Hyppää sisältöön

Kotoutuminen.fi

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelu on suunnattu työssään maahanmuuttaneita kohtaaville, kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Palvelua ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus.

Nainen ja mies keskustelevat julkaisusta

Mies katsoo hymyillen tietokonetta työpöydän ääressä.

Ajankohtaista

Selvitys: viranomaisten roolin ulkomaisen työvoiman oikeuksien turvaajana on jatkossa oltava entistä vahvempi
11.1.2022 | Uutinen
Siirtolaisinstituutin tuoreen selvityksen keskeinen johtopäätös on, että työmarkkinoiden kansainvälistyminen ja ulkomaalaislain muutos korostavat nykyisten lupa- ja valvontatehtävien rinnalla entistä vahvemmin myös viranomaisten roolia ulkomaisen työvoiman oikeuksien turvaajana. Hyväksikäytön uhreja voidaan rohkaista kertomaan hyväksikäyttöepäilyistään viranomaisille ilman turhaa pelkoa, kun viranomaisten ja uhrien välille on rakennettu luottamusta. 
Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä on vähentynyt ja työllisyysaste on korkeampi kuin kertaakaan 2000-luvulla
21.12.2021
Joulukuun työllisyyskatsauksen mukaan ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä on vähentynyt 10% vuoden 2020 marraskuuhun verrattuna. Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä on laskenut lähes kaikkialla Suomessa, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä on edelleen korkealla.
Kuntiin henkilöstöä myös kotoutumista edistävien tehtävien järjestämiseen
21.12.2021 | Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) kehottaa kuntia huomioimaan, että kuntaan jää riittävästi henkilöstöä kotoutumista edistävien tehtävien järjestämiseen vuoden 2023 alusta.
Kaikki uutiset

Tapahtumat

Kotoutumisen edistämisestä annetun lain uudistusta koskeva tilaisuus 26.1. - Evenemang 26.1. om reformen av lagen om främjande av integration
26.1.2022 - 26.1.2022
Työ- ja elinkeinoministeriössä valmistellaan kotoutumisen edistämisestä annetun lain uudistusta. Järjestämme etäyhteyksillä tilaisuuden kunnille ja hyvinvointialueille.
Kumppanuusverkoston tapaaminen
26.1.2022 - 26.1.2022
Tervetuloa kotoutumisen kumppanuusverkoston tapaamiseen keskiviikkona 26.1.2022 klo 9.00-11.30. Tapaamisen ohjelmassa on verkostoitumista ja Integration 2022 -tapahtuman ideointia. 
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee

Lue blogiamme

Perheryhmäkodissa lapset ja nuoret kotoutuvat ja valmistautuvat itsenäiseen elämään
17.12.2021
Suomessa on yhteensä 17 asumisyksikköä, joissa asuu ilman huoltajaa turvapaikanhakijoina maahan tulleita lapsia. Ali Saberi oli yksi heistä. Ali korostaa itseilmaisun ja oman tilan antamisen...
Tuen avulla ihminen pystyy melkein mihin vaan
10.12.2021
Maahanmuuttaneen ja vieraskielisen Suomessa asuvan tuen tarve voi olla suuri ja se voi liittyä moneen asiaan. Erityisen suurta tuen tarve on silloin, kun henkilöllä on kehitysvamma,...
Mitä ruoka voi merkitä maahanmuuttaneen kotoutumisessa?  
26.11.2021
Ystäväpiiriini on jo vuosien ajan kuulunut perheitä, jotka ovat muuttaneet Suomeen eri puolilta maailmaa. Olemme viettäneet mukavia hetkiä yhdessä ja usein tilaisuuksiin on liittynyt myös ruoka.

Kotoutumisen kumppanuusohjelma

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”

Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö

Tutustu kumppanuusohjelmaan

Varpu Taarna

Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Korona – Covid 19 Tietoa koronaviruksesta ja sen vaikutuksista eri kielillä. Epidemian aikana hyödynnettäviä aineistoja työssään maahanmuuttaneita kohtaaville.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.