MONET-seminaari: Moninainen Suomi – kotoutuminen hyvinvointialueilla

Perjantai 26.5.2023 klo 9.00 – 15.30

MONET-seminaari tarjoaa tilannekuvaa, tutkimustietoa, työkaluja ja mielenkiintoisia keskusteluja maahanmuuton, kotoutumisen ja terveyden ja hyvinvoinnin risteyskohdassa. Tänä vuonna nostamme hyvinvointialueet seminaarimme keskiöön. Päivän aikana kuullaan kotoutumislain uudistuksesta ja vuoden alussa toimintansa aloittaneiden hyvinvointialueiden tilanteista. Tarjoamme myös tietoa työkaluista, jotka auttavat yhteistyötä eri toimijoiden välillä sekä edistävät yhdenvertaisempaa asiakastyötä. Lisäksi syvennytään tarkastelemaan ilman huoltajaa tulleisiin alaikäisiin liittyviä kysymyksiä.

Aika: 26.5.2023 klo 9–15.30
Paikka: THL, Helsinki ja verkossa

Vuoden 2023 Moninainen Suomi – kotoutuminen hyvinvointialueilla -seminaarissa etsitään vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Miten hyvinvointialueita ja kotoutumislakia koskevat uudistukset vaikuttavat maahanmuuton ja kulttuurisen moninaisuuden parissa toimivien työhön? 
  • Miten kehittää omaa osaamista tukemaan yhdenvertaisuutta, entä millaisia välineitä on tarjolla onnistuneen asiakaskohtaamisen tueksi? 

Lisäksi verkostoidutaan ja keskustellaan aiheiden parissa työskentelevien toimijoiden kanssa.

Seminaari on suunnattu kotoutumisen ja maahanmuuton parissa työskenteleville asiantuntijoille ja ammattilaisille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Seminaarin sisältö sopii myös hyvinvointialueilla työskenteleville sote-asiantuntijoille ja -ammattilaisille. Seminaarin sisältö palvelee parhaiten päätöksentekijöitä, valtion ja kuntien viranomaisia, sosiaali- ja terveysalan sekä maahanmuuton asiantuntijoita, tutkijoita ja järjestötoimijoita.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Seminaari järjestetään THL:ssä Helsingissä ja verkossa. Seminaarista ei tule tallennetta. Seminaari on maksuton.

Seminaarin tarkempi ohjelma päivittyy THL:n sivuille pari viikkoa ennen seminaaria.

Seminaarin järjestävät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) MONET-asiantuntijaryhmä yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) kotoutumisen osaamiskeskuksen kanssa.

Kohderyhmät: hyvinvointialueet, julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, järjestöt ja yhteisöt