Hyppää sisältöön

Tietoa sinulle, kun toimit työantajana

Työnantaja kohtaa suomalaisen työelämän monimuotoistumisen, voi edistää yhteiskunnan vastaanottavuutta ja vaikuttaa siihen, mitä tulevaisuuden työelämä on.

Mies ja nainen pöydän ääressä, toinen ojentaa paperia

Työelämä ja työperäinen maahanmuutto Osiossa on tietoa työelämästä, työllistymisestä ja työperäisestä maahanmuutosta. Osion sisältöjä kehitetään kesän 2021 aikana.
Työelämän monimuotoisuusohjelma Työ- ja elinkeinoministeriön työelämän monimuotoisuusohjelman tavoitteena on, että yritykset ja organisaatiot hyötyvät monimuotoisuudesta ja maahanmuuttaneiden pääsy osaamistaan vastaaviin tehtäviin ja uralla eteneminen helpottuvat.
Kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Yhteiskunnan vastaanottavuus Yhteiskunnan vastaanottavuuden näkökulmasta kotoutuminen on monensuuntaista. Kotoutuminen voidaan nähdä myös dynaamisena kahdensuuntaisena keskinäisen mukautumisen prosessina, johon kaikki jäsenvaltioiden maahanmuuttajat ja asukkaat osallistuvat.
InfoFinland.fi InfoFinland on monikielinen verkkosivusto, joka kokoaa yhteen tärkeää tietoa Suomeen muuttoa suunnittelevalle tai täällä jo asuvalle. Sivusto palvelee myös viranomaisia monikielisessä tiedotuksessa.

Uutisia työnantajille

Työikäisen väestön kasvu on maahanmuuton varassa tulevina vuosina
22.5.2024 | Uutinen
Lyhyen aikavälin työmarkkinaennusteen mukaan nettomaahanmuutto pysyttelee korkealla tasolla tulevina vuosina. Tämä heijastuu työttömien työnhakijoiden määrään. Koska työikäisen väestön kasvu on pitkälti maahanmuuton varassa, jatkaa ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä oletettavasti kasvuaan.
Ensimmäisiä kotoutumissuunnitelmia laadittiin jälleen ennätyksellisen paljon
24.4.2024 | Uutinen
Ensimmäisiä kotoutumissuunnitelmia laadittiin vuoden 2024 ensimmäisellä vuosineljänneksellä yli 5 400, ja luku oli mittaushistorian korkein. Ulkomaan kansalaisten työllisyysaste on laskenut edelleen matalasuhdanteen vuoksi. Ulkomaalaisten työllisyysaste on Suomen kansalaisten vastaavaa suhdanneherkempi.
Työryhmä alkaa valmistella kotoutumistukea ja työmarkkinatuen kielilisää
12.4.2024 | Uutinen
Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut työryhmän, joka alkaa valmistella kotoutumistukea ja työmarkkinatuen kielilisää. Uudistuksen tavoitteena on vahvistaa maahanmuuttaneiden työllisyyttä ja kotoutumista.
Ulkomaalaisten työllisyysasteessa on huomattavaa laskua
27.3.2024 | Uutinen
Ulkomaalaisten työllisyysasteen laskun taustalla voi olla matalasuhdanteen vaikutuksen lisäksi se, että yhä useampi tilapäistä suojelua saanut ukrainalainen on osa työvoimatutkimuksen otosväestöä. Ukrainalaisten vaikutus voi painaa kaikkien ulkomaalaisten työllisyysastetta alaspäin. Suomeen jäävien ukrainalaisten työllisyysasteen voidaan kuitenkin olettaa nousevan tulevaisuudessa.
Rakennusalan heikko suhdanne on kasvattanut ulkomaalaisten työttömyyttä
20.2.2024 | Uutinen
Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä kasvaa. Kasvua selittää tilapäistä suojelua saaneiden ukrainalaisten siirtyminen TE-asiakkaiksi sekä ulkomaalaisen väestön määrän kasvu Suomessa.
Kaikki uutiset