Hyppää sisältöön

Tietoa sinulle, kun toimit alaikäisen ilman huoltajaa saapuneen edustajana

Alaikäisen edustaja huolehtii siitä, että lapsen oikeudet toteutuvat turvapaikkaprosessissa. Edustaja toimii alaikäisenä saapuneen turvapaikanhakijan apuna ja tukena sekä käyttää alaikäisen huoltajalle kuuluvaa puhevaltaa turvapaikkaprosessissa. Sivustolta saa tietoa myös, jos on vasta harkitsemassa toimimista alaikäisen edustajana.

Jalat ja matkalaukku metroasemalaiturilla

Osaava edustaja -verkkokoulutus Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajuudesta ja edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.
Alaikäisen edustamisen käsikirja Käsikirja antaa tietoa ja ohjeistusta ilman huoltajaa Suomessa asuvan oleskeluluvan saaneen alaikäisen edustajalle.
Alaikäisen tukemisen käsikirja Käsikirja on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät ilman huoltajaa olevien alaikäisten parissa perheryhmäkodeissa tai tukiasumisyksiköissä.
Pakolaiset ja kansainvälistä suojelua saavat Osiossa on tietoa kiintiöpakolaisten ja turvapaikanhakijoiden Suomeen saapumisesta ja vastaanotosta kuntaan.
Lapset, nuoret ja perheet Kotoutumistyöhön lasten, nuorten ja perheiden kanssa liittyvät esimerkiksi perhelähtöisyys, lasten ja nuorten kotoutumisen tuki, alaikäisen edustaminen, jälkihuolto ja perheenyhdistäminen.
Kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.

Uutisia alaikäisen edustajana toimiville

Kumppanuusalusta – kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoiden yhteistyötila avautuu tänään!
2.12.2021 | Uutinen
Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille. Alusta avautuu käyttäjille torstaina 2.12.2021 beta-versiona. Rekisteröidy alustalle ja tule mukaan Kumppanuusalusta-yhteisöön!
TEM valmistelee oleskeluvan saaneiden, ilman huoltajaa tulleiden nuorten palveluiden uudistamista
4.11.2021 | Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriön asettama työryhmä alkaa valmistella oleskeluluvan saaneiden, alaikäisenä ilman huoltajaa tulleiden nuorten ja lasten palveluiden järjestämisen uudistamista. Tavoitteena on turvata näille nuorille yhdenvertaiset palvelut muiden erityistä tukea tarvitsevien ryhmien tapaan. 
Kotoutuminen.fi:ssä on lista monikielisistä materiaaleista kotoutumisen tueksi
18.10.2021 | Uutinen
Kotoutumisentukena.fi ja kotoutumisen osaamiskeskus ovat päivittäneet listan, joka kokoaa yhteen monikielisiä suomalaiseen yhteiskuntaan liittyviä materiaaleja. Lista löytyy kotoutuminen.fi-verkkopalvelusta ja sen on tarkoitus tukea kotoutumista ja kotoutumista edistävien toimijoiden työtä.
Kotoutumisen osaamiskeskus on koonnut tietoa Afganistanin tilanteesta
3.9.2021 | Uutinen
Afganistanin kriisi koskettaa monia ihmisiä myös Suomessa. Olemme koonneet verkkopalveluumme viranomaisten, järjestöjen ja muiden toimijoiden tuottamaa viestintää tilanteeseen liittyen. Ajankohtaiset ja luotettavat tietolähteet voivat auttaa erityisesti afganistanilaistaustaisia ja heidän parissaan työskenteleviä henkilöitä.
Uudistunut kotoutuminen.fi-verkkosivu palvelee kotoutumistoimijoita
1.9.2021 | Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskuksen ylläpitämän verkkopalvelun uudistus on edennyt. Vanha kotouttaminen.fi-sivusto lakkaa toimimasta ja kotoutuminen.fi:n beta-versiosta siirrytään varsinaiseen verkkopalveluun keskiviikkona 1.9.2020. Jatkossa käyttäjiä palvelee siis vain kotoutuminen.fi.
Kaikki uutiset