Suomi kansainvälistyy – pysyvätkö viranomaisten palvelut perässä? Aamu Kelassa

Keskiviikko 14.2.2024 klo 9.30 –  10.30

Suomeen muutetaan nyt Tilastokeskuksen mukaan ennätyksellisen vilkkaasti, yleisimmin työpaikan tai perhesuhteiden vuoksi. Miten suomalainen yhteiskunta ja sen palvelut kohtaavat tulijat? Entä mitä vääriä käsityksiä liittyy maahanmuuttajien sosiaaliturvan käyttöön? Mitä pitäisi tehdä, jotta Suomeen muuttavat ihmiset pääsisivät sujuvasti osaksi yhteiskuntaa?

Aika: keskiviikkona 14.2. klo 9–10.30

Paikka: Kelan päätalo, Helsinki tai etänä

Näitä kysymyksiä helmikuun Aamu Kelassa -tilaisuudessa ruotivat Suomen startup-yhteisön pääekonomisti Youssef Zad, kahden kulttuurin perheiden järjestö Familia ry:n toiminnanjohtaja Elina Helmanen ja Kelan kansainvälisten asioiden osaamiskeskuksen päällikkö Suvi Rasimus. Keskustelun vetää yhteen Kelan pääjohtaja Outi Antila, ja juontajana toimii Saara Salonen Kelan viestinnästä. 

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 14.2. klo 9–10.30 Kelan päätalolla, jossa tarjolla aamupuuroa ja kahvia. Keskustelua on mahdollista seurata myös etänä. Ilmoittaudu mukaan viimeistään perjantaina 9.2.

Aamu Kelassa -tapahtumat ovat ajankohtaisia keskustelutilaisuuksia Kelan kumppaneille ja sidosryhmille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. 

Kohderyhmät: hyvinvointialueet, julkinen hallinto, järjestöt ja yhteisöt, kunnat, valtionhallinto, yritykset, yliopistot ja korkeakoulut