Hyppää sisältöön

Kotoutuminen.fi

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelu on suunnattu työssään maahanmuuttaneita kohtaaville, kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Palvelua ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus.

Nainen ja mies keskustelevat julkaisusta

Mies katsoo hymyillen tietokonetta työpöydän ääressä.

Ajankohtaista

Ulkomaalaisten työttömien määrä kasvoi, mutta työllisyys pysyi ennätystasolla
23.3.2023 | Uutinen
Ulkomaalaisia työttömiä työnhakijoita oli helmikuussa 35 548, mikä on 14 prosenttia kaikista työttömistä työnhakijoita. Edellisvuodesta ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä nousi 19 prosenttia (5 601 henkilöä). 
Tunnista, tiedosta ja toimi – Rasisminvastaista viikkoa vietetään 20.–26.3.2023
20.3.2023 | Uutinen
Vuosittaista Rasisminvastaista viikkoa vietetään 20.–26.3.2023. Tänä vuonna Rasisminvastaisella viikolla syvennytään erityisesti työelämän rasismiin ja jaetaan tietoa siitä, miten ennakkoluulot, syrjintä ja rasismi ilmenevät työelämässä ja miten jokainen yksilö ja yhteisö voi purkaa syrjiviä käytäntöjä ja luoda yhdenvertaisempaa työkulttuuria.
Selvitykset työ- ja koulutusperusteisen maahanmuuton viranomaisyhteistyöstä ja maahanmuuttohallinnon rakenteista muodostavat kokonaiskuvaa ja tukevat kehittämistyössä
17.3.2023 | Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriön teettämä selvitys työ-ja koulutusperusteisen maahanmuuton viranomaisrakenteesta ja -yhteistyöstä vahvistaa, että viime vuosien toimet työ- ja koulutusperusteisen maahanmuuton osalta ovat olleet merkittäviä ja oikeasuuntaisia. Jatkossa täytyy varmistaa, että työ- ja koulutusperusteinen maahanmuutto on kiinteä osa viranomaisten tehtäviä. Sisäministeriön teettämässä maahanmuuttohallinnon järjestämistä tarkastelevassa selvityksessä puolestaan suositetaan maahanmuuttolainsäädännön uudistamista.
Kaikki uutiset

Tapahtumat

Toiminta tutuksi -tietoisku
31.3.2023 - 31.3.2023
Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskussa on 31.3.2023 esittelyssä Pakolaisneuvonnan työ.
Tilannekatsaus kuntien kotoutumispalveluiden viitearkkitehtuurityöhön
4.4.2023 - 4.4.2023
Tervetuloa kuulemaan kuntien kotoutumispalveluiden viitearkkitehtuurityöstä ja kommentoimaan alustavia tuotoksia!
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee

Lue blogiamme

Moninaisuutta verkostoihin, mutta miten?
16.3.2023
Yhteinen kokemus tuntuu olevan, että vaikka ammatilliset verkostot koskisivat kotoutumista ja maahanmuuttaneita, koostuvat ne pitkälti edelleen valtaväestöön kuuluvista.
Uudet näkökulmat moninaisuuteen lisäävät osaamista maahanmuuttotyössä
23.11.2022
“Voinko ihan oikeasti osallistua koulutukseen, jonka nimi on monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutus?”, kysyi eräs osallistuja koulutuksen ensimmäisessä tapaamisessa....
Onko sinulla ystäviä virastoajan ulkopuolella?
23.9.2022
Kuvittele, että olisit juuri muuttanut uuteen maahan. Rekisteröidyt maahanmuuttovirastoon ja saat ensimmäisen paikallisen kontaktisi. Hän on henkilö, joka kirjaa tietosi tietokoneelle. Lähtisikö...

Kotoutumisen kumppanuusohjelma

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”

Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö

Tutustu kumppanuusohjelmaan

Varpu Taarna

Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.
Kumppanuusalusta Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille.
Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa luotettavien tahojen tuottamaa viestintää ja tuottaa päivittyvää tietoa (UKK) Ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja palveluista Suomessa.
Kotoutumislain uudistus Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2025 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Korona – Covid 19 Tietoa koronaviruksesta ja sen vaikutuksista eri kielillä. Epidemian aikana hyödynnettäviä aineistoja työssään maahanmuuttaneita kohtaaville.