Hyppää sisältöön

Tietoa koronaviruksesta kotoutumistoimijoille

Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa uutisiin viranomaisten, valtion, kuntien ja järjestöjen tuottamaa monikielistä koronavirusviestintää. Monikielisen viestinnän koosteuutisia päivitetään jatkuvasti.

Lisäksi julkaisemme koronavirustilanteessa hyödynnettävää aineistoa (mm. käännösohje, aineistoa etäopintoihin ja -opetukseen) työssään maahanmuuttaneita kohtaavien työn tueksi.

Seuraa vastuuviranomaisten ja valtioneuvoston ajantasaista viestintää ja suosituksia koronavirustilanteessa. Päivitämme monikieliset koronaviruskoosteemme noin kerran kuussa.

Uutisia koronavirustilanteessa kotoutumistyön tueksi

Ota käyttöösi monikieliset materiaalit koronaviruksesta
9.8.2021 | Uutinen
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) päivittää tietoja koronaviruksesta ja hoitoon hakeutumisesta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi THL on julkaissut tietoa koronaviruksesta yli 10 eri kielellä. Myös muut viranomaiset, ministeriöt ja sairaanhoitopiirit ovat tuottaneet runsaasti monikielistä materiaalia. Monikielistä viestintää koronaviruksesta tarjoavat myös tiedotusvälineet.
THL:n tutkimus kertoo koronaepidemian vaikutuksista maahanmuuttaneiden terveyteen ja hyvinvointiin
7.9.2021 | Uutinen
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut tutkimustuloksia koronaepidemian vaikutuksista maahanmuuttaneiden terveyteen. Tutkimuksen mukaan koronaepidemia on heikentänyt monien maahanmuuttaneiden koettua terveyttä ja hyvinvointia ja lisännyt heidän psyykkistä kuormitustaan.
Kunnat tarjoavat monikielistä viestintää asioinnista koronavirustilanteessa
25.6.2021 | Uutinen
Monissa kunnissa maahanmuuttaneiden neuvontapisteet ohjaavat asiakkaita verkkoasioinnin tai puhelinpalveluiden pariin. Koronavirustilanteessa osa kunnista tarjoaa puhelinneuvontaa eri kielillä. Osa kunnista on myös julkaissut monikielistä tietoa koronaviruksesta. Uutisessa on otettu huomioon muut kielet kuin suomi ja ruotsi.
Haku Euroopan muuttoliikefoorumiin on auki kansalaisyhteiskunnan toimijoille
3.8.2021 | Uutinen
Euroopan muuttoliikefoorumin (European Migration Forum) kuudes tapaaminen järjestetään 27.-28.10.2021. Yhteistyöfoorumin haku on auki maahanmuuton ja kotoutumisen parissa työskenteleville kansalaisyhteiskunnan toimijoille. Foorumi keskittyy koronapandemian vaikutuksiin maahanmuuttoon ja kotoutumiseen.
Valtioneuvoston kanslia on julkaissut koronavirukseen liittyvää sanastoa
27.5.2021 | Uutinen
Valtioneuvoston käännös- ja kielitoimialan laatimassa sanastossa on koronavirustautiin (COVID-19), sen leviämisen ehkäisyyn ja poikkeusoloihin liittyvää sanastoa. Monikielistä sanastoa on julkaissut myös Kääntäjät ilman rajoja.
Kaikki uutiset