Työelämä ja työperäinen maahanmuutto
Osiossa on tietoa työelämästä, työllistymisestä ja työperäisestä maahanmuutosta. Osion sisältöjä kehitetään kesän 2021 aikana.
Työelämän monimuotoisuusohjelma
Työ- ja elinkeinoministeriön työelämän monimuotoisuusohjelman tavoitteena on, että yritykset ja organisaatiot hyötyvät monimuotoisuudesta ja maahanmuuttaneiden pääsy osaamistaan vastaaviin tehtäviin ja uralla eteneminen helpottuvat.
Kumppanuusohjelma
Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Opi kotoutumisesta
Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Yhteiskunnan vastaanottavuus
Yhteiskunnan vastaanottavuuden näkökulmasta kotoutuminen on monensuuntaista. Kotoutuminen voidaan nähdä myös dynaamisena kahdensuuntaisena keskinäisen mukautumisen prosessina, johon kaikki jäsenvaltioiden maahanmuuttajat ja asukkaat osallistuvat.
InfoFinland.fi
InfoFinland on monikielinen verkkosivusto, joka kokoaa yhteen tärkeää tietoa Suomeen muuttoa suunnittelevalle tai täällä jo asuvalle. Sivusto palvelee myös viranomaisia monikielisessä tiedotuksessa.
Uutisia työnantajille
Ulkomaalaisten työllisyysaste laski vuoden 2024 lopussa
28.3.2025
|
Uutinen
Työvoimatutkimuksen mukaan ulkomaalaisten työllisyysaste oli 59,6 % vuoden 2024 viimeisellä neljänneksellä. Matalasuhdanne heijastuu yhä ulkomaan kansalaisten työllisyysasteeseen, joka laski hieman edellisestä neljänneksestä.
Ukraina, Viro ja Venäjä yleisimmät kansalaisuudet työttömien ulkomaalaisten keskuudessa
5.3.2025
|
Uutinen
Helmikuun työllisyyskatsauksesta käy ilmi, että ulkomaalaisista työttömistä työnhakijoista 14 % on ukrainalaisia. Ukrainalaisten lisäksi virolaiset ja venäläiset ovat suurimmat yksittäiset kansalaisuusryhmät työttömien ulkomaalaisten keskuudessa.
Tutkimus: ulkomaalaistaustainen nimi heikentää yhä työllistymismahdollisuuksia
28.1.2025
|
Uutinen
Etniseen taustaan perustuva rekrytointisyrjintä Suomessa on vähentynyt, mutta ulkomaalaistaustaiset työnhakijat joutuvat yhä lähettämään enemmän hakemuksia päästäkseen työhaastatteluun kuin yhtä pätevät suomalaistaustaiset hakijat. Potentiaalista työvoimaa jää edelleen hyödyntämättä etnisten ennakkoluulojen vuoksi.
Maahanmuuttaneiden työmarkkinatilanteessa on merkkejä positiivisesta kehityksestä
31.12.2024
|
Uutinen
Matalasuhdanteen vuoksi vuonna 2023 laskenut ulkomaalaisten työllisyysasteen trendi näyttää kääntyneen vähäiseen kasvuun. Samanaikaisesti Suomen kansalaisten työllisyysaste laskee.
Haussa etsitään heikossa työmarkkina-asemassa olevien maahanmuuttaneiden työllistymistä tukevia hankkeita
2.12.2024
|
Uutinen
Maahanmuuttaneiden toimiva arki -kokonaisuuden haussa (ESR+) etsitään hankkeita, joiden kohderyhmänä ovat vieraskieliset, heikossa työmarkkina-asemassa olevat, kuten Afrikasta ja Lähi-Idästä kotoisin olevat henkilöt. Hankkeiden tavoitteena on kehittää palvelujärjestelmää juurruttamalla niissä toteutetut palvelut työllisyysalueiden palveluvalikoimaan.