Kotoutuminen.fi on julkaistu beta-versiona

Julkaisuajankohta 8.6.2021 10.56
Uutinen

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskuksen ylläpitämä verkkopalvelu on uudistunut. Samalla verkkopalvelun nimi on muuttunut kotoutuminen.fi:ksi. Uudistuksen yhteydessä myös osaamiskeskuksen visuaalinen ilme muuttuu. Kotoutuminen.fi julkaistaan beta-versiona.

Uudistuksen tavoitteena on ollut verkkopalvelun käytettävyyden, saavutettavuuden ja ajantasaisuuden parantaminen. 

- Uudessa kotoutuminen.fi-verkkopalvelussa on käyttäjäystävällisemmän rakenteen ja raikkaan visuaalisen ilmeen lisäksi paljon uutta ja kirjoitusasultaan selkeytettyä sisältöä kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoiden työn tueksi. Palvelun päivitetty nimi kuvaa paremmin kotoutumisen vuorovaikutteista luonnetta, kertoo verkkopäätoimittaja ja viestinnän erityisasiantuntija Helena Torkko

Yhteistyökumppani, päivitä linkit kesän aikana

Kotoutuminen.fi on julkaistu beta-versiona. Kotouttaminen.fi on edelleen käytettävissä uuden palvelun rinnalla syksyyn asti, sillä uutta palvelua rakennetaan vielä kesän aikana. Vanhaa palvelua ei kuitenkaan enää päivitetä, eikä sinne kannata enää linkittää muilta sivustoilta. Julkaisuvaiheessa uudessa palvelussa saattaa olla puutteita kieliversioissa ja muissa sisällöissä.

Kesä on hyvää aikaa yhteistyökumppaneille päivittää mahdolliset vanhalle sivustolle ohjaavat linkit. Jos tarvitset uuden sivuston banneria, saat sen käyttöösi aikaisintaan elokuussa tilaamalla bannerin osoitteesta [email protected].

Visuaalisella ilmeellä tuetaan osaamiskeskuksen viestiä

Verkkopalvelu-uudistuksen yhteydessä myös osaamiskeskuksen visuaalinen ilme uudistuu ja nimi vaihtuu kotouttamisen osaamiskeskuksesta kotoutumisen osaamiskeskukseksi. Samalla myös sähköpostiosoite vaihtuu: uusi osoite on [email protected].

Uusi ilme ja nimi otetaan asteittain käyttöön verkkopalvelun lisäksi kaikissa osaamiskeskuksen viestintäkanavissa, Twitterissä, Instagramissa, SlideSharessa, YouTube-kanavalla ja uutiskirjeessä. Uudistuneella visuaalisella ilmeellä on haluttu tukea osaamiskeskuksen viestintää ja tuoda sisältöjä ja toimijoita entistä paremmin esiin. Kotoutuminen.fi:n pääkuvissa esiintyvät Moniheli ry:n järjestöammattilaiset. Pääväreinä ovat raikas turkoosi ja moderni petroolinsininen. Ilme sopii myös aiempaa ilmettä paremmin yhdessä työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) ilmeen kanssa käytettäväksi. Ilmeen on suunnitellut Sissy Oy.

- Hillityt värit, selkeä fontti, saavutettava väripaletti ja vanhalle ilmeelle ja kuvitukselle käden ojentava tunnus luovat asiallisen, modernin ja monipuoliseen käyttöön taipuvan ilmeen, joka tukee osaamiskeskuksen viestintää. 

Kotoutumisen kumppanuusalusta avataan syksyllä 2021

Oman visuaalisen ilmeensä on saanut myös TEM:n kotoutumisen kumppanuusohjelma. Jatkossa kumppanuusohjelman sisällöt on helppo tunnistaa muista osaamiskeskuksen sisällöistä tyylikkään tummansinisestä ja makean magentasta väristään. Muuten väripaletti ja fontit ovat ilmeille yhteiset. Kumppanuusohjelman visuaalista ilmettä käytetään kaikessa kumppanuusohjelman viestinnässä. Ilme on jo päivitetty kumppanuusohjelman @Kumppanuudessa-tilille alkukeväästä 2021 ja pian avataan kumppanuusohjelman uutiskirjeen tilaus. 

Kotoutuminen.fi:n yhteyteen avataan kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille yhteistyötila, kumppanuusalusta. Kotoutumisen kumppanuusalustalle kirjautuminen avataan jo kesän aikana keskeisille sidos- ja käyttäjäryhmille, mutta varsinaisesti yhteis- ja verkostotyön voi aloittaa alustalla syksyllä.

Anna palautetta

Tutustu rauhassa kotoutuminen.fi-verkkopalveluun kesän aikana – päivitämme sisältöjä ja käännöksiä palveluun koko kesän ajan. Jos havaitset sivuilla häiriöitä tai puutteita, voit jättää palautetta palautelomakkeella.

Lisätietoja:
Kotoutumisen osaamiskeskus
Tietoa verkkopalvelusta
Kotoutumisen osaamiskeskus Twitterissä @KOTOoske
Kotoutumisen kumppanuusohjelma
Kumppanuusohjelma Twitterissä @Kumppanuudessa
Palaute

Takaisin uutisiin