Osaamiskeskus on julkaissut uutta materiaalia kotoutumislain kokonaisuudistuksen (KOTO24) toimeenpanon tueksi

Julkaisuajankohta 29.2.2024 12.06
Uutinen

Kotoutumisen osaamiskeskus tukee uudistetun kotoutumislain toimeenpanoa ja kotoutumista edistävää työtä tuottamalla materiaaleja sekä tietoa lain kokonaisuudistuksesta. Kotoutuminen.fi:ssä on julkaistu uusi KOTO24-etusivu, jonka kautta löydät kotoutumislain kokonaisuudistukseen liittyvät uutiset, tapahtumat ja materiaalit. Vuoden 2024 aikana TEM tukee kotoutumisen toimijoita valtakunnallisesti uudistuksiin valmistautumisessa yhteistyössä KEHA-keskuksen ja kuntaliiton kanssa.

Uuden Kotoutumislain kokonaisuudistus (KOTO24) -etusivun kautta pääset lukemaan mm. usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen, tietoa uuden kotoutumislain mukaisista toimijoista ja tehtävistä sekä Koto-digistä. Sivulle kootaan myös linkkejä muiden toimijoiden materiaaleihin, jotka liittyvät KOTO24- tai TE24-uudistuksiin. Tiedontarpeeseen reagoidaan herkästi ja osaamiskeskuksella on valmius myös tuottaa uutta materiaalia toimeenpanon ja kotoutumistyön tueksi vuoden 2024 aikana. 

Uudella koontisivulla on helposti muistettava osoite kotoutuminen.fi/koto24.

KOTO24-sivuille kootaan myös lakiuudistukseen liittyvät uutiset ja tapahtumat. Tapahtumista pyritään julkaisemaan kaikki, minkä tahansa tahon toteuttamat KOTO24-uudistusta koskevat tapahtumat ja koulutukset, jos ne ovat julkaistavissa julkisessa verkkopalvelussa. Osa aiheeseen liittyvistä tapahtumista on saatettu rajata tietyille kohderyhmille tai alueille. Tarkista tapahtuman kohderyhmä ja alue, kun ilmoittaudut tapahtumaan.

Kotoutuminen.fi julkaistaan uuden lain mukaisena 1.1.2025

Kotoutuminen.fi:n KOTO24-sisällöt on kirjoitettu 1.1.2025 voimaan tulevan uuden kotoutumislain mukaisina. Sen sijaan kotoutuminen.fi:ssä julkaistu muu pysyvä sisältö on vielä voimassa olevan kotoutumislain mukaista. Kotoutuminen.fi julkaistaan kokonaan päivitettynä, kun uusi kotoutumislaki tulee voimaan 1.1.2025. 

Ennen vuodenvaihdetta uuteen kotoutumislakiin voi jo tutustua selkokielisen kotoutumislain käsikirjan avulla. Selkokielinen kotoutumislain käsikirja julkaistaan uuden lain mukaisena syksyllä 2024.

Yhteistyökumppani, päivitä linkit

Samalla kun uusi KOTO24-etusivu julkaistaan, poistetaan vanha kotoutumislain kokonaisuudistuksen sivu kotoutuminen.fi:stä. Pyydämme mahdollisesti sivulle linkittäneitä tahoja korjaamaan linkit ohjaamaan uudelle sivulle. Vanhalta sivulta ohjataan uudelle koontisivulle.
Yhteistyökumppanit voivat ilmoittaa tapahtumakalenteriin puuttuvia KOTO24-aiheisia tapahtumia tai koontisivulta puuttuvia linkkejä sähköpostitse osoitteeseen: [email protected].

Uusi KOTO24-etusivu

Lisätietoja:
Helena Torkko, erityisasiantuntija, verkkopäätoimittaja, työ- ja elinkeinoministeriö
Nanni Tuominen, asiantuntija, työ- ja elinkeinoministeriö
[email protected], [email protected] 

Takaisin uutisiin