Ajankohtaista
Työ- ja elinkeinoministeriön kysely kartoitti pakolaisten vastaanoton ja kotoutumispalveluiden järjestämistä kunnissa 2023 alkaen
17.5.2022
|
Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriön Sylvia-hanke (AMIF) keräsivät kyselyn avulla tietoa pakolaisten vastaanoton ja kotoutumispalveluiden järjestämisestä 1.1.2023 alkaen, kun sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueille. Kyselyn perusteella kunnat ovat uudistuksiin valmistautumisessa eri tilanteissa.
Verkkokoulutus vahvistaa ammattilaisten valmiuksia tunnistaa kunniaan liittyvää väkivaltaa
17.5.2022
|
Uutinen
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) maksuton verkkokoulutus on osa laajempaa Puutu väkivaltaan -verkkokoulua. Koulutuksen kohderyhmänä ovat erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon sekä opetus-, kasvatus- ja turvallisuusalan ammattilaiset ja opiskelijat. Tarkoituksena on vahvistaa ammattilaisten valmiuksia puuttua kunniaan liittyvään väkivaltaan ja tunnistaa sen eri muotoja.
Euroopan unionin turvapaikkavirasto on julkaissut kyselyn Ukrainasta saapuville pakolaisille
13.5.2022
|
Uutinen
Tell us your story -kyselyn tavoitteena on tuottaa päivittyvää tietoa viranomaistahoille. Kyselytulosten on tarkoitus edistää palveluiden kohdentamista ukrainalaisten pakolaisten tarpeisiin.
Tapahtumat
Valtakunnallisen vastaanottotoiminnan ja kotoutumisen tuen järjestöverkoston tapaaminen
23.5.2022
-
23.5.2022
Järjestöverkostossa on aiheena Ukrainasta pakenevien vastaanotto ja auttaminen.
Kumppanuusohjelman verkostotapaaminen
24.5.2022
-
24.5.2022
Kumppanuusohjelman valtakunnallinen verkostotapaaminen järjestetään tiistaina 24.5.2022. Verkostotapaamisessa pohdimme, miten kumppanuusohjelman kautta voidaan edistää kotoutumisen selonteon sekä uuden kotoutumislain tavoitteita.
Lue blogiamme
Voisiko mielenterveyden alkuinfo tukea pakolaisten vastaanottoa?
13.5.2022
Parhaimmillaan yleinen yhteiskuntaorientaatio on dialogista eikä yksisuuntaista tiedon jakamista. Sama koskee terveyteen, terveyspalveluihin ja oma-apukeinoihin liittyvää oppimista, koska kotoutuja...
Moninaiset vapaaehtoistyöntekijät ovat yhteisöjen voimavara
6.5.2022
Yhdistykset ja yhteisöt voivat tukea kotoutumista kutsumalla maahanmuuttaneita mukaan vapaaehtoistoimintaan. Toimintaan osallistumisessa on kuitenkin havaittu olevan erilaisia esteitä.
Rasismia vastaan yhdessä – järjestöjen yhteistyössä on potentiaalia
22.4.2022
Valtakunnallisessa vastaanottotoiminnan ja kotoutumisen tuen järjestöverkostossa syntynyt ajatus yhteistyöstä toi Suomen Partiolaiset, Martat ja Suomen Punaisen Ristin (SPR) yhteen...
Kotoutumisen kumppanuusohjelma
Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.
”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”
Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö
Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta
Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta
Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma
Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Korona – Covid 19
Tietoa koronaviruksesta ja sen vaikutuksista eri kielillä. Epidemian aikana hyödynnettäviä aineistoja työssään maahanmuuttaneita kohtaaville.
Opi kotoutumisesta
Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja
Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.