Kotoutuminen.fi

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelu on suunnattu työssään maahanmuuttaneita kohtaaville, kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Palvelua ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriö yhteistyössä KEHA-keskuksen kanssa.

Nainen ja mies keskustelevat julkaisusta

Mies katsoo hymyillen tietokonetta työpöydän ääressä.

Ajankohtaista

Työmarkkinatorilla on julkaistu monikielisiä neuvontamateriaaleja työllisyyspalvelujen kotoutuja-asiakkaalle 
11.4.2025 | Uutinen
Työllisyyspalveluiden kotoutuja-asiakkaan opas kertoo tiiviisti tarjolla olevista palveluista ja antaa ohjeita asiakkaalle palveluun hakeutumisesta. Materiaaleihin liittyvä video on suunnattu erityisesti luku- ja kirjoitustaidottomille. Materiaaleja on julkaistu yhteensä 13 kielellä. Ukrainan- ja venäjänkieliset aineistot sisältävät tietoa myös tilapäisestä suojelusta.
Turun työllisyysalueella kehitetään kaksikielisen kotoutumisen mallia – valtionavustushaku ruotsinkieliseen kotoutumiseen on avattu
7.4.2025 | Uutinen
Turun työllisyysalueella käynnistyy kevään aikana hanke, jossa suunnitellaan uutta, kaksikielistä kotoutumisen mallia. Malli perustuu siihen, että ruotsiksi kotoutuvat saavat samalla riittävät suomen kielen taidot työelämässä tarvittavan ammattisanaston osalta.  Kaksikielisellä koulutuksella halutaan edistää kotoutujien työllistymistä ja liikkuvuutta alueen kuntien välillä. 
Kiintiöpakolaisten vastaanoton erityisavustuksen haku on avattu
1.4.2025 | Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriön Pakolaisten kuntiin ohjaamisen ja kotoutumisen tuen toimintaohjelmasta myönnetään erityisavustusta kunnille, hyvinvointialueille ja Ahvenanmaan maakunnan terveys- ja sairaanhoitoviranomaiselle vuonna 2025 kuntiin saapuneiden kiintiöpakolaisten vastaanoton tukemiseksi. Kiintiöpakolaisten vastaanoton erityisavustus on haettavissa haeavustuksia.fi-palvelussa ajalla 1.4.2025–27.2.2026.
Kaikki uutiset

Tapahtumat

Kotoutumisesta-webinaari: Ajankohtaista tutkimustietoa luottamuksen kysymyksistä ja kipukohdista kotoutumisen kontekstissa 
9.5.2025 - 9.5.2025
Kevään kolmannessa webinaarissa Mobile Futures -hanke esittelee tuoreita tutkimustuloksia monimuotoisuuden, luottamuksen ja kotoutumisen saralta. Luvassa on kiinnostavia näkökulmia kotoutumisen nykytilasta ja tulevaisuudesta. 
Kotoutumisen kumppanuusohjelman strategian julkaisutilaisuus
21.5.2025 - 21.5.2025
Tervetuloa seuraamaan kotoutumisen kumppanuusohjelman strategian julkaisuwebinaaria.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee

Lue blogiamme

Kotoutumisen kumppanuusohjelma

KEHA-keskuksen kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”

Varpu Taarna, työ- ja elinkeinoministeriö

Tutustu kumppanuusohjelmaan

Varpu Taarna

Kotoutumislain kokonaisuudistus (KOTO24) Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2025 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Kotoutumisen asiakastietojärjestelmä (Koto-AJ) KEHA-keskuksen Koto-digi-hankkeessa kehitetään kotoutumisen valtakunnalliset tietojärjestelmäpalvelut, jotka voidaan ottaa kunnissa käyttöön alkuvuodesta 2025.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
KumppanuusalustaLinkki toiselle sivustolle, Avautuu uudessa välilehdessä Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille.