Hyppää sisältöön

Kotoutuminen.fi

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelu on suunnattu työssään maahanmuuttaneita kohtaaville, kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Palvelua ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus.

Nainen ja mies keskustelevat julkaisusta

Mies katsoo hymyillen tietokonetta työpöydän ääressä.

Ajankohtaista

Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM kokosi siirtolaisten identiteettiä käsitteleviä resursseja
26.1.2022 | Uutinen
IOM:n luomasta resurssipankista löytyy laaja valikoima resursseja muun muassa maahanmuuttajien osallisuuden ja sosiaalisen yhteenkuuluvuuden edistämiseksi sekä monimuotoisuuden valtavirtaistamiseksi.
Vastuu valmiussuunnittelusta siirtyi Maahanmuuttovirastolle vastaanottolain muutoksen myötä
26.1.2022 | Uutinen
Vuodenvaihteessa voimaan astuneen lakimuutoksen myötä Maahanmuuttovirastolla on kokonaisvastuu valmiussuunnittelusta ja varautumistoimista. Maahanmuuttovirasto on johtovastuussa vastaanottopalveluiden järjestämisestä laajamittaisen maahantulon tilanteessa.
Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä laski edellisvuodesta
26.1.2022 | Uutinen
Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä laski 15 prosenttia edellisvuodesta tammikuun 2022 työllisyyskatsauksen mukaan. 
Kaikki uutiset

Tapahtumat

Keskustelutilaisuus kotoutumislain uudistamisesta
2.2.2022 - 2.2.2022
Askarruttavatko kotoutumislain uudistukseen liittyvät asiat? Kotoutumisen kumppanuusohjelma ja Etno järjestävät yhteisen keskustelutilaisuuden kotoutumislain uudistamisesta 2.2.2022 klo 13-16.
Mielenterveyttä maahantuloon -videosarjan julkaisuseminaari
4.2.2022 - 4.2.2022
TUULI-hankkeessa on tuotettu yhteiskehittämisen menetelmillä psykoedukatiivinen, mielenterveyttä tukeva ja monikielinen Mielenterveyttä maahantuloon -videosarja, joka on suunnattu pakolaisina Suomeen muuttaneille.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee

Lue blogiamme

Perhevapaalta työelämään ​​​​​​​-hanke tukee työelämään paluuta ja kutsuu yhteistyöhön
25.1.2022
Perhevapaa voi olla ihanaa aikaa. Siihen voi tosin kuulua myös kiireen ja riittämättömyyden kaltaisia tunteita, jotka tuskin lievenevät, kun sekoitetaan soppaan vielä ajatukset työelämään...
Perheryhmäkodissa lapset ja nuoret kotoutuvat ja valmistautuvat itsenäiseen elämään
17.12.2021
Suomessa on yhteensä 17 asumisyksikköä, joissa asuu ilman huoltajaa turvapaikanhakijoina maahan tulleita lapsia. Ali Saberi oli yksi heistä. Ali korostaa itseilmaisun ja oman tilan antamisen...
Tuen avulla ihminen pystyy melkein mihin vaan
10.12.2021
Maahanmuuttaneen ja vieraskielisen Suomessa asuvan tuen tarve voi olla suuri ja se voi liittyä moneen asiaan. Erityisen suurta tuen tarve on silloin, kun henkilöllä on kehitysvamma,...

Kotoutumisen kumppanuusohjelma

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”

Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö

Tutustu kumppanuusohjelmaan

Varpu Taarna

Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Korona – Covid 19 Tietoa koronaviruksesta ja sen vaikutuksista eri kielillä. Epidemian aikana hyödynnettäviä aineistoja työssään maahanmuuttaneita kohtaaville.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.