Hyppää sisältöön

Kotoutuminen.fi

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelu on suunnattu työssään maahanmuuttaneita kohtaaville, kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Palvelua ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus.

Nainen ja mies keskustelevat julkaisusta

Mies katsoo hymyillen tietokonetta työpöydän ääressä.

Ajankohtaista

Euroopan muuttoliikeverkosto on julkaissut raportteja maahanmuutosta ja kansainvälisestä suojelusta
9.8.2022 | Uutinen
Euroopan muuttoliikeverkoston (EMN) vuoden 2021 maahanmuutto- ja turvapaikkaraportti ja tilastokatsaus luovat kokonaiskatsauksen edellisen vuoden maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaan Suomessa. EMN:n Inform-sarjan raportti puolestaan tarkastelee kolmansien maiden kansalaisten pääsyä mielenterveyspalveluihin EU-maissa.
TEM on julkaissut talousarvioehdotuksen vuodelle 2023 - määrärahaa budjetoitu myös kotoutumisen edistämiselle
5.8.2022 | Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) on julkaissut uuden talousarvioehdotuksen vuodelle 2023. Ministeriön hallinnonalan määrärahaksi on ehdotuksessa laskettu yhteensä 3,78 miljardia euroa. Talousarvio suuntaa määrärahoja myös kotoutumisen ja työvoiman maahanmuuton edistämiseen.
Paperittomien terveydenhuoltoa koskevaan lakiin esitetään muutoksia
4.8.2022 | Uutinen
Hallitus on antanut esityksen, jolla halutaan selkeyttää paperittomien henkilöiden terveydenhuoltoon liittyvää lainsäädäntöä. Nykyisen lain ei katsota riittävällä tavalla turvaavan paperittomien oikeuksia terveyspalveluihin. Uuden lain on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2023 alussa. 
Kaikki uutiset

Tapahtumat

Ajankohtaista tutkintojen ja kieliosaamisen tunnustamisesta -webinaari
27.9.2022 - 27.9.2022
Opetushallitus järjestää tiistaina 27.9.2022 klo 9–12 webinaarin tutkintojen ja kieliosaamisen tunnustamisen ajankohtaisista asioista.
Conference: Six months into applying the Temporary Protection Directive
13.10.2022 - 13.10.2022
European Migration networks (EMN) from Cyprus and Luxembourg organize a joint national hybid conference on 13th of October 09.00-16.45 (EEST) in Limassol, Cyprus. There is also a possibility to attend the event online. The conference discusses adoption of the Temporary Protection Directive in response to Russia’s invasion of Ukraine.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee

Lue blogiamme

Espanjasta mallia viharikosten, vihapuheen ja syrjinnän ehkäisyyn
1.7.2022
Suomesta lähti kesäkuun alkupuolella yhdeksänhenkinen asiantuntijaryhmä opintovierailulle Espanjaan. Ryhmän tavoitteena oli tutustua Madridissa toimivaan Espanjan rasismin ja muukalaisvihan...
Pakolaisperheille tarjottava varhainen tuki kannattaa
10.6.2022
Oulun kaupungin maahanmuuttajapalvelut tarjosivat kaikille pakolaistaustaisille asiakasperheille mahdollisuutta perheterapeuttisia ja perhetyön menetelmiä hyödyntävään Perhe Yhtenäiseksi...
Voisiko mielenterveyden alkuinfo tukea pakolaisten vastaanottoa?
13.5.2022
Parhaimmillaan yleinen yhteiskuntaorientaatio on dialogista eikä yksisuuntaista tiedon jakamista. Sama koskee terveyteen, terveyspalveluihin ja oma-apukeinoihin liittyvää oppimista, koska kotoutuja...

Kotoutumisen kumppanuusohjelma

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”

Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö

Tutustu kumppanuusohjelmaan

Varpu Taarna

Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.
Kumppanuusalusta Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille.
Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa luotettavien tahojen tuottamaa viestintää ja tuottaa päivittyvää tietoa (UKK) Ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja palveluista Suomessa.
Kotoutumislain uudistus Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2024 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Korona – Covid 19 Tietoa koronaviruksesta ja sen vaikutuksista eri kielillä. Epidemian aikana hyödynnettäviä aineistoja työssään maahanmuuttaneita kohtaaville.