Hyppää sisältöön

Tietoa sinulle, kun toimit järjestössä tai vapaaehtoisena

Järjestötoimija tai vapaaehtoistyöntekijä tukee työllään maahanmuuttaneiden osallisuutta yhteiskunnassa. Matalan kynnyksen toiminta edistää kotoutumista yhdessä viranomaistyön kanssa. Omakielisen tuen tarjoaminen on järjestöjen merkittävä etu.

Useita ihmisiä pöydän ääressä keskustelemassa

Kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Järjestöjen palvelut Järjestöillä on merkittävä rooli kotoutumisen edistämisessä alkuvaiheen asumiseen liittyvistä tehtävistä kielikerhoihin ja erilaiseen harrastustoimintaan.
Vapaaehtoistyö Liity mukaan vapaaehtoiseksi järjestöjen kautta. Iso järjestö pystyy usein tukemaan järjestöjen vapaaehtoisia järjestämällä koulutusta ja työnohjauksellista tukea vapaaehtoistehtävässä toimimiseen.
Työkalut toimijoille Osiosta löydät verkkokoulutukset ja -käsikirjat sekä tietoa muun muassa haitallisten käytäntöjen ehkäisemisestä. Myöhemmin osioon täydennetään päivitetyt kotoutumissuunnitelmalomakkeet.
Kotoutumisentukena.fi Kotoutumisentukena.fi:ssä voi ilmoittaa ja hakea kotoutumista tukevaa matalan kynnyksen toimintaa.
Monialainen yhteistyö Monialainen ja -ammatillinen yhteistyö kuuluu oleellisena osana kotoutumista edistävään työhön.

Uutisia järjestöille ja vapaaehtoisille

Kumppanuusalusta – kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoiden yhteistyötila avautuu tänään!
2.12.2021 | Uutinen
Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille. Alusta avautuu käyttäjille torstaina 2.12.2021 beta-versiona. Rekisteröidy alustalle ja tule mukaan Kumppanuusalusta-yhteisöön!
Hae TEM:n järjestöavustusta 20.12.2021 mennessä
29.11.2021 | Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) jakaa vuodelle 2022 valtionavustuksen erityisavustuksena järjestörahoitusta, jonka avulla tehostetaan kolmannen sektorin kotoutumista tukevaa toimintaa. Vuoden 2022 hankehaussa rahoitetaan hankkeita, joiden tavoitteena on tukea perheellisten maahanmuuttaneiden kotoutumista. Haku on avoinna 29.11.–20.12.2021.
Etnon vaaliklinikoilla välitetään tietoa vuoden 2022 aluevaaleista
15.11.2021 | Uutinen
Suomessa järjestetään aluevaalit tammikuussa 2022. Etnisten suhteiden neuvottelukunta (Etno) järjestää ennen aluevaaleja vaaliklinikoita, joissa keskustellaan vaalien tarkoituksesta, hyvinvointialueiden tehtävistä, maahanmuuttaneiden osallisuudesta ja vaalihäirinnästä. Oikeusministeriö on tuottanut vaaleista tietoa myös eri kielillä.
Käsitteet edistämässä yhdenvertaisuutta – kotoutumisen osaamiskeskus järjestää info- ja keskustelutilaisuuksia kotoutumisen sanastosta marraskuussa
10.11.2021 | Uutinen
Oletko kiinnostunut kotoutumiseen, yhdenvertaisuuteen ja syrjintään liittyvistä käsitteistä ja niiden käytöstä? Tervetuloa kotoutumisen osaamiskeskuksen järjestämiin info- ja keskustelutilaisuuksiin marraskuussa! Kotoutumistoimijoille ja viestinnän ammattilaisille järjestettävien suomenkielisten tilaisuuksien lisäksi järjestämme keskustelutilaisuudet arabiaa ja venäjää puhuville henkilöille.
Kotoutuminen.fi:ssä on lista monikielisistä materiaaleista kotoutumisen tueksi
18.10.2021 | Uutinen
Kotoutumisentukena.fi ja kotoutumisen osaamiskeskus ovat päivittäneet listan, joka kokoaa yhteen monikielisiä suomalaiseen yhteiskuntaan liittyviä materiaaleja. Lista löytyy kotoutuminen.fi-verkkopalvelusta ja sen on tarkoitus tukea kotoutumista ja kotoutumista edistävien toimijoiden työtä.
Kaikki uutiset