Valtiovarainministeriön uutiskirjeeseen on koottu tietoa tilapäistä suojelua saavien kotikunnan saamisesta ja sen vaikutuksista

Julkaisuajankohta 24.1.2023 15.30
Uutinen

Valtionvarainministeriön uutiskirjeessä on tietoa tilapäistä suojelua saavien oleskeluluvista, kotikunnan hakemisesta, palveluista sekä korvauksista kunnille ja hyvinvointialueille. Uutiskirje on koottu viranomaisten yhteistyönä.

Keväästä 2023 alkaen tilapäistä suojelua saavat voivat saada kotikunnan, jos he ovat oleskelleet Suomessa vuoden ja muut kotikunnan ehdot täyttyvät. Kotikunnan saamisen myötä kuntien ja hyvinvointialueiden vastuu tilapäistä suojelua saavien palveluiden järjestämisestä kasvaa. 

Uutiskirjeessä on tietoa myös kotoutumislain muutoksista. Kotoutumislakia on muutettu, jotta Ukrainasta paenneiden kotoutumista edistävät palvelut voidaan turvata. 1.3.2023 alkaen valtio voi maksaa kunnille ja hyvinvointialueille korvauksia kotoutumista edistävien palveluiden järjestämisestä niille tilapäistä suojelua saaville, joilla on kotikunta.

Kotoutuminen.fi:n sisältöjä päivitetään parhaillaan. Päivitetty koonti tilapäiseen suojeluun liittyvistä kysymyksistä ja vastauksista julkaistaan mahdollisimman pian. 

Lisätietoja:
Lue uutiskirje 
Tietoa ukrainan tilanteeseen liittyen kotoutumistoimijoille

Takaisin uutisiin