Ajankohtaista
Haussa etsitään heikossa työmarkkina-asemassa olevien maahanmuuttaneiden työllistymistä tukevia hankkeita
2.12.2024
|
Uutinen
Maahanmuuttaneiden toimiva arki -kokonaisuuden haussa (ESR+) etsitään hankkeita, joiden kohderyhmänä ovat vieraskieliset, heikossa työmarkkina-asemassa olevat, kuten Afrikasta ja Lähi-Idästä kotoisin olevat henkilöt. Hankkeiden tavoitteena on kehittää palvelujärjestelmää juurruttamalla niissä toteutetut palvelut työllisyysalueiden palveluvalikoimaan.
Hallituksen esitys Suomen kansalaisuuden saamisen edellytyksien tiukentamisesta lausuntokierrokselle
29.11.2024
|
Uutinen
Hallituksen esityksessä ehdotetaan muutoksia henkilöllisyyden selvittämiseen, nuhteettomuuteen ja toimeentuloon kansalaisuuden saamisen edellytyksinä. Hallituksen esitys kansalaisuuslain muuttamisesta on lausuntokierroksella 27.11.2024–14.1.2025.
Vuoden 2025 pakolaiskiintiössä vastaanotetaan afganistanilaisia, kongolaisia, syyrialaisia, venezuelalaisia ja Libyasta evakuoituja
29.11.2024
|
Uutinen
Vuonna 2025 Suomi vastaanottaa 500 kiintiöpakolaista. Hallitus on päättänyt pakolaiskiintiön kohdennuksesta valtioneuvoston yleisistunnossa 28.11., ja vuonna 2025 jatketaan samojen pakolaisryhmien vastaanottamista kuin vuonna 2024. Valinnassa painotetaan erityisesti haavoittuvimpia ryhmiä.
Tapahtumat
Verkkoseminaari: Työvoimapoliittisen lausunnon merkitys yhteiselle asiakkaalle - webinaari työllisyysalueiden ammattilaisille
9.12.2024
-
9.12.2024
Työllisyysalueiden ammattilaisille tarkoitetussa webinaarissa kerrotaan työvoimapoliittisen lausunnon merkityksestä Kelalle ja yhteiselle asiakkaalle.
KOTO24-webinaarisarja: UKK
9.12.2024
-
9.12.2024
KEHA-keskuksen kotoutumisen edistämisen tiimin KOTO24-webinaarisarja jatkuu vielä yhdellä tilaisuudella, jossa palataan uudistukseen liittyvien perusasioiden äärelle. Webinaari on suunnattu kaikille kotoutumisen parissa työskenteleville asiantuntijoille.
Lue blogiamme
”Lähes kaikki Suomeen muuttavat hyötyisivät monikielisestä yhteiskuntaorientaatiosta”
5.4.2024
Ennen Suomeen muuttamistaan Iranista kotoisin oleva Gholamreza Jafari Kandovan yritti löytää Suomea koskevaa tietoa internetistä. Oli kuitenkin vaikea tietää, mikä tarjolla olevasta ...
Monipuoliset vaikuttamisen mahdollisuudet tuovat merkityksellisyyttä ELY-keskusten maahanmuuttotyöhön
26.1.2024
Monilla ELY-keskuksissa maahanmuuttoyhdyshenkilöinä työskentelevillä on taustalla työhistoriaa TE-toimistosta; usein suoraan maahanmuuttaneiden kanssa tehdystä työstä. Merkityksellisyyden kokemus...
Ymmärrys riskeistä on osa kotoutumisen tiedolla johtamista
20.12.2023
Oletetaan, että on vuosi 2028. Olemme rakentaneet kotoutumisen asiakastietojärjestelmän, joka paitsi toimii asiakastyön tukena myös tuottaa laadukasta ja kattavaa tietoa kotoutujista ja heille...
Kotoutumisen kumppanuusohjelma
Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.
”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”
Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö
Kotoutumislain kokonaisuudistus (KOTO24)
Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2025 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Kotoutumisen asiakastietojärjestelmä (Koto-AJ)
KEHA-keskuksen Koto-digi-hankkeessa kehitetään kotoutumisen valtakunnalliset tietojärjestelmäpalvelut, jotka voidaan ottaa kunnissa käyttöön alkuvuodesta 2025.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma
Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta
Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta
Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kumppanuusalusta
Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille.
Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen
Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa luotettavien tahojen tuottamaa viestintää ja tuottaa päivittyvää tietoa (UKK) Ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja palveluista Suomessa.
Opi kotoutumisesta
Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja
Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.