Hyppää sisältöön

Tietoa sinulle, kun toimit työantajana

Työnantaja kohtaa suomalaisen työelämän monimuotoistumisen, voi edistää yhteiskunnan vastaanottavuutta ja vaikuttaa siihen, mitä tulevaisuuden työelämä on.

Mies ja nainen pöydän ääressä, toinen ojentaa paperia

Työelämä ja työperäinen maahanmuutto Osiossa on tietoa työelämästä, työllistymisestä ja työperäisestä maahanmuutosta. Osion sisältöjä kehitetään kesän 2021 aikana.
Työelämän monimuotoisuusohjelma Työ- ja elinkeinoministeriön työelämän monimuotoisuusohjelman tavoitteena on, että yritykset ja organisaatiot hyötyvät monimuotoisuudesta ja maahanmuuttaneiden pääsy osaamistaan vastaaviin tehtäviin ja uralla eteneminen helpottuvat.
Kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Yhteiskunnan vastaanottavuus Yhteiskunnan vastaanottavuuden näkökulmasta kotoutuminen on monensuuntaista. Kotoutuminen voidaan nähdä myös dynaamisena kahdensuuntaisena keskinäisen mukautumisen prosessina, johon kaikki jäsenvaltioiden maahanmuuttajat ja asukkaat osallistuvat.
InfoFinland.fi InfoFinland on monikielinen verkkosivusto, joka kokoaa yhteen tärkeää tietoa Suomeen muuttoa suunnittelevalle tai täällä jo asuvalle. Sivusto palvelee myös viranomaisia monikielisessä tiedotuksessa.

Uutisia työnantajille

Ukrainalaisia on nyt työnhakijoina enemmän kuin muita ulkomaalaisia
31.1.2023 | Uutinen
Ulkomaalaisia työttömiä työnhakijoita oli joulukuussa 37 091, mikä on 14 % kaikista työttömistä työnhakijoista. Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden määrä nousi edellisvuodesta 15 % (4 919 henkilöä).
Tietopohja työvoiman maahanmuuton viranomaisyhteistyön kehittämiseksi vahvistuu
20.12.2022 | Uutinen
Työvoiman maahanmuuton kehitystyön vahvistamiseksi työ- ja elinkeinoministeriö selvittää, miten viranomaisrakenteita ja -yhteistyötä voitaisiin vielä parantaa. Tavoitteena on luoda asiakkaalle onnistunut maahanmuuttokokemus lähtömaasta Suomeen asettautumiseen saakka. Lisätietoa kehityshankkeisiin antaa myös Valtiontalouden tarkastusviraston tuore työvoiman maahanmuuttoon keskittyvä tarkastuskertomus. 
Talent Boost Summit esittelee Vaasassa kansainvälisiä rekrytointeja tukevia palveluita
18.11.2022 | Uutinen
Ensi viikolla Vaasassa järjestettävä Talent Boost Summit on mahdollisuus napata mukaansa parhaat tärpit palveluista, joita kansainvälisiin rekrytointeihin ja monimuotoisten työyhteisöjen kehittämiseen on saatavilla. 
Talent Boost -verkkosivusto kokoaa tietoa osaajien maahanmuuton edistämisestä
29.6.2022 | Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat avanneet uuden Talent Boost -verkkosivuston. Sivusto kertoo Talent Boost -verkostossa tehtävästä käytännön työstä, ohjelman tavoitteista ja toimijoista.
Videot kertovat Ukrainasta pakeneville työllistymisestä ja työelämän pelisäännöistä
29.4.2022 | Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) on tuottanut kaksi videota, joilla pyritään tavoittamaan Ukrainasta paenneita, tilapäistä suojelua hakeneita. Videoiden tavoitteena on antaa sotaa pakeneville ruohonjuuritason tietoa työllistymisestä ja estää haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten hyväksikäyttöä. Videoita voi jakaa vapaasti.
Kaikki uutiset