Hyppää sisältöön

Integration 2024 -hanke

Integration 2024 -hankkeessa järjestetään valtakunnallinen Integration 2024 -tapahtuma 14.–15.11.2024 Logomossa, Turussa. Osana hankkeeseen kuuluvat helmikuusta 2024 alkaen kerran kuussa järjestettävät Integration 2024 tutuksi -webinaarit. Tapahtuman kohderyhmänä ovat ovat kotoutumisen ammattilaiset eri organisaatioissa; viranomaiset, kouluttajat, opettajat, ohjaus- ja neuvontatyötä tekevät, järjestöjen ja yhdistysten toimijat. Tapahtumaan odotetaan arviolta 800–1000 osallistujaa paikan päälle ja lisäksi etäosallistujia. Hanke toteutetaan ajalla 1.9.2023–28.2.2025

Integration 2024 -tapahtuma tarjoaa mm. luentoja, puheenvuoroja, asiantuntijakeskusteluita, toiminnallista ohjelmaa, lyhytelokuvia, toimijoiden esittelypisteitä sekä valokuvanäyttelyn kotoutumisen ja maahanmuuton ajankohtaisista teemoista. Esittelypisteissä kotoutumisen toimijat esittelevät toimintaansa ja hyviä käytäntöjä. Ohjelmaa tarjotaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja ohjelmassa näkyvät kotoutumisen eri osa-alueet: työllisyys, koulutus ja osaaminen, osallisuus, hyvinvointi, yhteiskunnan vastaanottavuus ja kaksisuuntainen kotoutuminen. Tapahtuman viestintä on keskitetty kotoutuminen.fi:hin sisältyville integration2024.fi-sivuille.

Tapahtumaa ja ohjelmaa suunnitellaan yhteiskehittämisen ja kumppanuuden periaatteilla. Valmistelussa on mukana kotoutumisen edistämisen parissa toimivia muita viranomaisia, kouluttajia, oppilaitoksia ja järjestöjä.

Tavoitteena on, että kotoutumisen asiantuntijoiden osaaminen ja ammattitaito kehittyvät, tietopohja kotoutumisesta, hyvien väestösuhteiden edistämisestä ja antirasistisesta työstä kasvavat sekä verkostot ja kumppanuudet lisääntyvät. Näiden kautta kotoutumistyön laatu ja vaikuttavuus paranevat valtakunnallisesti.  

Integration 2024 -hankkeen toteuttavat Varsinais-Suomen ELY-keskus yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Hankekumppaneina omarahoitusosuuteen osallistuvat Turun kaupunki, Varsinais-Suomen hyvinvointialue ja Bildningsallianssen rf. Integration 2024 on osa kotoutumisen kumppanuusohjelmaa. Hankkeen ohjausryhmässä ovat mukana myös Suomen punaisen ristin ja Uudenmaan ELY-keskuksen edustajat. Integration 2024 -hanke on EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) osarahoittama.

Lisätietoja: 
Integration 2024 -hankkeesta:
Maahanmuuttoasiantuntija, hankekoordinaattori Päivi Ruotsala
[email protected]. puh. 0295 020 992
Työelämä- ja yrittäjyyspalvelut -yksikkö 

Integration 2024 -tapahtumasta:
[email protected]