Hyppää sisältöön

Tietoa sinulle, kun työskentelet pakolaistaustaisten kanssa

Pakolaisuuden taustalla voivat olla moninaiset syyt ja pakolaisena maahan saapuneet voivat tarvita erilaista tukea tilanteestaan riippuen. Asiakastyössä kannattaa ottaa huomioon mahdollinen traumatausta ja eritasoinen osaaminen. On tärkeää kohdata asiakas ihmisenä ja selvittää hänen tuen ja ohjauksen tarpeensa.

Mies ja nainen pitävät käsiä yhdessä

Pakolaisten vastaanotto Kuntapaikoista päättäminen ja palveluiden suunnittelu kunnissa ovat keskeisiä toimia pakolaisten vastaanotossa.
Valtion korvaukset kunnille Kunnille korvataan pakolaisten vastaanotosta aiheutuneita kustannuksia. Korvauksia maksetaan muun muassa tulkkauksesta, sosiaali- ja terveydenhuollon erityiskustannuksista ja laskennallisena korvauksena.
Pakolaiset ja kansainvälistä suojelua saavat Osiossa on tietoa kiintiöpakolaisten ja turvapaikanhakijoiden Suomeen saapumisesta ja vastaanotosta kuntaan.
Lapset, nuoret ja perheet Kotoutumistyöhön lasten, nuorten ja perheiden kanssa liittyvät esimerkiksi perhelähtöisyys, lasten ja nuorten kotoutumisen tuki, alaikäisen edustaminen, jälkihuolto ja perheenyhdistäminen.
PALOMA-koulutus PALOMA-koulutus tarjoaa käytännönläheistä tietoa pakolaisten mielenterveydestä ja hyvinvoinnista työssään pakolaisia kohtaaville sekä opiskelijoille.
Sote-palvelut pakolaisille Erityisesti pakolaisille suunnattuja sote-palveluita ovat terveystarkastukset ja pitkäaikaisen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestäminen.

Uutisia pakolaisia työssään kohtaaville

Kumppanuusalusta – kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoiden yhteistyötila avautuu tänään!
2.12.2021 | Uutinen
Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille. Alusta avautuu käyttäjille torstaina 2.12.2021 beta-versiona. Rekisteröidy alustalle ja tule mukaan Kumppanuusalusta-yhteisöön!
Vuoden 2022 pakolaiskiintiötä esitetään korotettavaksi 1 500 henkilöön
18.11.2021 | Uutinen
Hallitus esittää eduskunnalle vuoden 2022 pakolaiskiintiötä nostettavaksi 1 500 henkilöön Afganistanin tilanteen vuoksi.
Kototeko 2021 -tunnustus on myönnetty International Working Women of Finland -yhteisölle
1.11.2021 | Uutinen
Kototeko 2021 -tunnustuksen myönsi Suomen pakolaisapu virtuaalisessa Kotogaalassa viime viikolla. International Working Women of Finland (IWWOF) on maahanmuuttaneiden naisten työllisyyttä, kotoutumista ja voimaantumista edistävä maahanmuuttaneiden ja suomalaisten naisten perustama yhteisö.
Kotoutuminen.fi:ssä on lista monikielisistä materiaaleista kotoutumisen tueksi
18.10.2021 | Uutinen
Kotoutumisentukena.fi ja kotoutumisen osaamiskeskus ovat päivittäneet listan, joka kokoaa yhteen monikielisiä suomalaiseen yhteiskuntaan liittyviä materiaaleja. Lista löytyy kotoutuminen.fi-verkkopalvelusta ja sen on tarkoitus tukea kotoutumista ja kotoutumista edistävien toimijoiden työtä.
EMN Luxemburg julkaisi uuden turvapaikkaprosessia koskevan raportin
18.10.2021 | Uutinen
EMN Luxemburgin julkaisema uusi raportti käsittelee haavoittuvan aseman havaitsemista kansainvälisessä suojamenettelyssä.
Kaikki uutiset