Maahanmuuttovirasto kannustaa tilapäistä suojelua hakemaan kotikuntaa

Julkaisuajankohta 6.5.2024 14.45
Uutinen

Maahanmuuttovirasto on julkaissut asiakastiedotteen, johon on koottu tilapäistä suojelua saaville vastaanottokeskusten asiakkaille tietoa kotikunnan hakemisesta ja sen hyödyistä. Tiedotteessa kerrotaan myös vastaanottokeskusten kilpailutuksista.

Tilapäistä suojelua saava voi hakea kotikuntaa, jos hänellä on voimassa oleva, vähintään vuoden pituinen tilapäisen suojelun oleskelulupa, ja hän on oleskellut Suomessa vähintään vuoden. Vastaanottokeskus ilmoittaa asiakkaalle, kun hän voi hakea kotikuntaa ja voi myös tukea asiakasta kuntaan siirtymisessä. Kun henkilö saa kotikunnan, hän siirtyy vastaanottokeskusten asiakkuudesta kunnan ja hyvinvointialueen palveluihin. 

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottokeskuksia alkuvuoden 2024 aikana. Kilpailuttamisen myötä osa nyt toiminnassa olevista vastaanottokeskuksista voi lopettaa toimintansa ja kilpailutuksen voittaneet palveluntuottajat perustavat uusia keskuksia. Vastaanottokeskus on yhteydessä niihin asiakkaisiin, joita muutokset koskevat. Jos vastaanottokeskuksen toiminta päättyy, eikä henkikö voi hakea kotikuntaa, Maahanmuuttovirasto järjestää majoituksen toisesta vastaanottokeskuksesta.

Tiedote on julkaistu suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja ukrainaksi. Maahanmuuttoviraston verkkosivuilla on myös muuta materiaalia kotikunnan hakemisesta. 

Lisätietoja: 
Maahanmuuttoviraston asiakastiedote 6.5.2024: Nyt kannattaa hakea kotikuntaa – osa vastaanottokeskuksista lakkautetaan
Tietoa kotikunnan hakemisesta

Takaisin uutisiin