Työpaja hyvien väestösuhteiden edistämiseksi Uudellamaalla

Maanantai 20.5.2024 klo 10.00 –  15.00

Hyvät väestösuhteet -hankkeen työpajassa Uudenmaan paikalliset ja alueelliset toimijat pääsevät miettimään ja sopimaan, miten edistävät hyviä väestösuhteita yhteistyössä alueellaan.

Aika: 20.5.2024 klo 10.00–15.00

Paikka: Iso Auditorio, Pasilan virastokeskus, Opastinsilta 12 B, 00520 Helsinki

Uudenmaan, Hämeen ja Kaakkois-Suomen alueella on vuodesta 2022 alkaen lähdetty laatimaan yhteistä toimintasuunnitelmaa rasismin torjumiseksi ja hyvien väestösuhteiden edistämiseksi osana Hyvien väestösuhteiden edistämisen pilottihankkeen toimintaa. Uudenmaan ELY-keskuksen hallinnoima Hyvät väestösuhteet -hanke tukee näiden toimintasuunnitelmien toimeenpanoa työpajoilla ja ostopalvelurahalla.

Toimintasuunnitelmassa on seitsemän tavoitetta. Tässä Helsingissä 20.5.2024 järjestettävässä työpajassa Uudenmaan toimijoilla on mahdollisuus valita 1–2 tavoitetta, joiden edistämiseen alueella keskitytään, määritellä niille toimenpiteet, vaikuttamiskanavat ja toimijoiden roolit. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään äänestämään itseä tai edustamaansa organisaatiota eniten koskettavat tavoitteet. 

Työpaja on tarkoitettu Uudenmaan paikallisille ja alueellisille viranomaisille, järjestöille, oppilaitoksille, yrityksille sekä muille hyviä väestösuhteita tukeville toimijoille. Myös muilla alueilla järjestetään vastaavia tilaisuuksia.

Ilmoittaudu työpajaan 13.5.2024 mennessä. 

Hanke toteutetaan osana työ- ja elinkeinoministeriön Pakolaisten kuntiin ohjaamisen ja kotoutumisen tuen toimintaohjelmaa, turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) uudelleensijoittamisen erillismäärärahalla.

Lisätietoja:
Ilmoittaudu työpajaan
Kutsu työpajaan
Liisa Päkki, Uudenmaan ELY-keskus, [email protected]

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt, hyvinvointialueet