Ota käyttöösi monikieliset materiaalit koronaviruksesta

Julkaisuajankohta 21.12.2021 9.00
Uutinen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) päivittää tietoja koronaviruksesta ja hoitoon hakeutumisesta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi THL on julkaissut tietoa koronaviruksesta yli 10 eri kielellä. Myös muut viranomaiset, ministeriöt ja sairaanhoitopiirit ovat tuottaneet runsaasti monikielistä materiaalia. Monikielistä viestintää koronaviruksesta tarjoavat myös tiedotusvälineet.

Uutiseen on koottu monikielisiä ja selkokielisiä materiaaleja koronaviruksesta. Päivitämme sisältöjä, mutta emme voi taata niiden ajantasaisuutta. Uutinen on päivitetty ja julkaistu uudelleen 21.12.2021.

Monikielisten materiaalien määrän kasvaessa, olemme päivittäneet uutisen koskemaan erityisesti muita kieliä kuin suomi, ruotsi, englanti.

Julkaisemme koosteessa vain suomalaisten viranomaisten tai muiden vastaavien toimijoiden tuottamia aineistoja ja käännöksiä. Lisäksi mukaan on poimittu muutama luotettava kansainvälinen aineisto. Pyrimme edistämään käännösten tuottamista ja niiden vaikuttavaa monikanavaista levittämistä Suomessa.

Kuntien tuottama ja alueellinen monikielinen materiaali on koottu eri uutiseen (linkki lisätiedoissa).

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)

Finentry viestii Suomeen saapumisesta

InfoFinland kokoaa monikielisiä aineistoja

InfoFinland.fi kokoaa monikielistä viestintää koronaviruksesta sosiaalisen median kanaviinsa ja välittää ajankohtaista viranomaistietoa muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Selkokielinen ja kuvaviestintä koronaviruksesta

Kansainvälistä viestintää koronaviruksesta

Ministeriöiden viestintää koronaviruksesta

Muiden viranomaisten viestintää koronaviruksesta

Järjestöjen tuki koronatilanteessa

Tiedotusvälineiden viestintää koronaviruksesta

Lue lisää:

Kunnat tarjoavat monikielistä viestintää asioinnista koronavirustilanteessa

Tietoa monikielisestä viestinnästä

Takaisin uutisiin