Hyppää sisältöön

Koto-digin kehitystyö

Koto-digi-hankkeessa kehitetään kotoutumisen valtakunnalliset tietojärjestelmäpalvelut, jotka tukevat kotoutumisen asiakastyötä kunnissa ja parantavat tiedonvaihtoa kotoutumisen toimijoiden välillä.

Kotoutumisen asiakastietojärjestelmän (Koto-AJ) kehitystyöhön kuuluvat selvitykset ja haastattelutilaisuudet kuntien, hyvinvointialueiden ja ELY-keskusten tarpeista ja toiveista kehitteillä olevaa järjestelmää kohtaan. Järjestelmä kehitetään täyttämään 1.1.2025 voimaan tulevan, uudistuvan kotoutumislain mukaiset vaatimukset. 

Kotoutumisen viitearkkitehtuuri tukee kuntien kotoutumista edistävää työtä

Koto-AJ:n kehittämisen tueksi on toteutettu kuntien kotoutumispalvelujen viitearkkitehtuuri. Kehys sisältää kuvauksia, joita voidaan soveltaa kuntien kokonaisarkkitehtuuri- ja tiedonhallintamallityössä tarvittavien muutosten edistämiseksi.

Viitearkkitehtuurissa kuvataan kotoutumisen erilaisia palveluprosesseja ja toimijoiden sekä tietojärjestelmien välistä vuorovaikutusta. Viitearkkitehtuurin kokonaisuus on julkaistu kotoutumisen kumppanuusalustalla. 

Koto-digi on osa tiedolla johtamisen kehittämistä

Koto-digi-hankkeeseen sisältyy tiedolla johtamisen projekti, jonka tarkoitus on varmistaa, että valtakunnallinen kotoutumisen asiakastietojärjestelmä tuottaa tulevaisuudessa systemaattista ja kattavaa seuranta- ja arviointitietoa kotoutumisesta ja sen edistämisestä. Seurantatyökalut toteutetaan KEHA-keskuksen Mylly-tietoalustalle ja ne tarjotaan kuntien ja hyvinvointialueiden käyttöön.

Koto-digi-hankkeessa kehitettävä kotoutumisen asiakastietojärjestelmä suunnitellaan siten, että se tuo lisäarvoa kotoutumisen seurantaan ja arviointiin kunnallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla.