Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä on vähentynyt ja työllisyysaste on korkeampi kuin kertaakaan 2000-luvulla

21.12.2021 15.00

Joulukuun työllisyyskatsauksen mukaan ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä on vähentynyt 10% vuoden 2020 marraskuuhun verrattuna. Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä on laskenut lähes kaikkialla Suomessa, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä on edelleen korkealla.

Marraskuun 2021 lukuihin perustuvan katsauksen mukaan:

  • Vuoden pimein aika näyttää hieman valoisammalta työllisyyden osalta.
  • Marraskuussa 2021 ulkomaalaisia työttömiä työnhakijoita oli 28 988, mikä on 10 % vähemmän kuin vuosi sitten. Suomalaisia työttömiä työnhakijoita oli 223 732 eli 21 % vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömien työnhakijoiden määrä oli kuitenkin molemmissa ryhmissä suurempi kuin vuonna 2019.
  • Edellisvuoteen verrattuna ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä on laskenut suomalaisten työttömien työnhakijoiden määrää hitaammin. Lokakuuhun nähden ulkomaalaisten työttömyys laski kuitenkin nopeammin.
  • Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä laski kaikkialla muualla paitsi Varsinais-Suomessa. Uudellamaalla lasku oli hieman maan keskiarvoa pienempää, mutta aiempiin kuukausin verrattuna laskuvauhti on kiihtynyt.
  • Ulkomaalaisten pitkäaikaistyöttömien määrä on edelleen korkealla ja ulkomaalaisten osuus kaikista pitkäaikaistyöttömistä on kasvanut. Vaikka pitkäaikaistyöttömyys on kääntynyt laskuun, yli kaksi vuotta työttöminä olleiden osuus on edelleen nousussa.
  • Työvoimatutkimuksen mukaan ulkomaalaisten työllisyysaste oli kolmannella vuosineljänneksellä korkeampi kuin kertaakaan 2000-luvulla.

Kotoutumisen osaamiskeskus julkaisee kuukausittain katsauksen ulkomaan kansalaisten ja vieraskielisten työllisyydestä ja palveluihin osallistumisesta perustuen työnvälitystilaston rekisteritietoihin ja työvoimatutkimuksen kyselytietoihin.

Joulukuun 2021 katsaus ulkomaan kansalaisten ja vieraskielisten työttömyydestä ja palveluihin osallistumisesta

Lisätietoja: 
Työllisyyskatsaukset

Takaisin uutisiin