Hyppää sisältöön

Tietoa sinulle, kun toimit päättäjänä tai johtajana kunnassa tai valtiolla

Kuntapäättäjä tai kunnassa ja valtiolla johtotehtävissä toimiva tekee päätöksiä ja ratkaisuja, jotka voivat koskea kotoutumista ja pakolaisten vastaanottoa. Päätöksenteon tueksi tarvitaan tietoa, tutkimusta ja tilastoja teemoista.

Ihmisiä neuvotteluhuoneessa

Palvelut Osiosta saat tietoa kotoutumista edistävistä ja monikielisistä palveluista, ruotsinkielisestä kotoutumisesta ja asiakkuuden tukemisesta.
Toimijat ja tehtävät Monialainen yhteistyö kotoutumisen edistämisessä tekee työstä vaikuttavampaa. Kotoutumista edistäviä toimijoita on paikallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla.
Kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Lainsäädäntö Useat lait ohjaavat kotoutumista. Muista ottaa huomioon myös palvelukohtainen lainsäädäntö.
Kotoutumisen edistämisen painopisteet Kotoutumisen edistämistä ohjaavaan lainsäädäntöön liittyvät kotoutumista edistävät ohjelmat, monialainen yhteistyö ja eri toimijoiden väliset kumppanuudet.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.

Uutisia päättäjille

Uudistunut kotoutuminen.fi-verkkosivu palvelee kotoutumistoimijoita
1.9.2021 | Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskuksen ylläpitämän verkkopalvelun uudistus on edennyt. Vanha kotouttaminen.fi-sivusto lakkaa toimimasta ja kotoutuminen.fi:n beta-versiosta siirrytään varsinaiseen verkkopalveluun keskiviikkona 1.9.2020. Jatkossa käyttäjiä palvelee siis vain kotoutuminen.fi.
Selvitys kuntien kotouttamisohjelmista on käynnistynyt
4.8.2021 | Uutinen
Kotoutumisen osaamiskeskus on tilannut selvityksen kuntien kotouttamisohjelmista. Selvityksen tavoitteena on muodostaa kokonaiskuva kotouttamisohjelmien sisällöistä, laatimisprosesseista ja ohjelmien merkityksestä kotoutumista edistävässä työssä paikallisesti ja alueellisesti. Selvityksen toteuttaa konsultti- ja tutkimusyhtiö Innolink yhdessä Siirtolaisuusinstituutin kanssa.
Lakimuutokset vahvistavat turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa
15.7.2021 | Uutinen
Tasavallan presidentti on 15.7. vahvistanut ulkomaalaislain ja oikeusapulain muutokset, jotka parantavat turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa. Lakiuudistusten myötä turvapaikanhakijoiden oikeusapuun ja valitusaikoihin tulee muutoksia.
Pohjoismainen ministerineuvosto hakee maahanmuuttajataustaisia asiantuntijoita kotoutumiseen liittyvään foorumiin
6.7.2021 | Uutinen
Pohjoismaiden ministerineuvosto etsii maahanmuuttajataustaisia asiantuntijoita mukaan kototutumiseen liittyvään asiantuntijafoorumin. Ohjelman tavoitteena on vaihtaa kokemuksia ja asiantuntijatietoa sekä kehittää vuoropuhelua yhteiskunnassa.
Jobs in Finland -portaali kokoaa työpaikkoja kansainvälisille osaajille
5.7.2021 | Uutinen
Business Finlandin ylläpitämästä Jobs in Finland -työpaikkaportaalista on julkaistu uusi beta-versio. Sivusto kokoaa yhteen kansainvälisille osaajille tarkoitettuja työpaikkoja ja edistää kansainvälisten osaajien rekrytointia.
Kaikki uutiset