Hyppää sisältöön

Kotoutuminen.fi

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelu on suunnattu työssään maahanmuuttaneita kohtaaville, kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Palvelua ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus.

Nainen ja mies keskustelevat julkaisusta

Mies katsoo hymyillen tietokonetta työpöydän ääressä.

Ajankohtaista

Käyttämättä jätetystä tulkatusta kotoutumispalvelun ajanvarauksesta voidaan periä maksu 1.1.2025 alkaen
11.12.2024 | Uutinen
Kunnan ja työvoimaviranomaisen kotoutumispalveluiden ajanvarauksissa voidaan järjestää tulkkaus, jos asiakas ei voi asioida suomeksi, ruotsiksi tai muulla yhteisellä kielellä. Jos asiakas ei saavu sovittuun tapaamiseen, eikä ole peruuttanut tapaamista, käyttämättömästä tulkkauksesta voidaan jatkossa periä maksu. Maksu voidaan periä vain, jos ajan käyttämättä ja peruuttamatta jättämiselle ei ole hyväksyttävää syytä.
Kelassa asioidessa voi käyttää pikatulkkausta tai asiointitulkkausta
10.12.2024 | Uutinen
Kelan palvelupisteet ottavat uudelleen käyttöön pikatulkkauspalvelun. Pikatulkkaus on tarkoitettu lyhytkestoisiin tulkkaustilanteisiin, joissa yhteistä kieltä asiakkaan kanssa ei löydy. Kelan puhelinpalvelussa voi asioida myös asiointitulkin välityksellä, jos asiointi ei onnistu palvelukielellä ja asia on monimutkainen tai asiakkaalla on useita asioita hoidettavana.
Tilapäisen suojelun oleskelulupa olisi jatkossa voimassa koko tilapäisen suojelun ajan
9.12.2024 | Uutinen
Ulkomaalaislakiin esitettyjen muutosten tavoitteena on sujuvoittaa tilapäisen suojelun antamista sekä suojelua saavien että viranomaisten näkökulmasta. Esityksen mukaan tilapäistä suojelua saavien henkilöiden oleskelulupakorttien voimassaolo jatkuisi automaattisesti koko sen ajan, kun valtioneuvoston päätös tilapäisen suojelun antamisesta on voimassa.
Kaikki uutiset

Tapahtumat

Rasisminvastaisen työn järjestöfoorumi
13.12.2024 - 13.12.2024
Valtioneuvoston kanslia järjestää ensimmäisen rasisminvastaisen työn järjestöfoorumin 13.12. Helsingissä. Järjestöfoorumin tavoitteena on edistää vuoropuhelua rasismista ja sen torjumisesta Suomessa.
Tutkimus tutuksi -tietoisku
13.12.2024 - 13.12.2024
Tutkimus tutuksi -tietoiskuissa esitellään maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvää tutkimusta ja tarjotaan tilaisuus keskustelulle. Joulukuun tietoiskun aiheena on korkeasti koulutettujen maahanmuuttaneiden naisten työnhakukokemukset.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee

Lue blogiamme

”Lähes kaikki Suomeen muuttavat hyötyisivät monikielisestä yhteiskuntaorientaatiosta”
5.4.2024
Ennen Suomeen muuttamistaan Iranista kotoisin oleva Gholamreza Jafari Kandovan yritti löytää Suomea koskevaa tietoa internetistä. Oli kuitenkin vaikea tietää, mikä tarjolla olevasta ...
Monipuoliset vaikuttamisen mahdollisuudet tuovat merkityksellisyyttä ELY-keskusten maahanmuuttotyöhön
26.1.2024
Monilla ELY-keskuksissa maahanmuuttoyhdyshenkilöinä työskentelevillä on taustalla työhistoriaa TE-toimistosta; usein suoraan maahanmuuttaneiden kanssa tehdystä työstä. Merkityksellisyyden kokemus...
Ymmärrys riskeistä on osa kotoutumisen tiedolla johtamista 
20.12.2023
Oletetaan, että on vuosi 2028. Olemme rakentaneet kotoutumisen asiakastietojärjestelmän, joka paitsi toimii asiakastyön tukena myös tuottaa laadukasta ja kattavaa tietoa kotoutujista ja heille...

Kotoutumisen kumppanuusohjelma

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”

Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö

Tutustu kumppanuusohjelmaan

Varpu Taarna

Kotoutumislain kokonaisuudistus (KOTO24) Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2025 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Kotoutumisen asiakastietojärjestelmä (Koto-AJ) KEHA-keskuksen Koto-digi-hankkeessa kehitetään kotoutumisen valtakunnalliset tietojärjestelmäpalvelut, jotka voidaan ottaa kunnissa käyttöön alkuvuodesta 2025.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kumppanuusalusta Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille.
Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa luotettavien tahojen tuottamaa viestintää ja tuottaa päivittyvää tietoa (UKK) Ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja palveluista Suomessa.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.