Hyppää sisältöön

Tapahtumat ja koulutukset

Kotoutumisen osaamiskeskus järjestää koulutuksia, seminaareja, webinaareja ja muita tapahtumia sekä osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Tapahtumat ja koulutukset -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista.

Kotoutumisen osaamiskeskuksen ja yhteistyökumppaneiden järjestämistä tilaisuuksista voidaan jakaa materiaaleja ja tallenteita esiintyjien luvalla. Tilaisuuksien tallenteet tai koosteet julkaisemme osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla, jos ne täyttävät saavutettavuusvaatimukset.

Esitysmateriaaleja julkaistaan Kumppanuusalustan työtiloissa. Kumppanuusalustan käyttö vaatii palveluun rekisteröitymisen ja kirjautumisen

Kotoutumisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotoutumiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotoutuminen.fi:n tapahtumasivuilla. Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: [email protected].

Kumppanuusohjelman osaamispysäkit ovat lyhyitä tilaisuuksia, joissa toimijat voivat jakaa konkreettisia kotoutumiseen, yhteiskunnan vastaanottavuuden edistämiseen ja pakolaisten vastaanottoon liittyviä toimintatapoja. Syksyn 2024 ensimmäisellä osaamispysäkillä kuullaan vinkkejä maahanmuuttaneiden naisten toiminnan järjestämiseen.

Järjestäjä: TEM

Tilaisuudessa julkaistaan selvitys, jossa arvioidaan vuosina 2016–2019 toteutetun Koto-SIB -kokeilun vaikuttavuutta sekä kokeilun ja toimintamallien kustannustehokkuutta ja käytännön toteutusta.

Järjestäjä: TEM

Opintohallituksen webinaarisarjassa käsitellään tutkintojen tunnustamista yleisesti tai opetus- ja varhaiskasvatusalan ammattien näkökulmasta.

THL järjestää pakolaisten mielenterveyteen keskittyvät PALOMA-päivät 5.-6.9.2024.

Järjestäjä: THL

Koulutuksessa perehdytään laadukkaan EU:n sisäasioiden rahastojen hankehakemuksen ominaisuuksiin ja käydään läpi, miten hankesuunnitelma laaditaan.

Kuntien viestijöille suunnatussa webinaarissa käydään läpi TE Palvelut 2024 –uudistusta kuntien viestinnän näkökulmasta. Mitä uudistus tarkoittaa kunnille ja miten se tulee huomioida kuntien viestinnässä?

THL järjestää pakolaisten mielenterveyteen keskittyvät PALOMA-päivät 5.-6.9.2024.

Järjestäjä: THL

Suomeen muuttaneilla hoiva-alan työntekijöillä huomattavasti keskimääräistä vähemmän sairauspoissaoloja - mikä selittää? Tutkimus tutuksi -tietoiskuissa esitellään maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvää tutkimusta ja tarjotaan tilaisuus keskustelulle.

Järjestäjä: TEM

Moniheli ry järjestää koulutuksen taloushallinnon perusteista järjestötoimijoille.

Kumppanina kotoutumisessa -hanke järjestää webinaarin yhteiskunnan vastaanottavuudesta palveluissa. Webinaari käsittelee vaihtoehtoisia näkökulmia moninaisuuden huomioimiseen palveluissa ja asiakastyössä.

The webinar co-hosted by the European Institute for Crime Prevention and Control (HEUNI) and the Australian institute of Criminology (AIC) explores coercive control in the context of criminal investigations.

THL järjestää tilaisuuden mielen hyvinvoinnin vahvistamisesta. Teemaa käsitellään erilaisista ja eri ryhmien näkökulmasta.

Kumppanuusohjelman syksyn ensimmäinen valtakunnallinen verkostopäivä järjestetään 11.9.2024. Tilaisuuden aiheena on Suomeen muuttaneiden naisten yksinhuoltajuus, moninaiset tilanteet ja tuen tarpeet

Järjestäjä: TEM

Toistetaan yhdessä –hanke järjestää kaikille avoimen verkkokoulutuksen Toisto-menetelmän käytöstä. Koulutus tarjoaa yleistietoa Toisto-menetelmän hyödyntämisestä suomen kielen alkeiden opettamisessa maahanmuuttajille sekä esittelee valmiita materiaaleja opetukseen.

