Ukraina-koostesivun sisältöä on päivitetty - vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin nyt myös ukrainaksi ja venäjäksi

Julkaisuajankohta 28.7.2022 12.01
Uutinen

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus ylläpitää koostesivua viranomaisten, kuntien ja järjestöjen tuottamasta tiedosta Ukrainasta pakenevien tilanteeseen liittyen. Koostesivulle on kesän aikana päivitetty uutta ajantasaista sisältöä ja samalla on parannettu sivujen monikielisyyttä. Samat sisällöt löytyvät nyt suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, ukrainaksi ja venäjäksi. 

Koostesivun tarkoituksena on tukea kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton parissa toimivien henkilöiden ja järjestöjen työtä. Päivittyviltä sivuilta löytyy vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin (UKK) ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja heille tarjotuista palveluista Suomessa. UKK-sivu on nyt käännetty myös venäjän ja ukrainan kielille.

Lisäksi verkkopalveluun on laadittu ohjaus- ja neuvontatyössä hyödynnettävä linkkilista, josta löytyy kootusti tietolähteitä eri viranomaistahoilta ja muilta toimijoilta. Listaan on koottu vain luotettavia verkkosivustoja ja linkit on numeroitu käytön helpottamiseksi. 

Kaikki koostesivujen sisällöt on julkaistu viidellä eri kielellä - suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, ukrainaksi ja venäjäksi. Kieliversiot ovat keskenään identtiset ja niitä päivitetään uusimman tiedon mukaan.

Tutustu Ukraina-koostesivuihin:

Takaisin uutisiin