Hyppää sisältöön

Kotoutuminen.fi

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelu on suunnattu työssään maahanmuuttaneita kohtaaville, kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Palvelua ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus.

Nainen ja mies keskustelevat julkaisusta

Mies katsoo hymyillen tietokonetta työpöydän ääressä.

Ajankohtaista

Integration 2024 -tapahtuman näyttelypistehaku on käynnissä 
22.4.2024 | Uutinen
Onko sinulla tai organisaatiollasi kotoutumisen tai pakolaisten vastaanoton hyvä käytäntö muille jaettavaksi? Vai haluatko kertoa kotoutumista edistävästä toiminnastasi mahdollisille kumppaneille? Osallistu Integration 2024 -tapahtumaan näytteilleasettajana. Integration 2024 järjestetään 14.–15.11.2024 Turussa. 
Laskennallisen korvauksen lisäosan hakuaika päättyy 30.4.2024
15.4.2024 | Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriön Pakolaisten kuntiin ohjaamisen ja kotoutumisen tuen toimintaohjelma tukee pakolaisten kuntiin ohjaamista ja vastaanottoa taloudellisilla lisätuilla. Kunnat ja hyvinvointialueet voivat hakea laskennallisen korvauksen lisäosaa vuonna 2023 kuntaan tai hyvinvointialueeseen kuuluvaan kuntaan saapuneiden pakolaisten vastaanotosta 30.4.2024 asti.
Työryhmä alkaa valmistella kotoutumistukea ja työmarkkinatuen kielilisää
12.4.2024 | Uutinen
Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut työryhmän, joka alkaa valmistella kotoutumistukea ja työmarkkinatuen kielilisää. Uudistuksen tavoitteena on vahvistaa maahanmuuttaneiden työllisyyttä ja kotoutumista.
Kaikki uutiset

Tapahtumat

Perheryhmäkotipäivät
25.4.2024 - 25.4.2024
Perheryhmäkotipäivät on alaikäisen ilman huoltajaa tulleiden lasten ja nuorten kanssa työskentelevien kanssa työskenteleville tarkoitettu tilaisuus, jonka teemana on vuonna 2024 omavalvonta perheryhmäkodissa.
Työperäinen maahanmuutto ja eettinen rekrytointi -FIPSUn seminaari
26.4.2024 - 26.4.2024
Suomen julkisen alan ammattiliittojen kansainvälisen verkosto FIPSU järjestää seminaarin työperäisestä maahanmuutosta ja eettisestä rekrytoinnista 26.4.2024. Seminaarissa tarkastellaan työperäisen maahanmuuton ajankohtaisia haasteita julkisen sektorin näkökulmasta sekä pohditaan, miten kansainvälistä rekrytointia toteutetaan eettisiä periaatteita noudattaen.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee

Lue blogiamme

”Lähes kaikki Suomeen muuttavat hyötyisivät monikielisestä yhteiskuntaorientaatiosta”
5.4.2024
Ennen Suomeen muuttamistaan Iranista kotoisin oleva Gholamreza Jafari Kandovan yritti löytää Suomea koskevaa tietoa internetistä. Oli kuitenkin vaikea tietää, mikä tarjolla olevasta ...
Monipuoliset vaikuttamisen mahdollisuudet tuovat merkityksellisyyttä ELY-keskusten maahanmuuttotyöhön
26.1.2024
Monilla ELY-keskuksissa maahanmuuttoyhdyshenkilöinä työskentelevillä on taustalla työhistoriaa TE-toimistosta; usein suoraan maahanmuuttaneiden kanssa tehdystä työstä. Merkityksellisyyden kokemus...
Ymmärrys riskeistä on osa kotoutumisen tiedolla johtamista 
20.12.2023
Oletetaan, että on vuosi 2028. Olemme rakentaneet kotoutumisen asiakastietojärjestelmän, joka paitsi toimii asiakastyön tukena myös tuottaa laadukasta ja kattavaa tietoa kotoutujista ja heille...

Kotoutumisen kumppanuusohjelma

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”

Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö

Tutustu kumppanuusohjelmaan

Varpu Taarna

Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.
Kumppanuusalusta Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille.
Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa luotettavien tahojen tuottamaa viestintää ja tuottaa päivittyvää tietoa (UKK) Ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja palveluista Suomessa.
Kotoutumislain kokonaisuudistus (KOTO24) Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2025 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Korona – Covid 19 Tietoa koronaviruksesta ja sen vaikutuksista eri kielillä. Epidemian aikana hyödynnettäviä aineistoja työssään maahanmuuttaneita kohtaaville.