This webinar discusses two pressing legal and social challenges in contemporary Finland: access to asylum and and mental well-being among precarious migrant workers. The webinar is organized by Mobile Futures project.

Integration 2024 tutuksi -tietoiskuissa kerrotaan Integration 2024 -tapahtumasta ja sen järjestelyistä ja toimijoista.

Järjestäjä: TEM

Språkboost häller en släppfest där du kan bekanta dig med deras nya webbmaterial om det svenska i Finland och annat som är på gång inom Språkboost och Aalto Online Hybrid Lab.

Youpret oy:n tietoiskussa käsitellään yritysten roolia kotoutumisessa sekä eri toimijoiden yhteistyötä.

KEHA-keskuksen tietoiskussa käsitellään kotoutumisen asiakastietojärjestelmää ja monikielistä yhteiskuntaorientaatiota.

Uudenmaan liiton tietoisku Kuntamarkkinoilla tarjoaa katsauksen maahanmuuton nykytilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä Uudellamaalla.

Kuntamarkkinoiden kotoutumisen yhdyspintojen ohjelmassa käsitellään kuntien ja hyvinvointialueiden vastuita ja rooleja kotoutumisen edistämisessä vuonna 2025 ja paneudutaan yhteistyön käytäntöihin ja kuntien ja hyvinvointialueiden välisen yhteistyön merkitykseen kotoutumisen edistämisessä.

Kuntamarkkinoiden seminaarissa keskustellaan uudistusten teemoista ja valmistelun tilanteesta kunnissa. Aiheina ovat esimerkiksi elinvoiman edistäminen, yrittäjänäkökulman huomioiminen, kotoutuminen, rahoitus, digiasiat ja viestintä.

Kuntoutussäätiön webinaarissa käydään läpi hyviä käytäntöjä yhdenvertaisuuden tukemiseksi työpaikoilla. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat lisätä ymmärrystään ja osaamistaan siitä, kuinka toimia työyhteisössä kaikkien työntekijöiden yhdenvertaisuutta tukien.

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskuissa eri toimijat kertovat työstään kotoutumisen edistämisen, pakolaisten vastaanoton ja yhteiskunnan vastaanottavuuden parissa. Perjantaina 20.9.2024 kuullaan hallituksen tiedonannosta yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämiseksi.

Järjestäjä: TEM

Moniheli ry organises training on the basics of financial management and monitoring for associations.

H-hetki lähestyy – 23.9.2024 on enää 100 päivää siihen, kun TE-palvelut siirtyvät valtiolta kunnille. Seminaarissa pureudutaan lähestyvään uudistukseen eri näkökulmista asiantuntijapuheenvuorojen sekä kuntien hyvien käytänteiden kautta.

Kiintiöpakolaisten kuntaansijoitus -projekti (Maahanmuuttovirasto) järjestää kunnille, hyvinvointialueille ja ELY-keskuksille yleisperehdytyksen Ulkomaalaisasioiden asiankäsittelyjärjestelmään (UMA) sekä työkaluihin liittyvistä menettelyistä ja ohjeistuksesta.

Opintohallituksen webinaarisarjassa käsitellään tutkintojen tunnustamista yleisesti tai opetus- ja varhaiskasvatusalan ammattien näkökulmasta.

Infotilaisuudessa pääset kuulemaan, kuinka voit hyödyntää kotoutumisentukena.fi –verkkopalvelua työssäsi. Tilaisuus on suunnattu ohjaus- ja neuvontatyötä tekeville henkilöille, jotka kohtaavat työssään maahanmuuttaneita ja joille palvelu ei ole entuudestaan tuttu.

Järjestöt tutuksi -tietoiskussa maahanmuuton ja kotoutumisen edistämisen parissa toimivat järjestöt ja yhdistykset esittelevät toimintaansa. Syyskuussa toimintaansa esittelee International Professionals Finland ry.

Järjestäjä: TEM

Maahanmuuttoviraston infowebinaarissa käsitellään oleskelulupia työnteon sekä perhesiteiden perusteella, kansalaisuuden hakemista ja asiointia palvelupisteessä.