Integration 2022 tarjoaa näkökulmia kotoutumiseen työllistymisestä ukrainalaispakolaisten tilanteeseen 

Julkaisuajankohta 7.11.2022 9.03
Uutinen

Integration 2022 kokoaa yhteen kotoutumisen toimijat Tampereelle 7.–8.11.2022 ja nostaa esiin kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton ajankohtaisia teemoja. Tapahtuman kattoteema on muutos ja muuttuva toimintaympäristö. Ohjelmakaistat keskittyvät työllisyyteen, koulutukseen, yhteiskunnan vastaanottavuuteen, hyvinvointiin ja terveyteen sekä Ukrainasta paenneiden tilanteeseen.   

Integration on joka toinen vuosi järjestettävä kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton ammattilaistapahtuma. Vuoden 2022 Integration-tapahtuma järjestetään Tampereella 7.–8. marraskuuta. 

Tapahtuman keynote-puhuja on tänä vuonna Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n Suomen toimiston johtaja Tobias Van Treeck, joka pohtii, miten voimme varautua toimintaympäristömme myllerryksiin ja oppia jo koetuista poikkeustilanteista. Työ- ja elinkeinoministeriö esittelee tapahtumassa muuttuvaa toimintaympäristöä lakiuudistusten (muun muassa Laki kotoutumisen edistämisestä) näkökulmasta. 

Fokuksessa maahanmuuttajanaisten työllistyminen ja työpaikalla oppiminen 

Työllisyys-kaistalla käsitellään muun muassa maahan muuttaneiden naisten työllistymistä ja syrjimätöntä työelämää. Koulutus-kaista nostaa esiin pidempiä koulutus- ja työllistymispolkuja sekä työpaikalla oppimista. 

Yhteiskunnan vastaanottavuus -kaistalla kysytään, miksi investoida inklusiivisuuteen ja Hyvinvointi ja terveys -kaistalla nousee esiin vammaisten maahanmuuttaneiden asema ja pakolaisten terveys ja hyvinvointi. Kotoutumista kaiken ikää -kaistalla käsitellään Ukrainasta paenneiden tilannetta eri ikäisten pakolaisten näkökulmista.

Integration-tapahtuma nostaa esiin kotoutumistoimijoiden työtä

Integration 2022 -tapahtuma nostaa esiin kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoiden työtä sekä ohjelmassa että tapahtuman yhteydessä olevalla ständitorilla. Ständitori koostuu järjestöjen, kuntien ja viranomaisten näyttelypisteistä, joilla näytteilleasettajat esittelevät toimintaansa ja uusia materiaaleja. Integration 2022 jatkaa aiempien tapahtumien tapaan kumppanuuksien vahvistamista viranomaisten, kuntien, kolmannen sektorin ja myös yritysmaailman välillä.

Integration 2022 -tapahtuman järjestää työ- ja elinkeinoministeriö yhteistyössä Uudenmaan ja Pirkanmaan ELY-keskusten ja Tampereen kaupungin kanssa. Mukana tapahtumaa toteuttamassa ovat myös Helsingin kaupunki, Espoon kaupunki ja Punainen Risti. Tapahtuma on osa kotoutumisen kumppanuusohjelmaa. Työ- ja elinkeinoministeriössä tapahtuman valmisteluita koordinoi kotoutumisen osaamiskeskus. Tapahtuma on Euroopan unionin osarahoittama.

Lisätietoja:
Integration2022.fi
Kotoutumisen kumppanuusohjelma 

Helena Torkko, erityisasiantuntija, [email protected], p. 029 504 7695

Takaisin uutisiin