Hyppää sisältöön

Kotoutuminen.fi

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelu on suunnattu työssään maahanmuuttaneita kohtaaville, kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Palvelua ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus.

Nainen ja mies keskustelevat julkaisusta

Mies katsoo hymyillen tietokonetta työpöydän ääressä.

Ajankohtaista

HEUNI ja Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmä ovat tehneet selvityksen ihmiskaupan uhrien työllisyyspalveluista Suomessa
15.10.2021 | Uutinen
HEUNIn ja Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmän lokakuussa julkaisema selvitys avaa ulkomaalaistaustaisten ihmiskaupan ja hyväksikäytön uhrien työllisyyspalveluita ja kotoutumista Suomessa. Selvityksessä todetaan, että esimerkiksi joustavammat työllisyys- ja kotoutumispalvelut, ammattilaisten koulutus ja yksilöllisten tarpeiden huomioiminen parantaisivat uhrien työllistymistä ja kotoutumista.
Euroopan muuttoliikeverkosto on julkaissut tilastotietoa vuodelta 2020
13.10.2021 | Uutinen
Euroopan muuttoliikeverkosto (European Migration Network, EMN) on julkaissut vuoden 2020 maahanmuutto- ja turvapaikkaraportin tilastoliitteen. Liite kokoaa EU-maiden maahanmuutto- ja turvapaikkatilastot yksiin kansiin.
Monikielisen ja -kanavaisen koronaviestinnän toimintaryhmä on saanut demokratiatunnustuksen
13.10.2021 | Uutinen
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) keväällä 2020 käynnistämä monikielisen ja monikanavaisen koronaviestinnän toimintaryhmä on saanut vuoden 2021 demokratiatunnustuksen. Toimintaryhmä on selvittänyt ja luonut toimia, joilla voidaan viedä monikielistä viestintää tehokkaammin ja saavutettavasti arkeen sekä välittää tietoa terveydenhuoltoon hakeutumisesta koronapandemian aikana monikanavaisesti. Työn taustalla on ajatus yhdenvertaisuuden varmistamisesta kansalaisviestinnässä kriisitilanteen aikana. Toimintaryhmään kuuluvat myös sosiaali- ja terveysministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö.
Kaikki uutiset

Tapahtumat

Työelämän monimuotoisuuskoulutus
22.10.2021 - 22.10.2021
Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma ja työelämän monimuotoisuusohjelma järjestävät kolmiosaisen työelämän monimuotoisuuskoulutuksen järjestöjen ja kuntien toimijoille syksyllä 2021. Koulutuksessa tarkastellaan työelämän monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta sekä niiden edistämistä työelämässä.
Kotogaala
27.10.2021 - 27.10.2021
Suomen Pakolaisavun kotogaala kokoaa yhteen maahanmuuton ja kotoutumiskentän toimijoita ja tuo esiin ajankohtaisia aiheita. Keskiviikkona 27.10.2021 järjestettävän gaalan teemana on työ.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee

Lue blogiamme

Hyvä tulkkaus ja käännös vahvistavat kotoutumista
15.10.2021
Tulkkaukseen, viestin välittämiseen ja kommunikaatioon liittyvät kysymykset ovat tärkeä osa kotoutumiskentän keskusteluja. Usein kun puhutaan kotoutumisesta, painotetaan suomen kielen oppimisen...
Monikielisessä korona-arjessa Tampereella: monikanavainen digiaika ei ole arkea kaikille
8.10.2021
Monikielisen neuvontapisteen Mainion puhelin kävi kuumana erityisesti pandemian alkuvaiheessa. Jopa suomenkieliset, Suomessa syntyneet oppivat soittamaan meille, kun huomasivat, että palvelu on...
Onko kotoutuminen epäonnistunut?
17.9.2021
Törmäämme mediassa ja arjen keskusteluissa toistuvasti väitteeseen, että kotoutuminen on epäonnistunut. Ajatus epäonnistumisesta on raastava jokaiselle, joka päivittäin ponnistelee työssään...

Kotoutumisen kumppanuusohjelma

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”

Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö

Tutustu kumppanuusohjelmaan

Varpu Taarna

Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Korona – Covid 19 Tietoa koronaviruksesta ja sen vaikutuksista eri kielillä. Epidemian aikana hyödynnettäviä aineistoja työssään maahanmuuttaneita kohtaaville.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.