Hyppää sisältöön

Kumppanuusbaro kartoittaa yhteistyötä ja kumppanuuksia kotoutumistyössä

Kumppanuusbarometri (kumppanuusaro) on selvitys, joka kerää tietoa kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn nykytilasta ja kehittämistarpeista erityisesti monialaisuuden ja yhteistyön näkökulmasta. Kumppanuusbaro on osa työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelmaa, ja se on toteutettu kaksi kertaa. 

Ensimmäinen kumppanuusbaro julkaistiin vuonna 2021. Vuodenvaihteessa 2020–2021 kumppanuusbarometriä varten toteutettuun kyselyyn saatiin lähes 800 vastausta erilaisilta toimijoilta. Barometrin tuloksia on hyödynnetty kumppanuusohjelman kehittämisessä. 

Toinen kumppanuusbaro julkaistiin syyskuussa 2023. Vuodenvaihteessa 2022–2023 avoinna olleeseen kyselyyn saatiin 375 vastausta. Toista kertaa toteutetun kyselyn tavoitteena oli saada tietoa siitä, millaisia näkemyksiä eri toimijoilla on kotoutumisen edistämiseen tähtäävän toiminnan ja yhteiskunnan vastaanottavuuteen liittyvän yhteistyön nykytilanteesta, sen edellytyksistä ja kehittämistarpeista. Lisäksi tavoitteena oli arvioida kumppanuusohjelman toimintaa valtakunnallisella ja alueellisella tasolla.  

Molemmat kumppanuusbarot on toteuttanut Owal Group Oy. 

Voit tutustua Kumppanuusbarometreihin Valtioneuvoston julkaisuarkistossa (Valto). 

Kumppanuusbarometri 2022

Kumppanuusbarometri 2020