Integration 2024 tutuksi -tietoisku

Perjantai 10.5.2024 klo 9.00 –  10.00

työ- ja elinkeinoministeriö

Integration 2024 tutuksi -tietoiskuissa kerrotaan Integration 2024 -tapahtumasta ja sen järjestelyistä ja toimijoista. Toukokuun tilaisuudessa 10.5.2024 mukana on Varsinais-Suomen kunnissa työskenteleviä maahanmuuttokoordinaattoreita, jotka kertovat työstään ja muodostamastaan verkostosta.

Aika: 10.5.2024 klo 9-10

Paikka: verkossa (Teams)

Integration 2024 -tapahtuma järjestetään Turussa 14.-15.11.2024. Mikä tapahtuma on, missä ja milloin se järjestetään? Ketkä järjestävät tapahtuman tänä vuonna? Mitkä ovat tapahtuman aiheet ja kenelle tapahtuma on suunnattu? Näihin ja muihin kysymyksiin kuulet vastauksia kevään mittaan Integration 2024 -tutuksi tilaisuuksissa. 

Toukokuun tilaisuudessa 10.5.2024 mukana on Varsinais-Suomen kunnissa työskenteleviä maahanmuuttokoordinaattoreita. Viime vuoden aikana sosiaalipalveluiden siirryttyä hyvinvointialueille kunnat ovat palkanneet maahanmuutto- ja kotoutumistehtäviin maahanmuuttokoordinaattoreita. Useissa pienemmissä kunnissa maahanmuuttokoordinaattoreiden tehtävä on yhdistetty esim. työllisyys- tai hyvinvointikoordinaattorin tai -päällikön tehtävien kanssa. Toinen malli on, että maahanmuuttokoordinaattori tekee töitä kahden tai useamman kunnan alueella. Varsinais-Suomen kunnissa on käytössä monenlaisia malleja. 

Varsinais-Suomen kunnissa toimivat maahanmuuttokoordinaattorit ovat muodostaneet oman verkoston, jossa työntekijät voivat vaihtaa käytäntöjä, keskustella työhön liittyvistä asioista ja ennen kaikkea saada vertaistukea.  Tietoiskuissa maahanmuuttokoordinaattorit kertovat omasta työstään ja yhteistyöstä muiden viranomaisten ja järjestöjen kanssa. Keskustelua käydään Salon maahanmuuttokoordinaattorin Marina Mgvdeladzen johdolla ja mukana on ainakin Kaarinan, Paimio-Sauvon, Uudenkaupungin maahanmuuttokoordinaattorit. 

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -sarjan tarkoituksena esitellä eri toimijoiden työtä kotoutumisen edistämisen, pakolaisten vastaanoton ja yhteiskunnan vastaanottavuuden parissa. Lyhyissä tietoiskuissa toimijat kertovat esimerkiksi, millaista toimintaa tai palveluja niillä on erityisesti kotoutumistoimijoille, maahanmuuttaneille tai vieraskielisille, miten niiden prosessit toimivat ja miten toiminnassa voi olla mukana. Tilaisuuksissa on 30–40 minuutin esittely ja aikaa kysymyksille ja keskustelulle. 

Tietoiskuja järjestetään etänä Teams-yhteydellä 14.6.2024 asti perjantaisin klo 9-10. Kaikki tapahtumakerrat lisätään kotoutuminen.fi:n tapahtumakalenteriin. Osallistumislinkki on sama jokaisella alkuvuoden tapahtumakerralla. 

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla ennen tapahtumaa. Tietoiskuihin voi osallistua myös ilman ennakkoilmoittautumista. Osallistumislinkki julkaistaan ennen tapahtumaa tässä tapahtumakuvauksessa.

Integration 2024 -tapahtuman järjestää Varsinais-Suomen ELY-keskus yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Tapahtumaa rahoittavat myös Turun kaupunki, Varsinais-Suomen hyvinvointialue ja Bildningsallianssen rf. Tapahtuma on osa kotoutumisen kumppanuusohjelmaa. Tapahtuma on Euroopan unionin osarahoittama.

Lisätietoja:
Ilmoittaudu tietoiskuihin

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, järjestöt ja yhteisöt, hyvinvointialueet