Integration 2024 tutuksi -tietoisku

Perjantai 12.4.2024 klo 9.00 –  10.00

työ- ja elinkeinoministeriö

Integration 2024 tutuksi -tietoiskuissa kerrotaan Integration 2024 -tapahtumasta ja sen järjestelyistä ja toimijoista. Tilaisuudet järjestetään osana kotoutumisen kumppanuusohjelman toiminta tutuksi -tietoiskuja, jotka järjestetään perjantaisin klo 9-10. Huhtikuun tilaisuudessa 12.4.2024 teemana on työvoiman ulkopuolella olevien maahanmuuttaneiden kotoutuminen.

Aika: 12.4.2024 klo 9-10

Paikka: verkossa (Teams)

Integration 2024 -tapahtuma järjestetään Turussa 14.-15.11.2024. Mikä tapahtuma on, missä ja milloin se järjestetään? Ketkä järjestävät tapahtuman tänä vuonna? Mitkä ovat tapahtuman aiheet ja kenelle tapahtuma on suunnattu? 

Näihin ja muihin kysymyksiin kuulet vastauksia kevään mittaan Integration 2024 -tutuksi tilaisuuksissa. Huhtikuun tilaisuudessa keskitytään työvoiman ulkopuolella olevien maahanmuuttaneiden kotoutumisen vahvistamisen sekä maahanmuuttajanaisten työllisyysmahdollisuuksien edistämiseen. Tietoiskussa käydään keskustelua hankkeiden kokemuksista ja kehittämistyöstä yhdessä Kumppanina kotoutumisessa -koordinaatiohankkeen johdolla. Mukana on koordinaattori Ritva Mertaniemi sekä Maahanmuuttaneiden toimiva arki -kokonaisuuden hankkeiden edustajia.

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -sarjan tarkoituksena esitellä eri toimijoiden työtä kotoutumisen edistämisen, pakolaisten vastaanoton ja yhteiskunnan vastaanottavuuden parissa. Lyhyissä tietoiskuissa toimijat kertovat esimerkiksi, millaista toimintaa tai palveluja niillä on erityisesti kotoutumistoimijoille, maahanmuuttaneille tai vieraskielisille, miten niiden prosessit toimivat ja miten toiminnassa voi olla mukana. Tilaisuuksissa on 30–40 minuutin esittely ja aikaa kysymyksille ja keskustelulle. 

Tietoiskuja järjestetään etänä Teams-yhteydellä perjantaisin klo 9-10 alkuvuoden 2024 ajan 19.1.2024 alkaen. Kaikki tapahtumakerrat lisätään kotoutuminen.fi:n tapahtumakalenteriin. Osallistumislinkki on sama jokaisella alkuvuoden tapahtumakerralla. 

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla ennen tapahtumaa. Tietoiskuihin voi osallistua myös ilman ennakkoilmoittautumista. Osallistumislinkki julkaistaan ennen tapahtumaa tässä tapahtumakuvauksessa.

Liity tietoiskuun tästä linkistä. 

Integration 2024 -tapahtuman järjestää Varsinais-Suomen ELY-keskus yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Tapahtumaa rahoittavat myös Turun kaupunki, Varsinais-Suomen hyvinvointialue ja Bildningsallianssen rf. Tapahtuma on osa kotoutumisen kumppanuusohjelmaa. Tapahtuma on Euroopan unionin osarahoittama.

Lisätietoja:
Ilmoittaudu tietoiskuihin
Integration 2024
Kumppanina kototumisessa -koordinaatiohanke

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt, hyvinvointialueet