Hyppää sisältöön

Kotoutuminen.fi

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelu on suunnattu työssään maahanmuuttaneita kohtaaville, kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Palvelua ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus.

Nainen ja mies keskustelevat julkaisusta

Mies katsoo hymyillen tietokonetta työpöydän ääressä.

Ajankohtaista

Kuntien kotoutumispalveluiden työntekijöiden näkymä Kelan etuustietopalvelu Kelmussa on muuttunut
1.6.2023 | Uutinen
Kuntien kotoutumispalveluilla on tehtäviä, joissa työntekijällä on lakiin perustuva oikeus saada Kelasta tietoja asiakkaansa etuuksista. Jatkossakin tietoja voi tarkistaa Kelan etuustietopalvelu Kelmusta. Tietojen näkymiseen on kuitenkin tullut muutoksia 27.5.2023.
Kotoutumisen johdantojakson pilotoinnin avustushaku on käynnissä
31.5.2023 | Uutinen
Nyt haettavissa olevalla valtionavustuksella on tarkoitus jatkaa vuonna 2022 käynnistynyttä kunnan kotoutumisohjelmaan sisältyvän kotoutumisen johdantojakson pilotointia. Pilotoinnilla valmistaudutaan kotoutumislain kokonaisuudistuksessa säädettävän kunnan kotoutumisohjelman järjestämiseen. Haku on kohdennettu kunnille, joissa on vähintään 50 000 vieraskielistä, ja sen hakuaika päättyy 16.6.2023.
Toimintakortit tukevat häiriö- ja poikkeustilanteisiin varautumista
26.5.2023 | Uutinen
Kehitysvammaliitto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Kuntaliitto ovat julkaisseet suosituksia yhdenvertaisuuden varmistamiseksi häiriö- ja poikkeustilanteissa. Suositukset on suunnattu erityisesti hyvinvointialueille ja kunnille, ja ne on julkaistu toimintakortteina, jotka käsittelevät viestintää, yhteistyötä ja palveluiden turvaamista. Toimintakortit on kehitetty koronapandemian aikana kerättyjen tiedon ja kokemusten pohjalta.
Kaikki uutiset

Tapahtumat

Toiminta tutuksi -tietoisku
2.6.2023 - 2.6.2023
Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskussa on 2.6. esittelyssä KEHA-keskus, eli Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten sekä työ- ja elinkeinotoimistojen kehittämis- ja hallintokeskus.
Toisto-menetelmän esittely
6.6.2023 - 6.6.2023
Toistetaan yhdessä -hanke järjestää 6.6.2023 klo 17-18 infotilaisuuden Toisto-menetelmästä.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee

Lue blogiamme

Suomalainen koulutusjärjestelmä tulee vanhemmille tutuksi omalla kielellä 
12.5.2023
Omakielisissä vertaisryhmissä tutustutaan suomalaiseen koulutusjärjestelmään, jotta vanhemmat voisivat tukea nuoriaan oman polun löytämisessä.
Arvot toimivat työkaluna kulttuurieroista keskustelemiseen
21.4.2023
Keskustelu onnistuneen kotoutumisen mahdollisuuksista kiteytyy usein kulttuurieroihin ja etenkin arvoihin: ovatko eri kulttuureista tulevien ihmisten arvot sovitettavissa yhteen, ja kuinka kaukana...
Service counselling in simplified Finnish meets immigrants half way
14.4.2023
Simplified language is not a new invention. Yle started broadcasting news in simplified Finnish already in 1992. Multilingual Info Mainio, Tampere city’s low threshold service counselling for...

Kotoutumisen kumppanuusohjelma

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”

Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö

Tutustu kumppanuusohjelmaan

Varpu Taarna

Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.
Kumppanuusalusta Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille.
Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa luotettavien tahojen tuottamaa viestintää ja tuottaa päivittyvää tietoa (UKK) Ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja palveluista Suomessa.
Kotoutumislain uudistus Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2025 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Korona – Covid 19 Tietoa koronaviruksesta ja sen vaikutuksista eri kielillä. Epidemian aikana hyödynnettäviä aineistoja työssään maahanmuuttaneita kohtaaville.