Kuntaan NYT! Vastaanottokentän muutokset ja tilapäistä suojelua saavien kuntaan siirtyminen

Tiistai 13.2.2024 klo 12.30 –  15.00

Maahanmuuttovirasto järjestää 13.2.2024 infotilaisuuden vastaanottojärjestelmän muutoksista sekä tilapäistä suojelua saavien kuntaan siirtymisen viranomaispalveluista.

Aika: 13.2.2024 klo 12.30-15.00

Paikka: verkossa (Teams)

Maahanmuuttovirasto kilpailuttaa vastaanottokeskuksia alkuvuodesta 2024. Kilpailuttaminen tarkoittaa sitä, että osa nyt toiminnassa olevista vastaanottokeskuksista lakkaa.
 
Tulevat muutokset voivat aiheuttaa vastaanottokeskuksissa asuvissa huolta, joten on tärkeää muistuttaa asiakkaita kuntaan siirtymisen mahdollisuudesta. Vastaanottokeskuksissa majoittuvista tilapäistä suojelua saavista henkilöistä jo noin 17 000 voi halutessaan siirtyä kuntaan ja kuntalaiseksi. 

Tilaisuudessa kuullaan vastaanottokeskusten kilpailuttamisesta ja kuntaan siirtymisten tilastonäkymistä vastaanottojärjestelmän näkökulmasta. Maahanmuuttoviraston lisäksi KELA, DVV ja sisäministeriö kertovat tilapäistä suojelua saavien kuntaan siirtymisen ajankohtaisista palveluista. 

Tilaisuus on tarkoitettu maahanmuuttotyötä tekeville toimijoille, kuten maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalveluille, ELY-keskuksille, järjestöille ja vastaanottokeskuksille.

Tilaisuus järjestetään etäyhteydellä. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Ennakkokysymyksiä voi jättää erillisellä lomakkeella. 

Lisätietoja: 
Osallistu tilaisuuteen tästä linkistä
Jätä ennakkokysymys tilaisuuteen

Kohderyhmät: hyvinvointialueet, julkinen hallinto, järjestöt ja yhteisöt, kunnat, valtionhallinto