Hyppää sisältöön

Tietoa sinulle, kun toimit viranomaisena TE-palveluissa, kunnassa tai sote-alalla

Kotoutumispolullaan maahanmuuttanut kohtaa useita eri viranomaisia. Viranomainen voi edesauttaa sujuvan kotoutumisprosessin toteutumista tekemällä yhteistyötä poikkihallinnollisesti ja monialaisesti.

Kaksi naista pöydän ääressä

Monialainen yhteistyö Monialainen ja -ammatillinen yhteistyö kuuluu oleellisena osana kotoutumista edistävään työhön.
Kunnan kotouttamisohjelmat Kunnan kotouttamisohjelman on tarkoitus edistää kotoutumista ja monialaista yhteistyötä. Löydät kuntien kotouttamisohjelmat osiosta alueellinen yhteistyö.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Lainsäädäntö Useat lait ohjaavat kotoutumista. Muista ottaa huomioon myös palvelukohtainen lainsäädäntö.
Toimijat ja tehtävät Monialainen yhteistyö kotoutumisen edistämisessä tekee työstä vaikuttavampaa. Kotoutumista edistäviä toimijoita on paikallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla.
Pakolaisten vastaanotto Kuntapaikoista päättäminen ja palveluiden suunnittelu kunnissa ovat keskeisiä toimia pakolaisten vastaanotossa.

Uutisia viranomaisille

Kumppanuusalusta – kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoiden yhteistyötila avautuu tänään!
2.12.2021 | Uutinen
Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille. Alusta avautuu käyttäjille torstaina 2.12.2021 beta-versiona. Rekisteröidy alustalle ja tule mukaan Kumppanuusalusta-yhteisöön!
MIELI ry:n kysely selvittää, miten moni- ja vieraskieliset henkilöt saavat tietoa mielenterveydestä ja mielenterveyspalveluista
29.11.2021 | Uutinen
MIELI ry pyrkii edistämään tietoa mielenterveydestä ja mielenterveyspalveluista muuta kieltä kuin suomea puhuvien henkilöiden parissa. Järjestö on avannut kyselyn, jossa kartoitetaan, mistä ja miten mielenterveyteen liittyvää tietoa tällä hetkellä saadaan ja millaisia kokemuksia vieraskielisistä mielenterveyspalveluista Suomessa on.
Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä laski lokakuussa, mutta alueelliset erot ovat suuria
23.11.2021 | Uutinen
Marraskuun työllisyyskatsauksen mukaan ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä on laskenut vuoden 2020 lokakuuhun verrattuna -6%. Työttömien työnhakijoiden määrä on laskenut merkittävästi Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Ahvenanmaalla, Lapsissa ja Pirkanmaalla, kun taas joillakin alueilla työttömien työnhakijoiden määrät ovat nousseet.
Vieras- ja monikielisille henkilöille järjestetään poliisiammattikorkeakouluun valmentavaa koulutusta
16.11.2021 | Uutinen
Helsingissä järjestetään vuoden 2022 alussa vieras- ja monikielisille henkilöille suunnattua työvoimakoulutusta, jonka tavoitteena on, että opiskelija saa Poliisiammattikorkeakoulun pääsykokeissa vaadittavan osaamisen ja läpäisee pääsykokeen. Koulutuksen avulla pyritään edistämään hakijoiden moninaisuutta ja vastaamaan vieraskielisten poliisien tarpeeseen.
Etnon vaaliklinikoilla välitetään tietoa vuoden 2022 aluevaaleista
15.11.2021 | Uutinen
Suomessa järjestetään aluevaalit tammikuussa 2022. Etnisten suhteiden neuvottelukunta (Etno) järjestää ennen aluevaaleja vaaliklinikoita, joissa keskustellaan vaalien tarkoituksesta, hyvinvointialueiden tehtävistä, maahanmuuttaneiden osallisuudesta ja vaalihäirinnästä. Oikeusministeriö on tuottanut vaaleista tietoa myös eri kielillä.
Kaikki uutiset