Hyppää sisältöön

Testipiste arvioi kielitaitoa

Testipiste on aikuisten maahanmuuttaneiden kielitaidon arviointikeskus. Testipisteessä arvioidaan maahanmuuttaneen suomen kielen lähtötasoa ja sen perusteella sopivaa suomen kielen kurssia. Lisäksi Testipiste järjestää kielitaidon arviointikoulutusta kieltenopettajille ja tarjoaa kotoutumis-koulutukseen liittyvän suomen kielen opintojen lopputestin.

Testipisteessä kielitaito arvioidaan yhtenäisellä toimintamallilla. Tavoitteena on laatia asiakkaalle tarpeita vastaava koulutussuunnitelma ja siten nopeuttaa sopivaan koulutukseen ohjaamista ja työmarkkinoille pääsyä. 

Testipisteen toiminta on alkanut ESR-hankerahoituksella ja vakiintunut vuoden 2014 alussa.

Lähtötason arviointi on tarkoitettu aikuisille maahanmuuttaneille

Suomen kielen lähtötason arviointiin ja suomen kielen kursseille haetaan TE-toimiston kautta. Testausta järjestetään Testipisteen toimitiloissa joka viikko. Lähtötason arviointi on tarkoitettu aikuisille maahanmuuttaneille.

Testiin kuuluu haastattelun lisäksi erilaisia testejä, joiden avulla selvitetään kielitaidon lisäksi opiskeluvalmiuksia. Testi ei ole pääsykoe. Osallistujan tarvitse osata ennestään suomea. Arvioinnin avulla maahanmuuttaneelle valitaan sopiva suomen kielen kurssi.

Lue lisää:
Testipiste 
Arviointikoulutukset 
Kotoutumiskoulutus