Osaamiskeskus alkaa julkaista Policy Brief -artikkeleita – ensimmäisessä pureudutaan maahanmuuttajataustaisten naisten työllisyyden edistämiseen

Julkaisuajankohta 15.2.2021 15.00
Uutinen

Työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus alkaa julkaista Policy Brief -artikkelisarjaa. Artikkelisarja esittelee kotoutumiseen liittyviä ja tutkimus- ja selvitystietoon perustuvia näkökulmia ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin ja poliittisen päätöksenteon tueksi. Ensimmäisessä Policy Briefissä johtava asiantuntija Anne Alitolppa-Niitamo käsittelee maahanmuuttajataustaisten naisten työllisyyden edistämistä.

"Maahanmuuttaneet naiset ovat hyvin moninainen joukko erilaisine koulutustaustoineen ja elämäntilanteineen. Heillä on monenlaisia voimavaroja, mutta työelämässä heistä on vain noin joka toinen. Ansiotulojen saaminen parantaa toimeentuloa ja mahdollistaa erilaisia valintoja. Työn kautta nainen pääsee osaksi laajempaa yhteisöä ja yhteiskuntaa, se edesauttaa kotoutumisessa ja perheellisillä naisilla se voi sitä kautta vahvistaa myös vanhemmuutta." 

Policy Brief tuo esille muun muassa kuntien roolia sekä aktiivisen työvoimapolitiikan, terveyden ja hyvinvoinnin kokonaisvaltaisen tuen kotoutumisen alkuvaiheessa, työnantajayhteistyön vahvistamisen ja syrjinnän vastaisen toiminnan keinoina maahanmuuttajataustaisten naisten työllisyyden edistämiseen. Lisäksi artikkeli nostaa esiin tarpeen lisätä tietoisuutta yritystoiminnan perustamisesta, koulutustason vaikutuksista tukitoimien tarpeeseen ja lainsäädännön uudistamisen.

Lisätietoja:
Lisätietoa artikkelisarjasta kotouttamisenosaamiskeskus @tem.fi
Policy Brief 1/2021: Maahanmuuttajataustaisten naisten työllisyyden edistäminen
 

Takaisin uutisiin