Vastaa kyselyyn monikielisen yhteiskuntaorientaation toteutuksesta

Julkaisuajankohta 22.6.2023 9.00
Uutinen

Vuoden 2025 alussa voimaan tulevan kotoutumislain uudistuksen myötä kuntien velvollisuudeksi tulee järjestää monikielinen yhteiskuntaorientaatio osana kunnan kotoutumisohjelmaa. Työ- ja elinkeinoministeriö on tilannut selvityksen monikielisen yhteiskuntaorientaation toteutustavoista ja kehittämistarpeista. Selvitykseen liittyvällä kyselyllä kartoitetaan kokemuksia monikielisten yhteiskuntaorientaatioiden tai vastaavien kurssien toteuttamisesta.

Yhteiskuntaorientaatiossa maahanmuuttajat saavat omalla äidinkielellään tai hyvin osaamallaan kielellä tietoa Suomessa asumisesta, elämisestä ja työskentelemisestä, suomalaisen yhteiskunnan toiminnasta sekä yksilön oikeuksista ja velvollisuuksista.

Kyselyllä kartoitetaan näkemyksiä siitä, miten yhteiskuntaorientaatiota voisi jatkossa järjestää erilaisissa kunnissa ja kuntien välisenä yhteistyönä. Kyselyn lopussa kysytään myös, haluaako vastaaja osallistua selvityksen yhteydessä syksyllä järjestettäviin haastatteluihin, ryhmähaastatteluihin ja työpajoihin. Kysely on avoinna 20.8.2023 asti. Selvityksen toteuttaa Owal Group Oy. 

Vastaa kyselyyn tästä linkistä

Lisätiedot:
erityisasiantuntija Laura Ruuskanen, TEM, p. 029 504 7 283
johtaja Risto Karinen, Owal Group Oy, p. 050 535 1820

Lue lisää selvityksestä 

Takaisin uutisiin