Tutkimus tutuksi -tietoisku

Perjantai 6.9.2024 klo 9.00 –  10.00

työ- ja elinkeinoministeriö

Suomeen muuttaneilla hoiva-alan työntekijöillä huomattavasti keskimääräistä vähemmän sairauspoissaoloja - mikä selittää? Tutkimus tutuksi -tietoiskuissa esitellään maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvää tutkimusta ja tarjotaan tilaisuus keskustelulle.

Aika: 6.9.2024 klo 9-10

Paikka: verkossa (Teams)

Tutkimus tutuksi -tietoiskuja järjestetään osana kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskujen sarjaa aina kuukauden ensimmäisenä perjantaina. Tutkimus tutuksi -tietoiskut järjestetään yhteistyössä Monimuotoisuus, luottamus ja kaksisuuntainen kotoutuminen (Mobile Futures) -tutkimushankkeen kanssa. Tilaisuuksissa on noin 30–40 minuutin esittely ja aikaa kysymyksille ja keskustelulle. 

Perjantaina 6.9.2024 Suomeen muuttaneiden hoiva-alan työntekijöiden poissaoloihin liittyvästä tutkimuksesta kertoo erikoistutkija Antero Olakivi (Lifecon-hanke, Työterveyslaitos). Yhä useampi hoiva- ja hoitoalan työntekijä on ulkomailla syntynyt. Tuoreessa tutkimuksessa Suomeen muuttaneilla hoiva- ja hoitotyöntekijöillä havaittiin selvästi Suomessa syntyneitä vertaisiaan pienempi riski jäädä pois työstä sairauden vuoksi. Pienin riski havaittiin EU:n ulkopuolisista maista muuttaneilla työntekijöillä. Puheenvuoro esittelee tutkimuksen tuloksia ja pohtii niiden mahdollisia selityksiä kotoutumisen ja tasa-arvon näkökulmasta.

Ilmoittaudu tietoiskuun viimeistään 5.9.2024 klo 12 mennessä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla ennen tapahtumaa. Tietoiskuihin voi osallistua myös ilman ennakkoilmoittautumista. Osallistumislinkki julkaistaan ennen tapahtumaa tässä tapahtumakuvauksessa.

Löydät kaikki tietoiskut kototoutuminen.fi:n tapahtumakalenterista. Osallistumislinkki on sama jokaisessa syyskauden tietoiskussa. 

Lisätietoja:
Ilmoittaudu tietoiskuihin

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, järjestöt ja yhteisöt, hyvinvointialueet