Hyppää sisältöön

Tietoa koronaviruksesta kotoutumistoimijoille

Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa uutisiin viranomaisten, valtion, kuntien ja järjestöjen tuottamaa monikielistä koronavirusviestintää. Monikielisen viestinnän koosteuutisia päivitetään jatkuvasti.

Lisäksi julkaisemme koronavirustilanteessa hyödynnettävää aineistoa (mm. käännösohje, aineistoa etäopintoihin ja -opetukseen) työssään maahanmuuttaneita kohtaavien työn tueksi.

Seuraa vastuuviranomaisten ja valtioneuvoston ajantasaista viestintää ja suosituksia koronavirustilanteessa. Päivitämme monikieliset koronaviruskoosteemme noin kerran kuussa.

Uutisia koronavirustilanteessa kotoutumistyön tueksi

Ota käyttöösi monikieliset materiaalit koronaviruksesta
9.8.2021 | Uutinen
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) päivittää tietoja koronaviruksesta ja hoitoon hakeutumisesta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi THL on julkaissut tietoa koronaviruksesta yli 10 eri kielellä. Myös muut viranomaiset, ministeriöt ja sairaanhoitopiirit ovat tuottaneet runsaasti monikielistä materiaalia. Monikielistä viestintää koronaviruksesta tarjoavat myös tiedotusvälineet.
Kunnat tarjoavat monikielistä viestintää asioinnista koronavirustilanteessa
25.6.2021 | Uutinen
Monissa kunnissa maahanmuuttaneiden neuvontapisteet ohjaavat asiakkaita verkkoasioinnin tai puhelinpalveluiden pariin. Koronavirustilanteessa osa kunnista tarjoaa puhelinneuvontaa eri kielillä. Osa kunnista on myös julkaissut monikielistä tietoa koronaviruksesta ja koronarokotuksista. Uutisessa on otettu huomioon muut kielet kuin suomi ja ruotsi.
Monikielisen ja -kanavaisen koronaviestinnän toimintaryhmä on saanut demokratiatunnustuksen
13.10.2021 | Uutinen
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) keväällä 2020 käynnistämä monikielisen ja monikanavaisen koronaviestinnän toimintaryhmä on saanut vuoden 2021 demokratiatunnustuksen. Toimintaryhmä on selvittänyt ja luonut toimia, joilla voidaan viedä monikielistä viestintää tehokkaammin ja saavutettavasti arkeen sekä välittää tietoa terveydenhuoltoon hakeutumisesta koronapandemian aikana monikanavaisesti. Työn taustalla on ajatus yhdenvertaisuuden varmistamisesta kansalaisviestinnässä kriisitilanteen aikana. Toimintaryhmään kuuluvat myös sosiaali- ja terveysministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö.
THL:n tutkimus kertoo koronaepidemian vaikutuksista maahanmuuttaneiden terveyteen ja hyvinvointiin
7.9.2021 | Uutinen
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut tutkimustuloksia koronaepidemian vaikutuksista maahanmuuttaneiden terveyteen. Tutkimuksen mukaan koronaepidemia on heikentänyt monien maahanmuuttaneiden koettua terveyttä ja hyvinvointia ja lisännyt heidän psyykkistä kuormitustaan.
Haku Euroopan muuttoliikefoorumiin on auki kansalaisyhteiskunnan toimijoille
3.8.2021 | Uutinen
Euroopan muuttoliikefoorumin (European Migration Forum) kuudes tapaaminen järjestetään 27.-28.10.2021. Yhteistyöfoorumin haku on auki maahanmuuton ja kotoutumisen parissa työskenteleville kansalaisyhteiskunnan toimijoille. Foorumi keskittyy koronapandemian vaikutuksiin maahanmuuttoon ja kotoutumiseen.
Kaikki uutiset