdyttämössä ammattilaiset saavat koulutusta, tukea ja ohjausta omien toimintatapojensa kehittämiseen ja yhdenvertaisen ja antirasistisen työotteen vahvistamiseen. Kiihdyttämöön osallistuminen on maksutonta.
TEM käynnisti kotoutumispalveluiden uudistuksen valmistelun
18.9.2024
|
Uutinen
Uudistuksessa kotoutumislakiin ja -järjestelmään tehdään muutokset, joiden avulla painopistettä siirretään tulijan oikeuksia painottavasta järjestelmästä tulijan velvollisuuksia ja omaa vastuuta painottavaan järjestelmään. Samalla toteutetaan kotoutumista ja kielitaitoa edistävien koulutusten kokonaisuudistus, jossa järjestelmää tehostetaan ja rahoitus kootaan yhteen kanavaan.
Tapahtumat
Get your organisation's finances in order! Hybrid training for associations
21.9.2024
-
21.9.2024
Moniheli ry organises training on the basics of financial management and monitoring for associations.
Y-tapahtuma
21.9.2024
-
21.9.2024
Kaikille avoin tapahtuma nostaa esiin yhdenvertaisuuteen liittyviä teemoja kulttuurin ja vuoropuhelun keinoin. Y kokoaa yhteen yhdenvertaisuudesta, moninaisuudesta ja rasismin vastaisesta työstä kiinnostuneita ihmisiä ja yhteisöjä.
Lue blogiamme
”Lähes kaikki Suomeen muuttavat hyötyisivät monikielisestä yhteiskuntaorientaatiosta”
5.4.2024
Ennen Suomeen muuttamistaan Iranista kotoisin oleva Gholamreza Jafari Kandovan yritti löytää Suomea koskevaa tietoa internetistä. Oli kuitenkin vaikea tietää, mikä tarjolla olevasta ...
Monipuoliset vaikuttamisen mahdollisuudet tuovat merkityksellisyyttä ELY-keskusten maahanmuuttotyöhön
26.1.2024
Monilla ELY-keskuksissa maahanmuuttoyhdyshenkilöinä työskentelevillä on taustalla työhistoriaa TE-toimistosta; usein suoraan maahanmuuttaneiden kanssa tehdystä työstä. Merkityksellisyyden kokemus...
Ymmärrys riskeistä on osa kotoutumisen tiedolla johtamista
20.12.2023
Oletetaan, että on vuosi 2028. Olemme rakentaneet kotoutumisen asiakastietojärjestelmän, joka paitsi toimii asiakastyön tukena myös tuottaa laadukasta ja kattavaa tietoa kotoutujista ja heille...
Kotoutumisen kumppanuusohjelma
Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.
”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”
Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö
Kotoutumislain kokonaisuudistus (KOTO24)
Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2025 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Koto-digi - kotoutumisen asiakastietojärjestelmä
Koto-digi-hankkeessa kehitetään kotoutumisen valtakunnalliset tietojärjestelmäpalvelut, jotka voidaan ottaa kunnissa käyttöön 1.1.2025 lähtien.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma
Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta
Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta
Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kumppanuusalusta
Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille.
Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen
Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa luotettavien tahojen tuottamaa viestintää ja tuottaa päivittyvää tietoa (UKK) Ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja palveluista Suomessa.
Opi kotoutumisesta
Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja
Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.