Hyppää sisältöön

Tietoa sinulle, kun toimit järjestössä tai vapaaehtoisena

Järjestötoimija tai vapaaehtoistyöntekijä tukee työllään maahanmuuttaneiden osallisuutta yhteiskunnassa. Matalan kynnyksen toiminta edistää kotoutumista yhdessä viranomaistyön kanssa. Omakielisen tuen tarjoaminen on järjestöjen merkittävä etu.

Useita ihmisiä pöydän ääressä keskustelemassa

Kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Järjestöjen palvelut Järjestöillä on merkittävä rooli kotoutumisen edistämisessä alkuvaiheen asumiseen liittyvistä tehtävistä kielikerhoihin ja erilaiseen harrastustoimintaan.
Vapaaehtoistyö Liity mukaan vapaaehtoiseksi järjestöjen kautta. Iso järjestö pystyy usein tukemaan järjestöjen vapaaehtoisia järjestämällä koulutusta ja työnohjauksellista tukea vapaaehtoistehtävässä toimimiseen.
Työkalut toimijoille Osiosta löydät verkkokoulutukset ja -käsikirjat sekä tietoa muun muassa haitallisten käytäntöjen ehkäisemisestä. Myöhemmin osioon täydennetään päivitetyt kotoutumissuunnitelmalomakkeet.
Kotoutumisentukena.fi Kotoutumisentukena.fi:ssä voi ilmoittaa ja hakea kotoutumista tukevaa matalan kynnyksen toimintaa.
Monialainen yhteistyö Monialainen ja -ammatillinen yhteistyö kuuluu oleellisena osana kotoutumista edistävään työhön.

Uutisia järjestöille ja vapaaehtoisille

Integration 2022 -tapahtuman näyttelypistehaku on käynnissä
4.5.2022 | Uutinen
Onko sinulla tai organisaatiollasi kotoutumisen tai pakolaisten vastaanoton hyvä käytäntö muille jaettavaksi? Vai haluatko kertoa kotoutumista edistävästä toiminnastasi mahdollisille kumppaneille? Osallistu Integration 2022 -tapahtumaan näytteilleasettajana. Integration 2022 järjestetään 7.–8.11.2022 Tampereella.
Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Ukrainasta pakenevien palveluista ja työllistymisestä
17.3.2022 | Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriö on julkaissut kotoutuminen.fi:ssä verkkosivun, jossa on vastauksia yleisiin, Ukrainasta sotaa pakenevia koskeviin kysymyksiin. Tämä usein kysyttyjen kysymysten (UKK) kooste sisältää tietoa muun muassa tilapäisestä suojelusta, palveluista ja työllistymisestä. Koostetta päivitetään tarvittaessa.
Osallisena-hanke julkaisee pakolaistaustaisten blogeja
4.3.2022 | Uutinen
Osallisena-hankkeen Kuuleeko kukaan -kampanja koostuu pakolaistaustaisten henkilöiden blogiteksteistä ja some-kampanjasta #KuuleekoKukaan. Kampanjassa pakolaistaustaiset maahanmuuttaneet saavat tuoda kuuluviin oman äänensä osallisuudesta suomalaisessa yhteiskunnassa ja palveluissa. 
Kotoutumisen osaamiskeskus on koonnut tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen kotoutumistoimijoille
4.3.2022 | Uutinen
Kotoutuminen.fi-verkkopalveluun on luotu sivu, jonne on koottu tietoa ja viestintää Ukrainan tilanteeseen liittyen. Tiedot on tarkoitettu kotoutumistoimijoille ja ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyksen koskettamia henkilöitä. 
Työ- ja elinkeinoministeriö myöntää järjestörahoitusta 12 järjestölle 
28.2.2022 | Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) myöntää järjestöille yhteensä 600 000 euroa avustusta kotoutumista tukevaan työhön vuodelle 2022. Järjestötoiminnan rahoittamisen avulla pyritään tehostamaan kolmannen sektorin kotoutumista edistävää toimintaa. Vuoden 2022 rahoitushaussa etsittiin hankkeita, joiden tavoitteena on tukea perheellisten maahanmuuttaneiden kotoutumista.
Kaikki uutiset