Uusi kotoutumistyössä -koulutussarja järjestetään syksyllä 2023

Julkaisuajankohta 16.8.2023 15.04
Uutinen

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus ja Kuntiin ohjaamisen toimintaohjelma järjestävät syksyllä 2023 kolmiosaisen koulutussarjan kotoutumistyön perusteista. Suomenkielinen koulutussarja järjestetään etänä verkkolähetyksenä.

Koulutuksesta saat tietoa kotoutumista edistävien toimijoiden tehtävistä, työn monialaisuudesta, kotoutumista edistävistä palveluista sekä asiakkaiden kohtaamisesta ja yhdenvertaisuuden edistämisestä.

Koulutussarja on tarkoitettu ammattilaisille, jotka ovat vasta aloittaneet työskentelyn kotoutumisen, maahanmuuton tai pakolaisten vastaanoton parissa tai kaipaavat kertausta kotoutumistyöstä. Koulutus on suunniteltu etenkin kuntien kotoutumispalveluiden ja hyvinvointialueiden ammattilaisille, mutta on avoin kaikille kotoutumisen ammattilaisille, vapaaehtoisille ja muille aiheesta kiinnostuneille. 

Kaikki koulutuskerrat tallennetaan ja ne ovat myöhemmin katsottavissa tekstitettyinä. Koulutus on voimassa olevan kotoutumislain mukainen. Vuonna 2025 voimaan tulevaa lakia käsitellään työ- ja elinkeinoministeriön muissa tilaisuuksissa.

Uusi kotoutumistyössä -koulutussarjan ohjelma:

Koulutuksen ensimmäisessä osassa perehdytään mm. maahanmuuton ja kotoutumisen edistämisen perusasioihin, yhteiskunnan vastaanottavuuteen sekä siihen miten laki säätelee kotoutumisen edistämistä. Toisessa osassa aiheina ovat mm. kotoutumista edistävät palvelut, työllisyyspalvelut ja maahanmuuttaneen kohtaaminen asiakastyössä. Koulutuksen kolmannessa osassa perehdytään mm. pakolaisten vastaanottoon ja kuntiin ohjaamiseen, erityistä tukea tarvitseviin kotoutujiin sekä perhelähtöiseen kotoutumiseen.

Kaikki koulutuskerrat koostuvat puheenvuoroista sekä lyhyestä yhteisestä tehtävästä. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Ilmoittaudu kaikille koulutuskerroille samalla verkkolomakkeella 15.9.2023 mennessä. Suosittelemme osallistumista kaikille koulutuskerroille. Koulutus on maksuton.

Lisätietoja:
Ilmoittaudu koulutukseen
Kutsu Uusi kotoutumistyössä -koulutussarjaan

Takaisin uutisiin