Hyppää sisältöön

Kumppanuusohjelma johdattaa kohti inklusiivista yhteiskuntaa

Kokemus osallisuudesta ja yhteiskunnassa tarvittavat taidot kehittyvät aina osana erilaisia yhteisöjä ja erilaisissa kohtaamisissa. Kotoutumisen ja yhteiskunnan vastaanottavuuden edistäminen edellyttää kaikkien – yhteisöjen, järjestöjen, viranomaisten, yritysten ja kuntien – osallistumista ja työtä. Työstä tulee vaikuttavaa, kun teemme sitä yhdessä.

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä. Kumppanuusohjelman toiminta perustuu avoimeen vuoropuheluun, jossa haastamme vanhoja ajattelumalleja, tuotamme ajankohtaista tietoa, jaamme onnistuneita käytäntöjä ja kehitämme toimintaa eteenpäin. Luomme kumppanuusohjelmassa yhteisiä foorumeita, joissa on mahdollista käydä avointa keskustelua ja joissa tuorein tieto yhdistyy asiantuntijoiden käytännön osaamiseen.

Ilmoita organisaatiosi mukaan kumppanuusohjelmaan

Kumppanuusohjelmassa rakennetaan kotoutumisen ja yhteiskunnan vastaanottavuuden parissa työskentelevien toimijoiden avoin valtakunnallinen verkosto. Vuonna 2021 käynnistyy myös alueellisten kumppanuusverkostojen kokoaminen. Ilmoittamalla organisaatiosi mukaan kumppanuusohjelmaan saat tiedon ohjelman ja sen kumppaneiden ajankohtaisista tapahtumista, yhteistyömahdollisuuksista ja työtä tukevista materiaaleista. Kumppanuusohjelman valtakunnallista toimintaa koordinoi työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus.

Ilmoita organisaatiosi mukaan kumppanuusohjelmaan

Tutustu kumppanuusohjelman tavoitteisiin ja periaatteisiin

Kumppanuusohjelman kehittäminen jatkuu

Kumppanuusohjelman toimintaa tulee jatkossa jäsentämään kaksivuotinen toimintasuunnitelma. Vuosien 2021–2022 toimintasuunnitelman sisältöjä on suunniteltu yhdessä kotoutumisen toimijoiden kanssa. Vuosien 2023–2024 toimintasuunnitelma laaditaan alkuvuoden 2023 aikana. 

Kumppanuusohjelman toimintasuunnitelma

Anna palautetta kumppanuusohjelman toimintasuunnitelmasta

Tällä lomakkeella voit antaa palautetta kumppanuusohjelman toimintasuunnitelmasta.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.